Dit jaar geen Vuelta voor Gesink en Kelderman
woensdag 22 juli 2015 om 10:00

Dit jaar geen Vuelta voor Gesink en Kelderman

Robert Gesink en Wilco Kelderman staan volgende maand in tegenstelling tot een jaar geleden niet aan de start van de Ronde van Spanje. “Nee dank je, dat zou een beetje te veel zijn”, vertelde de huidige nummer zeven in het klassement van de Tour de France op de tweede rustdag aan Nu.nl. Vorig jaar verliet hij de Vuelta wegens familieomstandigheden.

Gesink rijdt na de Tour in ieder geval de Ronde van Polen. “En zoals het er nu op staat de World Tour-wedstrijden in Quebec en Montréal, het WK ploegentijdrit en de Ronde van Lombardije”, somt hij op.

Ook zijn ploeggenoot Kelderman, vorig jaar veertiende in de Vuelta, weet nog niet precies hoe de rest van het seizoen er voor hem uit ziet. “Ik ga in ieder geval de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour rijden. Er zijn nog meer wedstrijden die me liggen, het seizoen is nog lang zat. Ik wil er wat moois van maken, met zo’n Tour wil ik niet eindigen.”

De Vuelta a España begint op 22 augustus. Laurens ten Dam zal daar namens LottoNL-Jumbo in ieder geval wel van de partij zijn.

RIDE Magazine
79 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2015 11:58
Altijd iets om naar uit te kijken, Gesink in Canada. Die koersen zijn hem op de een of andere manier op het lijf geschreven.

Kelderman had ik eigenlijk wel in de Vuelta verwacht, die had daar misschien net als Mollema een aantal jaar terug een hoog niveau kunnen bereiken na een mislukte Tour.
22 juli 2015 11:59
@TeamNL
Quote:
sooike - 1 juni 2015 om 09:42

Ik ben benieuwd hoe Kruijswijk die zware Giro gaat verwerken. Ik vind het stoer van hem dat hij ook de Tour wil gaan rijden en slim van TLJ om dat verzoek te honoreren. Anderzijds moeten we er wel voor waken meteen een topklassering achter zijn naam te plakken.


Tot zover de reacties van Sooike
22 juli 2015 12:00
Ik denk dat menig wieler(flits)liefhebber de publiciteitswaarde van de tour t.o.v. de andere grote rondes onderschat. Beslissingen worden niet alleen op sportieve gronden genomen. Kruiswijk naar de tour is daar zeker mede door ingegeven.
22 juli 2015 12:01
Daarom typte ik dit:
Quote:
Kruijswijk zelf kan je het moeilijk kwalijk nemen, een renner wil alles rijden en stapt met een gebroken spaakbeen nog op de fiets. Dan moet je als ploegleiding aan de bel trekken en zo'n jongen even in bescherming nemen.

Ik denk wel degelijk dat hij vermoeid was, maar renners leggen hun grenzen zo hoog en zijn zo hard voor zichzelf dat ze soms niet meer kunnen relativeren (en nee, ik ben geen insider maar het lijkt me gewoon logisch als dat bij andere renners ook het geval is). Hij kan het misschien goed voelen, als testresultaten anders uitwijzen dan heb je niet heel veel aan gevoel.

Maar zoals snoep hier onder al vermeldt, misschien komt hij er nog door in de derde week. In dat geval durf ik mijn ongelijk tot in zekere hoogtes toe te geven - al blijf ik erbij dat de Vuelta een logischer optie was geweest.
22 juli 2015 12:01
@TeamNL,
Misschien wat betreft Kruijswijk, maar die is toch ook meegenomen om zijn 3de week, dus die mag het de komende dagen laten zien.

Voor de rest gaat het weer om de discussie of 7de worden meer waard is dan een ritzege. Mijn mening is in ieder geval dat TLJ nu eenmaal een aantal klassementsrijders heeft die redelijk goed zijn in top 10 rijden en verder niet of nauwelijks winnaars heeft. Dan kan je vooraf kiezen om net als MTN te gaan vrijbuiten, maar ik vraag mij af of dat nu zo veel had opgeleverd. MTN heeft gewoon veel geschiktere renners om op die manier te koersen. Als TLJ daarvoor had gekozen dan hadden ze nu misschien een handvol top 10 plekken gehad, veel meer verwacht ik niet.
22 juli 2015 12:04
hoe is het eigenlijk gesteld met Goos?
22 juli 2015 12:07
@wmhartog
Met anoniem mee fietsen in de Tour krijg je ook geen publiciteit
22 juli 2015 12:13
@snoep de hond. Helemaal eens. 18 van de 21 ritten worden gewonnen door bekende grote namen. Een paar zijn er voor outsiders die meestal wel een vorm van klasbak in zich hebben. Mollema - als voorbeeld - zou er best één kunnen winnen, maar daar doet ie waarschijnlijk wel 10 tours vrijbuiten over om dat te bereiken.
22 juli 2015 12:16
@Lionel, jawel. Het interviewtje met de NOS of Tour du Jour met Kruiswijk (die goeie van de Giro) is publicitair in NL (lotto jumbo) voor 800.000 kijkers helemaal prima. Beter dan een samenvatting van 1,5 minuut van een etappe in de vuelta waar die even van voren rijdt (edit: voor 50.000 wielerliefhebber kijkers)
22 juli 2015 12:20
@Lionel
Hoeveel zendtijd besteden de NL zenders aan de Vuelta en de interviewtjes na de etappes en avondprogramma's?
De Tour wordt op TV veel breder uitgemeten en renners met sponsorshirt dus ook.
22 juli 2015 12:24
Ik zie niet in wat voor geweldige publiciteit het TLJ oplevert als Kruijswijk voor heel veel kijkers mag uitleggen waarom het er vandaag weer niet inzat.
22 juli 2015 12:26
@Mauke
In ieder geval meer dan tijdens de Vuelta waar nauwelijks over wordt bericht.
22 juli 2015 12:36
@WMHartog & Roberto
Dat interviewtje had men ook gewoon met Kelderman, Gees, de Tank of Bau kunnen doen..
Had dezelfde publiciteit opgeleverd.

En als Kruijswijk in de Vuelta vervolgens met een trui naar huis zou komen net zoals Mollema een paar jaar geleden dan had hij in alle TV programma's mogen komen om deze trui te laten zien. Nu blijft het inderdaad bij een samenvatting van 1,5 minuut want behalve echte wielerliefhebbers interesseert niemand zich in een Vuelta zonder goede Nederlandse klassement renners
22 juli 2015 12:38
Ze hadden Kelderman gewoon af moeten laten stappen en hem rustig naar de Vuelta moeten laten toewerken. Was veel beter voor zijn ontwikkeling, dan hem nu 3 weken op zijn limiet laten rijden. Daarnaast heeft hij denk ik weinig te zoeken in de Canadese koersen etc.
22 juli 2015 12:41
@Lionel
Zo werkt dat niet helemaal. Kruijswijk heeft ook zijn sympathisanten en kan weer een andere groep aanspreken. Iedere renner heeft zijn eigen publicitaire waarde. En na zijn goede Giro is die waarde dit jaar net wat hoger. Zo werkt het..
22 juli 2015 12:57
Ik had gedacht dat Gesink nog wel Vuelta zou rijden. Maar dat hij dat dus niet doet, begrijp ik nu wel. Hij zou in staat moeten zijn om nog enkele mooie uitslagen te rijden in Canada, Polen of waar dan ook. Ook Kelderman zou dat moeten kunnen in Eneco, San Sebastian etc.. Dat de Vuelta daardoor een ondergesneeuwd kindje wordt is jammer. De ploegleiding had dat beter moeten inplannen vind ik. Kruiswijk had simpelweg geen Tour moeten rijden, maar wel Vuelta. Dan samen met Ten Dam en Bennett had je best nog een leuk ploegje gehad, waarin ook nog kans was geweest op top 10. Dat Kruiswijk niet top is in de Tour lijkt mij logisch, jammer van die verloren tijd. En nu heb je de rest van het seizoen ook niet veel meer aan hem.
22 juli 2015 13:00
@MooieMario:
Sorry, maar je laatste paar zinnen slaan echt als een tang op een varken en je haalt glansrijk je eigen stelling onderuit.
Je stelt dat je Marijn Zeeman niet serieus kunt nemen en dat De Jongh en Knaven veel beter zijn. Terwijl je tegelijkertijd stelt dat Knaven en De Jongh met de wereldtop werken. Logisch dat die dus beter presteren, wie zegt dat Zeeman bij Sky niet nog veel beter zou presteren dan Knaven of De Jongh met de renners die hij dan ter beschikking heeft?
22 juli 2015 13:03
Steven kan komende dagen ook nog mooie dingen doen, dan slaan de meningen waarschijnlijk direct weer om. Zin in de koers na een rustdag. Vuelta wordt vast wel weer een mooie ronde #zinin
22 juli 2015 13:06
@ Jungle man . Goos is het hele seizoen in de lappemand. en ook door het afhaken van die belgische flop ben effe zijn naam kwijt, is Van Winden al terug gehaald.
22 juli 2015 13:14
Overigens, over die publiciteit: het was volgens mij in eerste instantie toch vooral Kruijswijk zelf die de Tour wilde gaan rijden, in de hoop dat hij daar zijn vorm van de Giro nog eens kon laten zien.
22 juli 2015 13:23
@ mauke bollema 2
Als dat zo is, dan zijn de ploegleiders niet de sterkste persoonlijkheden.Volgens mij bepalen zíj wie er wel of niet mee gaat.......
22 juli 2015 13:44
@ti-raleigh: uiteindelijk wel natuurlijk. Maar ze zullen ook wel luisteren naar wat een renner zelf wil. Zeker als die renner in de Giro net een topprestatie heeft neergezet, dan zul je zijn wensen wat eerder inwilligen dan wanneer hij drie weken achteraan heeft gebungeld.
22 juli 2015 13:51
Ik vind dat de Lotto-Jumbo ploeg af en toe rare keuzes maakt en deze horen daaronder. Ik had Kruijswijk de Tour niet laten rijden (dat zei ik ook al voor de Tour trouwens) maar zich op de Vuelta laten focussen en Ten Dam, Gesink en Kelderman na de Tour ook de Vuelta als knechten en vluchters laten rijden.
22 juli 2015 14:38
Even de edit-knop in de gaten houden, nu Kruijswijk in de kopgroep zit.
22 juli 2015 15:22
Tsja, nu had Kruijswijk weer niet naar de Tour gemoeten. Als zo'n jongen in de Giro, of willekeurig welke koers in het voorjaar, goed rijdt is het: hij moet naar de Tour! Zo ken ik er nog wel een paar.

Dat hij niet top zou zijn viel te verwachten, het is echter een jongen met groot herstelvermogen dus dat hij zo matig rijdt is wel een verrassing.

Reacties zijn gesloten.