Doek gevallen voor wielerploeg Delko

maandag 11 oktober 2021 om 09:20
Doek gevallen voor wielerploeg Delko

foto: Cor Vos

Delko houdt op te bestaan. Parijs-Tours was zondag de laatste koers voor de Franse pro-continentale ploeg, bevestigt manager Benjamin Giraud vanochtend aan DirectVelo. Het team laat de laatste wedstrijden voor de Coupe de France, de Grand Prix du Morbihan en Boucles de l’Aulne, aan zich voorbijgaan.

De beslissing om te stoppen werd korte tijd geleden genomen, zegt Giraud. “Maar ik wilde onze laatste koers afwachten voor het wereldkundig te maken. Ik wilde niet dat de renners het moeilijk zouden krijgen voor de Tour de Vendée en Parijs-Tours. Trouwens, we hadden een goede week en we eindigden met een positieve noot, dat is goed. Ik informeerde het personeel en de renners op zondagmorgen toen het nieuws begon uit te lekken.”

Komend weekend verschijnt de ploeg niet meer aan de start van de Grand Prix du Morbihan en de Boucles de l’Aulne. “Vanuit sportief oogpunt zouden deze wedstrijden ons niet veel gebracht hebben. De renners die in deze koersen hadden kunnen schitteren, hebben al een tijdje niet meer gekoerst en zouden niet heel competitief zijn geweest. Dus het is niet zo erg. Geld is de pees van de oorlog, en economisch gezien was de ploeg op zijn slechtst.”

De ploeg eindigde haar bestaan met enkele mooie uitslagen, met de tweede plaats van Eduard Prades in de Tour de Vendée en de negende plek van Julien Trarieux in Parijs-Tours. “Gezien de omstandigheden was het al goed om naar Parijs-Tours te kunnen gaan. We eindigden met een grote koers en we hebben het goed gedaan, dat vind ik geweldig. Het is beter om op deze manier te eindigen, dan halfslachtig te proberen het einde van het seizoen te halen.”

In Parijs-Roubaix reed Delko in de iconische kleuren van La Vie Claire – foto: Cor Vos

Nadat de ploeg afgelopen winter enkele belangrijke geldschieters zag wegvallen, werd voor de lange termijn een oplossing gezocht. Die kwam er niet. Mede vanwege de financiële problemen nam de ploeg tijdens het seizoen afscheid van Clément Berthet, die naar AG2R Citroën vertrok, en Biniam Ghirmay (Intermarché-Wanty-Gobert) en enkele stafleden. Ook ging de ploeg minder koersen rijden om geld te besparen.

In de zomer werd verder gezocht naar nieuwe partners. Verschillende namen deden de ronde, maar de inspanningen wierpen niet hun vruchten af. Pas geleden besloot de ploegleiding om de handdoek te werpen. Daarmee kwam een einde aan het bestaan van de ploeg, die in 2011 als La Pomme Marseille toetrad tot het profpeloton en die via Delko Marseille Provence en Nippo Delko One Provence uiteindelijk Team Delko werd.

Dit artikel delen:

11 Reacties

De Cabybara van de Conradkade 11 oktober 2021 om 09:50

Zat er natuurlijk wel al een tijdje aan te komen. Desondanks, toch wel jammer. Zonder Delko was het mooie verhaal van Siskevicius en Parijs-Roubaix nooit geschreven.

Verweggistan 11 oktober 2021 om 09:51

Hopelijk vindt Siskevicius nog een nieuwe ploeg.

the student 11 oktober 2021 om 10:21

Als het personeel en de renners zondagmorgen pas zijn geinformeerd vind ik dat wel nogal laat….

ik hoop ergens toch dat ze het wel eerder wisten.

Verweggistan 11 oktober 2021 om 11:10

Renners en personeel waren al vanaf augustus vrij om te vertrekken, dus het zal geen verrassing zijn geweest. Daar hebben Berthet en Ghirmay gebruik van gemaakt om van ploeg te wisselen.

Innsbruck 11 oktober 2021 om 12:51

Toch mooi dat ze nog een eerbetoon aan Tapie hebben kunnen brengen.
De ploeg van Ghirmay, de ploeg van Siskevicius en de ploeg van een van de in vreemde omstandigheden gestopte voormalige geweldenaar Navardauskas.

Txirrindularitza 11 oktober 2021 om 15:10

Navardauskas stopte nadat hij – na een hartoperatie in 2017 – nooit meer op niveau kwam. Spijtig, maar geen "vreemde omstandigheden" toch? Of heb ik iets gemist?

Innsbruck 11 oktober 2021 om 15:16

o ja juist, ik had een ander op

Rawolf 11 oktober 2021 om 13:09

Dit jaar 1 van de leukste selecties van alle Procontinentale ploegen met veel talent, hebben zich ook goed kunnen tonen maar helaas te laat voor extra sponsoren.

Geruchten:
Diaz -> IWG
Delettre -> EF
Rajovic -> Vini Zabu
Goncalves -> W52
Fedeli, Finetto -> Gazprom

Aart van Woud 11 oktober 2021 om 14:44

Heel erg jammer !

Viktrodriguez 11 oktober 2021 om 15:11

Ik denk uiteindelijk ook gewoon teveel binnenlandse concurrentie voor ze, zowel qua sponsoren, renners als wildcards. De ploeg was toch eigenlijk ook gewoon al jaren een beetje het zwakke broertje van de Franse PCT-ploegen.

Yinek 15 oktober 2021 om 19:16

Het enige wat ik ze dit jaar heb zien winnen was de ronde van Turkije, verder amper mooie dingen van gezien

Headlines

Materiaalzone

Populair