Dit jaar geen Vuelta voor Gesink en Kelderman

woensdag 22 juli 2015 om 10:00
Dit jaar geen Vuelta voor Gesink en Kelderman

Robert Gesink en Wilco Kelderman staan volgende maand in tegenstelling tot een jaar geleden niet aan de start van de Ronde van Spanje. “Nee dank je, dat zou een beetje te veel zijn”, vertelde de huidige nummer zeven in het klassement van de Tour de France op de tweede rustdag aan Nu.nl. Vorig jaar verliet hij de Vuelta wegens familieomstandigheden.

Gesink rijdt na de Tour in ieder geval de Ronde van Polen. “En zoals het er nu op staat de World Tour-wedstrijden in Quebec en Montréal, het WK ploegentijdrit en de Ronde van Lombardije”, somt hij op.

Ook zijn ploeggenoot Kelderman, vorig jaar veertiende in de Vuelta, weet nog niet precies hoe de rest van het seizoen er voor hem uit ziet. “Ik ga in ieder geval de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour rijden. Er zijn nog meer wedstrijden die me liggen, het seizoen is nog lang zat. Ik wil er wat moois van maken, met zo’n Tour wil ik niet eindigen.”

De Vuelta a España begint op 22 augustus. Laurens ten Dam zal daar namens LottoNL-Jumbo in ieder geval wel van de partij zijn.

Dit artikel delen:

79 Reacties

Javier 22 juli 2015 om 10:02

Hofland meenemen? Qua klimmen wordt het wel heel erg matig zo in de vuelta

Roellii 22 juli 2015 om 10:04

Voor Gesink snap ik deze keuze wel, de koersen in Canada liggen hem ook veel beter. Echter zou ik na deze mislukte tour Kelderman wel verwachten. Wie wordt tijdens de Vuelta nu de echte kopman? Of gaan ze vrijbuiten nu?

wielerman 22 juli 2015 om 10:05

Hofland voor 1 of 2 sprinters ritten?

Dus ook geen wk voor Gesink?

Jungle Man 22 juli 2015 om 10:05

Kan net zo goed roompot naar de Vuelta sturen.

Roberto 22 juli 2015 om 10:07

Ten Dam rijdt de Vuelta, schrijft hij in zijn blog op Strava.
Kelderman zou ik niet op souperen dit jaar met nog een grote ronde. Giro en Vuelta vorig jaar pakte ook niet zo heel goed uit voor hem. Laat hem maar wat kleinere koersen rijden.

Hofland dit jaar al meteen 2 grote ronden laten rijden lijkt mee ook niet goed.

koos1 22 juli 2015 om 10:09

Wordt beetje een matige Vueltaploeg van Lotto lijkt het, zonder veel klimmers.
Misschien dat Ten dam iets kan in het klassement.
Vueltaploeg zal wel ongeveer worden:
Ten dam, Bennett, Keizer, Lindeman, Van Winden, Van Asbroek, Wagner, Roosen en dan nog Tankink, Tjallingi of Flens

hnac 22 juli 2015 om 10:09

Wordt wel een matige Vuelta zo. Zeer jammer dat Kruijswijk de Tour verkoos boven de Vuelta.

Team Spaak 22 juli 2015 om 10:11

Vuelta wordt niet veel aan op die manier. Hofland en van Asbroeck mee voor sprintjes, maar echt vlakke sprints zijn in Spanje ook dun gezaaid over het algemeen… Bennet zal toch sowieso meegaan! Tjallingi en Wijnants ook lijkt me. Verder vd Lijke, Teunissen, Keizer, Lindeman. Zoiets?

Zal wel een soort vrijbuitersploeg worden met Ten Dam als kopman en Hofland voor de sprints (wel een beetje magertjes hoor).

nobrakes 22 juli 2015 om 10:15

Best begrijpelijk, al houden ze nu wel weinig echt goede mannen over voor de Vuelta. Rijden ze trouwens dit seizoen ook de Ronde van Utah?

KnightBiker 22 juli 2015 om 10:15

Hier had men rekening mee moeten houden bij Lotto-Jumbo, men had beter kelderman, Kruijswijk of LTD naar huis gestuurd om de Vuelta voor te bereiden. nu gaat waarschijnlijk LTD wel naar de Vuelta, maar vermoeid starten en dus waarschijnlijk geen deuk in een pakje boter rijden. Kruijswijk zal zeker geen Vuelta rijden dit jaar.
Hofland geen ook de Giro al gereden en past wat mij betreft beter in het rijtje najaarsklassiekers.

Moosje07 22 juli 2015 om 10:15

Kruijswijk ook niet lijkt me, het is geen Hansen. Beetjebjammer dat ze maar 4 degelijke klimmer hebben, Bennet voor de verrassing dan maar? Tjallingi rijdt ook bijna zeker, samen met keizer en lindeman in beeld rijden. Van asbroek zal wel met Wagner en van der lijke meegaan voor de sprints, voor hofland is nog een grote ronde misschien wat veel

Front-runner 22 juli 2015 om 10:17

Op zich niet zo’n gek besluit. Kelderman had het vorig jaar al erg moeilijk met de Giro-Vuelta dubbel.
Ten Dam was vorig jaar weinig waard in de Vuelta (nadat hij een goede Tour had gereden). Ik heb het idee dat hij nu wel (na een mindere Tour) de drang voelt om zich in de Vuelta te bewijzen. Dat zijn contract afloopt zal daar ook wel in meespelen.

Het zal me ook benieuwen hoe TLJ het volgend jaar indeelt. Als teamleiding zijnde zou ik Kelderman de Giro laten rijden en Gesink de Tour. Gedurende het jaar kan je dan altijd nog beslissen wie je naar de Vuelta stuurt.

Sebas 22 juli 2015 om 10:18

@ hnac

Gezien de prestaties van Kruijswijk tot nog toe. Wint hij vanmiddag de etappe, dan is het niet echt jammer toch?

Ten Dam voor het klassement, bijgestaan door Bennett! #Mwhoa

Stelvio-fan 22 juli 2015 om 10:28

Ohhh, maakt toch heel niet uit? Gewoon lekker gaan vrijbuiten!
Tjallingii mee, Teunissen, Ten Dam, Van Asbroeck (voor eventuele sprintjes plus inhoud kweken), Bennett, Keizer, Wagner, Martens en Bulgac. Zoiets? Best leuk ploegje om ritten proberen te kapen!

RiGHT 22 juli 2015 om 10:29

er is nog een enorme behoefte aan een NL-sprekende klimmer
maar tja… wie dan?
bij de Vlamingen is het ook dun gezaaid en Poels zal veel meer verdienen bij Sky dan hij ooit kan krijgen bij TLJ en met een kansje op een (gedeeld)kopmanschap bij Sky zou hij wel gek zijn om daar weg te gaan. JvdB is ook beetje kansloos verhaal natuurlijk, maar je zou het bijna gaan overwegen ;)

Roberto 22 juli 2015 om 10:32

Dit is toch ideaal? Vrijbuiten en aanvallen..
Niet allemaal in dienst van de kopman en dus kansen. Dat wil men toch hier?

Tripodboom 22 juli 2015 om 10:35

Wat nou ritten kapen? Alsof TLJ heeft bewezen dat ze ritten kunnen kapen. Welke ritten dan? Zit totaal geen winnaar bij.

MaukeBollema2 22 juli 2015 om 10:36

Kruijswijk zal ook niet gaan, tenzij hij een Hansentje wil doen. Dan is het toch maar een matige ploeg, teveel van hetzelfde voor de Tour, en dan te weinig over de Vuelta. Wel leuk: Ten Dam eens een keer als kopman.

robotour 22 juli 2015 om 10:36

Kunnen ze de Vuelta nog afzeggen ?

Wim Kruithof 22 juli 2015 om 10:36

met de wijsheid van nu, had Lotto-Jumbo Kruijswijk moeten sparen voor de Vuelta en geen Tour dit jaar. Maar ja, wint ‘ie een bergrit had het een gouden greep geweest.

nickdt 22 juli 2015 om 10:44

Misleidende titel weer. Het is helemaal nog niet zeker dat Kelderman geen Vuelta rijdt. Kelderman weet nog niet wat zijn programma is na de Eneco Tour, dus dat zou best de Vuelta kunnen zijn.

John hiatt 22 juli 2015 om 10:44

Tsja, Ten Dam. Dan start je al weer met een renner minder. Beslissing om Kelderman niet mee te nemen snap ik wel, die jongen moet langer mee en in hem heb ik veel vertrouwen voor de toekomst. In de Vuelta winnen toch regelmatig wat jongere en onbekendere renners, kansen zijn er altijd. Moet je wel meezitten in de ontsnappingen natuurlijk….

Roberto 22 juli 2015 om 10:46

@nickdt
Quote Kelderman:

Quote:
“Ik ga in ieder geval de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour rijden. Er zijn nog meer wedstrijden die me liggen, het seizoen is nog lang zat. Ik wil er nog wel wat moois van maken, met zo’n Tour wil ik niet eindigen.”
maklukzat 22 juli 2015 om 10:46

Kelderman laten afstappen gisteren en de Vuelta laten rijden had mij wel een optie geleken. Blijkbaar is de Tour te belangrijk.

123poetertjes 22 juli 2015 om 10:48

‘Vrijbuiten’ (mal woord) met een team zonder klimmers is op zich prima, maar daar is het Vueltaparcours van dit jaar dus totaal niet voor geschikt. Meer dan de helft van alle ritten heeft de aankomst bergop, dan is aan de startlijn verschijnen met Bennett en Ten Dam als kopmannen toch wel erg povertjes, zeker omdat Ten Dam toch al aardig diep is moeten gaan nu. Dat moet met name Kruijswijk zich aantrekken, die nog niet klaar bleek voor de Tour.

Als je nu Keldermans seizoen bekijkt zie je toch dat het voorlopig maar matig is, voor iemand die eigenlijk elk jaar beter zou moeten worden. Al verwacht ik hem nog wel in de Eneco Tour.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair