Dit is het voorjaarsprogramma van Mathieu van der Poel

vrijdag 5 maart 2021 om 20:04
Dit is het voorjaarsprogramma van Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft bekendgemaakt in welke koersen Mathieu van der Poel tot aan Parijs-Roubaix aan de start staat. De Nederlandse kampioen werkt eerst een Italiaans programma af en rijdt dan vrijwel alle grote kasseiklassiekers. Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem ontbreken in de rij.

Na het crossseizoen begon Van der Poel zijn wegcampagne met de UAE Tour. Hij won de eerste etappe, maar een dag later verdween hij samen met zijn ploeg uit de wedstrijd na een positieve coronatest van een staflid. In Kuurne-Brussel-Kuurne pakte hij vervolgens de draad weer op en daarna ging hij ook in Le Samyn van start.

In Strade Bianche wordt hij zaterdag bij de grootste favorieten gerekend. Vorig jaar kwam hij als vijftiende over de streep. “Het is niet zo dat ik hier terugkom om een rekening te vereffenen”, zei de Nederlandse kampioen daags voor de wittewegenkoers. “Ik ben hier wel om te presteren en hopelijk doe ik het beter dan vorig jaar.”

Wedstrijdprogramma flag-nl Mathieu van der Poel
flag-it Strade Bianche (6 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (10-16 maart)
flag-it Milaan-San Remo (20 maart)
flag-be E3 Saxo Bank Classic (26 maart)
flag-be Dwars door Vlaanderen (31 maart)
flag-be Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-fr Parijs-Roubaix (11 april)

Dit artikel delen:

24 Reacties

yo-eddy 5 maart 2021 om 20:23

mooi lijstje, hoop dat hij fris blijft en overal kan mee spelen, altijd leuke koers met een fitte Mathieu aan de start. Voor of tegenspoed, i.i.g. nooit saai :)

Chasse_patate 5 maart 2021 om 20:36

Hopelijk wordt hij overal tweede achter van Aert.

Nooit gedacht dat ik liever een Belg zou zien winnen ipv een Nederlander.

wiebipedia 5 maart 2021 om 21:16

Jij houdt niet van Wielrennen?

Los van nationaliteit, als de koersmentaliteit, aanvalslust, verrassingselementen en de zuivere techniek van MvdP je niet kunnen bekoren dan adviseer ik je om een andere sport te gaan supporteren..

AdZ 5 maart 2021 om 21:17

Wat een rare reactie? Waarom?

Beer 5 maart 2021 om 21:22

Je kan best van wielrennen houden en het niet voor VDP hebben hoor.

adelaarvanantwerpen 5 maart 2021 om 21:30

@ wiebipedia

Hij zegt toch nergens dat hij MVDP niet graag ziet koersen, maar dat hij gewoon liever WVA ziet winnen. Ik denk niet echt dat houden van wielrennen daar iets mee te maken heeft, maar gewoon een voorkeur voor een renner.

David Janssens 6 maart 2021 om 00:12

Tsja, ieder zijn mening en voorkeur! Zelf zie ik (bijna) nog liever een een DQS winnen dan WVA.

Blackcanyon 6 maart 2021 om 07:07

Wat een rotwinter heb jij gehad, want MvdP was in veruit de meeste en belangrijkste koersen de winnaar en/of beter dan WvA. Echt vervelend voor je. Ik heb gelukkig een prachtwinter gehad. Ik hou van de strijd en t maakt mij niet zoveel uit wie van de 2 er wint (of nog een ander)

Gala 6 maart 2021 om 08:05

VD Poel is half Nederlands – half Frans is opgegroeid in België, spreekt Vlaams en rijdt bij een Belgische ploeg.
Van Aert is half Nederlands – half Vlaams, spreekt al een beetje NL en rijdt bij een Nederlandse ploeg.
Kan reactie van Chasse_patate deels verklaren.

Lalsacien 6 maart 2021 om 08:57

Ik hou niet van monopolie of overheersing. Ik zie het liefst veel verschillende renners winnen. Dat houdt het verloop van de koers onvoorspelbaar.

Michelangelo 6 maart 2021 om 09:30

@Lalsacien,
En dat is denk ik wat het met Mathieu vaak zo leuk maakt. Hij koerst op een manier die kan leiden tot mooie overwinningen, maar ook tot “domme” nederlagen. Kijk naar KBK: nu wordt er gezegd dat hij dom heeft gekoerst, maar tot 3 km van de streep lag hij in heel kansrijke positie na een fantastisch nummertje. Komt Asgreen niet uit zijn kot, dan wint hij waarschijnlijk die koers.

Het is voorspelbaar dat Mathieu veel gaat winnen, maar het is zeker niet voorspelbaar hoe en wanneer. Wat dat betreft is dat een ander verhaal dan Alaphillipe (of vroeger Gilbert): je weet bijna altijd waar hij gaat (op een van de laatste klimmetjes), om het dan solo af te maken, gewoon omdat niemand die “POEF” kan beantwoorden. Ook mooi, maar vaak wel voorspelbaar.

antilek 6 maart 2021 om 10:36

Beste Chasse_patate, volgens mij ben je ook geen Vlaming, nog een Nederlander, maar een Walloniër.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 20:57

Mega flater om niet in Gent Wevelgem aan te treden, bij uitstek een koers voor hem. E3 of DDV had daarvoor eenvoudig kunnen sneuvelen. Zoo zonde.

DJ63 5 maart 2021 om 22:46

Eens. Gent-Wevelgem staat sowieso een treetje hoger dan DDV of de E3 en is ook een veel mooiere koers met een eigen smoel. Die andere koersenzijn toch twee keer de RVV in het klein. Erg Jammer.

Luke 5 maart 2021 om 23:25

Sinds G-W onder druk van Flanders Classics van de woensdag naar de zondag verplaatst is, wordt die wat hoger gewaardeerd. Toch blijft de E3 ook nog een prachtige koers die de toppers graag willen winnen. DDV is qua status toch minder, maar is een mooie voorbereiding voor de RVV.

Gala 6 maart 2021 om 08:22

Ik zet G-W ook boven E3 en DDV omwille van z’n eigen karakter en rijke geschiedenis:
– de legendarische sprint Vanderaerden-Bontempi-Planckaert en de al even legendarische interviews achteraf “den noaste keer rij’k Bontempi me z’n kl…ten in de gracht”
– de stormeditie van enkele jaren geleden
zijn me voor altijd bijgebleven
Zoals al aangegeven zijn E3 en DVV light-versies van de RVV.

zipp404 5 maart 2021 om 22:36

Iets bekend over eventuele deelname aan de Amstel/ Luik?

DJ63 5 maart 2021 om 22:51

Wanneer de vorm er nog is en de grote vis (San Remo, RVV, Roubaix) niet binnen gehengeld is, zie ik hem de Gold Race nog wel doen. Luik lijkt me niet. Rust en opbouwen naar MTB lijkt me waarschijnlijker.

Blackcanyon 6 maart 2021 om 07:10

En dan liefst info over het drieLuik. Want er is ook nog de Waalse Pijl.

Gala 6 maart 2021 om 08:12

Doorgaan Gold Race is nog onzeker.
Niet-deelname Luik merkwaardig omdat hij vorig jaar toch aangaf die wedstrijd aan te kunnen na eerste, geslaagde test.
Waalse Pijl met aankomst op de steile Mur de Huy lijkt mij onbegonnen werk tegen Alaphilippe, Hirschi, etc…
Met alle respect voor MTB, maar ik zou er de rest van mij wegseizoen niet voor opofferen. Hier en daar een wedstrijdje voor de fun, OK. Ik neem dat dat dan ifv de OS is?

lauran 6 maart 2021 om 08:30

Besloot hij vorige jaar ook niet pas de dag voordien om te starten in Luik? Kon toen in de finale nog lang mee ondanks de solo van de dag er voor. Verwacht dat hij dit jaar ook zeker zal starten als mede de Amstel.

Romāns Vainšteins 6 maart 2021 om 08:57

@63

Beter in Luik kijken of ze er een milde editie uitgooien en er misschien tenauwernood aangehaakt kan worden. Als AGR in groundhogday-vorm wordt georganiseerd natuurlijk altijd meepakken, dat wordt dan net zo’n pulpkoers als Canada met dikke kans op een machtspurtje aan het einde. Waalse pijl overslaan want dat is niet voor hem bedoeld.

Panache 6 maart 2021 om 09:32

Waalse klassiekers er achter aan, daarna opbouwen via Zwitserland voor topvorm Tour met direct daarna Tokio. En ook nog verwachten dat hij overal goed is. Niet realistisch.

flores 6 maart 2021 om 11:50

chasse patate geef mij maar een patatje,maar dan wel een uit het koekenbakkersland.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair