Dit zijn de voorlopige selecties van Jumbo-Visma voor de grote rondes

Door , woensdag 2 januari 2019 om 13:00
Dit zijn de voorlopige selecties van Jumbo-Visma voor de grote rondes

foto: Bram Berkien

Jumbo-Visma heeft haar gehele jaarplanning voor 2019 rond. Eerder werd al duidelijk dat Primož Roglič voor de eindzege in de Giro d’Italia gaat en dat Steven Kruijswijk op het podium in de Tour de France mikt. George Bennett zal dan weer de kopman zijn in de Vuelta a España.

Na de drukbezochte teampresentatie van Jumbo-Visma op 21 december j.l., is WielerFlits gaan puzzelen om de blauwdruk van de selecties voor de grote rondes compleet te krijgen.

Eerder werd al duidelijk welke acht renners er naar de Ronde van Italië gaan, maar ook de teams voor de Tour en de Vuelta zijn nu al bekend. Er is een kanttekening: tot aan juli zullen Timo Roosen en Mike Teunissen strijden om de plek als lead-out voor Dylan Groenewegen voor de Tour. Wie die interne strijd ‘wint’, mag zich opmaken voor La Grande Boucle. Degene die het aflegt, gaat normaal gezien de sprintaantrekker zijn in de Ronde van Spanje.

flag-it Giro d’Italia-selectie 2019
flag-si Primož Roglič
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Laurens De Plus
flag-be Floris De Tier
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-de Paul Martens
flag-nl Antwan Tolhoek

flag-fr Tour de France-selectie 2019
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nz George Bennett
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-de Tony Martin
flag-si Primož Roglič
flag-nl Timo Roosen/Mike Teunissen

flag-es Vuelta a España-selectie 2019
flag-nz George Bennett
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-us Neilson Powless
flag-nl Timo Roosen/Mike Teunissen

Dit zijn de voorlopige selecties van Jumbo-Visma voor de grote rondes. Blessures of vormdippen daargelaten, zullen deze renners waarschijnlijk het mooie weer maken in de Giro, de Tour en de Vuelta.


Dit artikel delen:

39 Reacties

Brabander 2 januari 2019 om 13:08

Zo op het eerste oog voor elke ronde een zeer representatief team. Er zullen weinig ploegen zijn met zoveel rondegeweld .

kelderfan 2 januari 2019 om 13:18

Prima team voor de Giro met Roglic en Tolhoek als de speerpunten.
De TdF lijkt ook prima in orde met Kruijswijk en Roglic met Groenewegen voor de sprint.
De Vuelta lijkt mij nog niet optimaal, want ik zie in Taco van der Hoorn nog niet de man voor dat werk. Lijkt mij toch dat Olivier daar meer kan betekenen voor de ploeg. Ook vraag ik mij af, of Dylan Groenewegen 2 GT’s achter elkaar kan verteren. Die Vuelta aankomsten zijn niet mis.

hartstikkebedankt 2 januari 2019 om 13:30

Dat vraagt iedereen zich af over Groenewegen maar als je het nooit probeert, dan zul je het ook nooit weten. Er zullen zeker kansen zijn voor hem dus hij kan altijd na een dag of 10-12 uitstappen en hopelijk heeft hij dan al minimaal 1 rit gewonnen. Hij rijdt wel Van Poppel in de wielen op deze manier naar mijn mening.

Voor Van der Hoorn zou het ook best goed kunnen zijn voor zijn ontwikkeling om eens een grote ronde te proberen.

kelderfan 2 januari 2019 om 13:45

Is 't voor de ontwikkeling, dan lijkt mij juist Daan Olivier de juiste man voor de Vuelta-ploeg. Als hij zich moet bewijzen, dan is juist de Vuelta een prima decor.
Nu Powless en Kuss meegaan, dan is juist Olivier een prima ondersteunende renner.
Kruijswijk en Bennett gaan misschien wel voor de top-tien/top-drie? en hebben dan niets aan Groenewegen en van der Hoorn.
Stel Dylan wint een rit en stapt na rit 10 af, dan heb je al een renner minder en ik zie nu Taco toch ook niet in week twee en drie mee naar boven rijden. Grote kans dat hij 't niet gaat volbrengen. Dan heb je 2 man minder en juist als 't er op aankomt. Zie Kruijswijk in de laatste week van het podium duikelen. Danny van Poppel kan dit werk wel aan!

vlek 2 januari 2019 om 13:50

Het verdedigen van een podium is niet afhankelijk van de zevende en achtste 'klimmer' van de selectie.

Quote:
Nu Powless en Kuss meegaan, dan is juist Olivier een prima ondersteunende renner.

