Van der Poel daags voor Strade Bianche: “Een favoriet? Ik denk het wel”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 maart 2021 om 17:00

Van der Poel daags voor Strade Bianche: “Een favoriet? Ik denk het wel”

Mathieu van der Poel staat zaterdagochtend aan de start van zijn tweede Strade Bianche. In zijn eerste optreden, vorig jaar, debuteerde hij met een vijftiende plaats. Op voorhand wordt hij bij de grootste favorieten gerekend.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Of ik ermee akkoord ga dat ik genoemd word als een van de favorieten? Ik denk het wel, al is het parcours misschien net iets meer op maat van echte klimmers”, liet Van der Poel een dag voor de wedstrijd via Alpecin-Fenix weten. “Anderzijds heeft van Aert bijvoorbeeld al bewezen dat je ook als klassiek type hier de wedstrijd kan winnen. Er zijn toch wel heel veel sterke deelnemers aan de start. Ik verwacht dus wel dat het een open strijd zal zijn.”

De Nederlandse kampioen heeft niet het gevoel dat hij onafgemaakte zaken in de wedstrijd over de Toscaanse witte wegen heeft liggen. “Vorig jaar viel heel het Italiaanse blok een beetje tegen, maar het is niet zo dat ik hier terugkom om een rekening te vereffenen. Zeker niet. Ik ben hier wel om te presteren en ik hoop natuurlijk beter te doen dan vorig jaar. Vorig jaar was het hier extreem warm. Nu voorspellen ze vrij aangenaam koersweer. Ik kijk er wel naar uit.”

“Het parcours ligt er makkelijker bij dan vorig jaar, vind ik”, zei Van der Poel verder. “Minder grind, iets minder technisch. Maar het blijft een enorm lastig parcours. De sterksten zullen sowieso wel boven komen.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2021 17:07
Leuk rijtje winaars: 2019 Julian Alaphilippe, 2020 Wout van Aert, 2021 Mathieu van der Poel.
    5 maart 2021 17:46
    Yep, en meteen het podium van '21 ook :)
5 maart 2021 17:14
Ik dacht het wel pik!
5 maart 2021 17:20
Enige wat ik mij afvraag, stel een Fuglsang en Alaphilippe maken het al vroeg hard (met types als Bardet, Konrad wellicht meer de klimachtige renners). Wat gebeurt er dan?
    5 maart 2021 17:49
    Om Mathieu echt te breken lijken vaak toch wel langere inspanningen nodig te zijn dan de toch redelijk explosieve stukken die je hier hebt. Ik denk niet dat het hard maken op korte heuvels echt in het nadeel is van Mathieu.
    5 maart 2021 17:53
    Dan worden Mathieu en Wout in een zetel naar de finish gereden als ze dat willen. Alhoewel beiden geen plakkers zijn en altijd meekoersen. Wordt het dan een korte sprint a deux met Mathieu als winnaar of heeft Wout uit de RvV geleerd dat hij de sprint lang moet maken?
    5 maart 2021 17:58
    Jaja een sprint in de straatjes in Siena....
    5 maart 2021 20:53
    Mvdp en Wva moeten denk ik zelf de koers mede hard maken, Flip meenemen naar Siena is jezelf bijna kansloos maken voor de winst, zie niet in wiendaar harder omhoog kan knallen dan Juju.
5 maart 2021 17:21
Natuurlijk is hij een van de topfavorieten. Die uitspraak over dat het parcours meer geschikt is voor pure klimmers begrijp ik niet want ik heb in de lijst met winnaars geen enkele pure klimmer kunnen ontwaren. Tijdrijders, Klassiekerspecialisten en Puncheurs met soms een diesel zoals Benoot maar types als Quintana wonnen hier nooit.
    5 maart 2021 18:11
    Begrijp de uitspraak wel. Het is een koers met behoorlijk wat hoogtemeters en de hellingen zijn een stuk langer dan in AGR of RVV.

    Maar het is doorgaans wel voor goede eendagsrenners.
    En natuurlijk ook de bescheidenheid die mee spreekt...
    5 maart 2021 18:21
    Niet echt voor pure klimmers, maar wel heuvelrenners die heel goed kunnen klimmen. Types zoals Fuglsang, Schachmann en Formolo
    5 maart 2021 18:24
    Sep Vanmarcke werd hier al eens 4e toch? Dat zegt best een hoop.
    5 maart 2021 20:22
    Sep werd 4e in een tijdperk dat deze koers nog een veel lager aanzien had en een dito deelnemersveld. Er kwamen toen vooral Vlaanderen-mannen op af en maar weinig ardennen-mannen. De enige puncheur die toen al steevast naar Siena afreisde was Valverde. Nu staat de hele wereldtop er qua heuvelspecialisten muv Roglic.
    5 maart 2021 22:37
    Waarom start Hirschi hier niet? Drie kopmannen moet toch wel kunnen?
    5 maart 2021 23:30
    Hirschi moet nog ff onder de radar blijven zodat zijn dopa niet meer te traceren is voor de volgende wedstrijd
    6 maart 2021 11:54
    Die uitspraak over klimmers is óf heel dom, of hij bedoelt 'iemand die iets beter kan klimmen dan ik'. Want de afgelopen 10 jaar hebben er alleen maar klassieke mannen gewonnen. Nul klimmers.
5 maart 2021 20:17
Reken maar dat hij gebrand is op ‘revanche’. Hij houdt niet van verliezen en al helemaal niet van Wout van Aert.

Reacties zijn gesloten.