En als je dan Olivier mee zou nemen, dan zijn Bouwman en De Tier ook wel prima ondersteunende renners.

kelderfan 2 januari 2019 om 14:24

Wat betreft Tolhoek, Bouwman en De Tier. Ik denk dat Tolhoek en Bouwman ook niet verkeerd zouden zijn voor de Vuelta en De Tier kan de dubbel zeker doen. Alleen wil ik Olivier ook nog zien in een GT. Want hij moet dit werk zeker goed kunnen doen.

vlek 2 januari 2019 om 14:41

Ik zou Olivier ook graag goed zien rijden dit seizoen, zodat hij misschien toch nog een selectie af kan dwingen. De klimmers die ze nu hebben geselecteerd hebben alleen (veel) meer laten zien en voor de rol van Hofstede zullen ze hem wellicht niet geschikt vinden, dus dan valt er eigenlijk weinig aan te merken op het ontbreken van zijn naam in deze voorlopige selectie.

kelderfan 2 januari 2019 om 14:58

Het gaat nu toch over de Vuelta?
Dat Lennard Hofstede zijn kans krijgt, vind ik prima. Dat de ploeg er voor heeft gekozen om Dylan twee GT’s achter elkaar te laten rijden, begrijp ik minder. Van Poppel en Roosen/Teunissen zou voor mij ’t team voor de Vuelta sterker en beter maken.
Van Poppel heeft toch laten zien, dat hij ook van waarde kan zijn voor de klassementsmannen.

vlek 2 januari 2019 om 15:20

Groenewegen in plaats van Van Poppel als sprinter geeft veel meer kans op overwinningen, dus daarmee hebben ze een goede reden om deze keuze te maken.

De kansen van Olivier op de Vuelta zijn vervolgens afhankelijk van zijn niveau ten opzichten van de geselecteerde klimmers en wat dat betreft moet hij het dus afleggen.

KimJungPoels 2 januari 2019 om 15:30

Van Poppel gaat als hij deze ontwikkeling voortzetten gewoon zeker voor het podium meedoen in wedstrijden zoals die in Canada. Groenewegen geeft Lotto meer winstkansen in de Vuelta. Dan is het toch vrij eenvoudig en laat je die renners ook die koersen rijden. ;)

kelderfan 2 januari 2019 om 15:44

Quote:”Groenewegen geeft Lotto meer winstkansen in de Vuelta. Dan is het toch vrij eenvoudig en laat je die renners ook die koersen rijden.”
Ja, dat is de ene kant van de medaille. Zie je Dylan nog meedoen in de derde week?
Na de TdF lijkt mij de Vuelta wel erg zwaar voor een niet-klimmer. Het verhaal begint met een TTT en de ondersteuning van Kruijswijk in de derde week, dan is in mijn ogen Danny van Poppel een veel betere optie.

vlek 2 januari 2019 om 15:51

Kruijswijk is in de derde week niet afhankelijk van de aanwezigheid van Groenewegen of Van Poppel. Andersom is de keuze voor de ene of de andere sprinter niet afhankelijk van de vraag welke sprinter in de derde week Kruijswijk het best door de bergen kan loodsen.

Tinus1984 2 januari 2019 om 13:27

Wat een selectie voor de tour. Man mooi spektakel worden zo.

Giro ook mooi voor primoz.

Vuelta wordt denk ik meer vrijbuiters zo.

aru123 2 januari 2019 om 13:29

Ik denk dat er ook een flink aantal namen uit de poll bezig zijn met hun laatste jaar bij jumbo visma m.b.t doorselecteren. Wynants, leezer en lindeman allemaal trouwe knechten maar er is beter te verkrijgen. En Olivier krijgt dit jaar echt zijn laatste kans denk ik.

klassementsrenner 2 januari 2019 om 13:54

Van Wynants is al bekend dat hij zijn laatste jaar bij TJV rijdt in 2019.De andere (leezer en Lindeman) lijkt mij niet maar we zullen zien.

Olivier zal best kunnen dat dit zijn laatste kans wordt.

Dolledriesoldebroek 2 januari 2019 om 13:30

Klassementsambities liggen duidelijk het hoogst in de giro, sterke klimmersploeg! Kruijswijk moet het alleen met de condor en bennett doen, komt vroeg alleen te zitten!

hartstikkebedankt 2 januari 2019 om 13:35

Roglic gaat ook nog mee naar de TdF, wel met eigen ambities maar Kruijswijk kan daar natuurlijk wel wat aan hebben. Daarnaast plakt Bennett wel lang (ik zou zeggen toch met de 20 besten) en kan hij Kruijswijk waarschijnlijk in finales nog van enige dienst zijn.

vlek 2 januari 2019 om 13:38

Roglic, Bennett en Gesink >> Tolhoek, De Plus en Gesink

kelderfan 2 januari 2019 om 13:49

Mee eens, dat de Giro met de beste klimmersploeg wordt verreden.
Roglic met Tolhoek, Bouwman, De Plus, De Tier en luxe knecht Gesink.
Dan mag je toch spreken van een goed team.

klassementsrenner 2 januari 2019 om 13:50

3 prima selecties! Leuk dat ze in de Vuelta een paar hun grote ronde debuut laten maken. Had alleen wel verwacht dat Leezer toch in een van de drie zou zitten vanwege dat ze altijd zeggen dat hij de klassementsrenners goed door de vlakke ritten loodst.

Maar niks te klagen deze teams moeten wel voor succes kunnen gaan zorgen lijkt me.

Viktrodriguez 2 januari 2019 om 14:07

Danny van Poppel lijkt me het grootste gemis qua renners. Van Aert is toch meer een klassieke man, rest zijn neoprofs of gewoon de mindere renners. Groenewegen lijkt me trouwens eerder een Girosprinter dan de Vuelta met die verraderlijke profielen.

52voor11achter 2 januari 2019 om 14:10

Vraagstelling poll misleidend aangezien je niet kan aangeven hoezeer je iemand mist of dat je helemaal niemand mist. Prima selecties en slim om het nu al duidelijk te hebben.

sooike 2 januari 2019 om 14:11

Roglic en Kruijswijk zijn de enige echte toppers in het gezelschap. Groenewegen kan in de Tour scoren, maar waarom hij dan ook nog de Vuelta moet rijden is mij een raadsel. Hij moet in de Tour zijn arsenaal al uitdiepen wil hij Parijs halen en in de Vuelta is het klimwerk voor hem in veel ritten onhaalbaar. Bovendien is de “trein” ook niet geweldig sterk, maar daar gaan ze natuurlijk in de winter weer op trainen….Resumerend:ik moet het allemaal nog zien, maar gelukkig hebben we nog even en is er nog de cross. Maar eerst Azië in . Tot over drie weken bij leven en welzijn !

Matje VdP 2 januari 2019 om 14:15

Ja, want Groenewegen is geen echte topper…

aru123 2 januari 2019 om 14:21

Waarom moet het altijd toch negatief zijn sooike als dit de manier is waarop je ook in het leven staat dan heb ik het zwaar met je te doen

Romāns Vainšteins 2 januari 2019 om 14:26

Nou ja, zwaar te doen …

Zo tussen neus en lippen even een wielerploeg afzeiken die je niet pruimt is toch makkelijk te combineren met verder best een toffe gast zijn ? Heb ik met SKY even goed.

tendam 2 januari 2019 om 14:29

Toen Groenewegen won op de Champs-Élysées is hij de bergen zeker per helicopter overgestoken?

Wel vreemd trouwens dat sooike wel een topper ziet in Kruijswijk, maar niet in Gesink, die toch een veel indrukwekkender palmares heeft. Maar goed, de logica is doorgaans ver te zoeken.

ghostwriter 2 januari 2019 om 15:56

Sooike hebben we in 2018 nauwelijks gezien hier op WF omdat het zo goed ging met LottoNL. Nu hoopt hij dat het is 2019 minder gaat met Jumbo-Visma en gaat zelfs zo ver om misschien wel de beste sprinten van het peleton geen topper te noemen. ***
edit wf: niet doen

kielabokki 2 januari 2019 om 16:28

Wel een beetje de kat op het spek binden, of niet Sooike? Lopen alleen maar geel-zwarten rond daar!

Mwielerfan 2 januari 2019 om 23:32

Jullie zijn nog negatiever over sooike dan sooike over jumbo.
Verder zijn vlakke etappes in Spanje veel zwaarder qua parcours dan Frankrijk.
En gesink is veel zwaarder dan toen hij topper was. Als hij uit een ander land kwam zouden we hem doping verdachte noemen vanwege z’n carrière verloop

tendam 3 januari 2019 om 09:01

@mwielerfan
Uiteraard is Gesink nu geen topper meer, voor sooike echter nooit.

En welke Nederlander verdenk jij eigenlijk niet van doping? Constant de Valverdes verdedigen en onbesproken renners verdenken, bah.

jessevdalen 2 januari 2019 om 14:50

Ik had roosen en teunissen mee naar de tour genomen en Jansen naar de Vuelta gestuurd, maar snap wel dat ze voor elke ronde een echte explosie sprintaantrekker willen

krypton 2 januari 2019 om 14:52

Ik had De Tier of Martens voor de Giro toch ingewisseld voor Danny van Poppel…

roelieman2 2 januari 2019 om 16:39

Volgens mij is er door van Poppel aangegeven dat hij zich dit jaar meer wil focussen op het klassieke voorjaar. Ik neem aan dat hij daarom de Giro niet kan en gaat rijden.

04398 2 januari 2019 om 15:02

Sky-waardig team

Romāns Vainšteins 2 januari 2019 om 16:34

Dit is de beste ploeg sinds de equipe met Freire, Menchov, Rasmussen, Boogerd en Dekker. Of ze dat ook cash gaan innen ???? Het wiel is rond.

Huubi 3 januari 2019 om 14:10

Er zullen sowieso nog mensen uitvallen, dus dan krijgen Lindeman, Leezer en Olivier hun kansen. Wel goed om nú al te plannen qua seizoensplanning

dani greef 3 januari 2019 om 17:05

Jos voor de ploegentijdrit zou ook niet mis staan. Maar Jos en tour blijkt geen goede combi te zijn,waarom zou ik eigenlijk niet weten

Sloth 3 januari 2019 om 20:21

Had graag Danny van Poppel gezien in de vuelta. Dan samen met groenewegen veel etappes scoren. Powless dan maar weer terug op de bank.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll