Dit is er komend weekend te doen tijdens Hammer Limburg

woensdag 30 mei 2018 om 15:00
Dit is er komend weekend te doen tijdens Hammer Limburg

Van 31 mei tot en met 3 juni is Limburg het decor van de tweede editie van Hammer Limburg. Een driedaags wielerfestival met naast de wedstrijden voor de profs ook tal van leuke side-events. We geven een overzicht van de leukste evenementen.

Hammer Peloton Tour Ride
Op donderdag 31 mei is er voor de wielertoeristen de Hammer Peloton Ride waarin je samen met de profs 100km aan een rustig tempo (25km p/u) door het Limburgse landschap kan fietsen. Iedereen die ouder is dan 16 jaar kan meerijden om te ervaren hoe het is om in een groot peloton te rijden.

De Peloton Tour Ride is ideaal om op te warmen voor de Hammer Limburg Challenge en/of om persoonlijk de profs te vragen naar hun verwachtingen voor de koers. De start en finish zijn in Maastricht. De wegen worden afgesloten en motards begeleiden het peloton. Onderweg rijdt het peloton de routes van de Hammer Climb, Sprint en Chase en zijn er twee korte tussenstops gepland.

Meer info over de Hammer Peloton Tour Ride

Hammer Cycling Café
Op donderdagavond staat in hartje Maastricht een gezellige wieleravond op het programma. Onder leiding van Sander Kleikers wordt er vanaf half acht twee uur lang in het sfeervolle Rebelle (een Rijksmonument uit de 17de eeuw) vooruitgeblikt op de Hammer Series.

Tom Dumoulin, Moreno Hofland en Danny van Poppel zijn te gast en bespreken onder meer de nieuwe Hammer Series, wielrennen in het algemeen, tactiek en technologische ontwikkelingen. Tickets zijn online te bestellen voor 25 euro.

Meer info over het Hammer Cycling Café

Hammer Challenge
Hammer Limburg draait niet allen om de profs. Iedereen ouder dan 16 kan komend weekend kan op hetzelfde afgesloten parcoursen als de profs klimmen, sprinten en achtervolgen. Ga jij met je vrienden de strijd aan op de Hammer Challenge Sprint, Climb of Chase?

Als deelnemer krijg je onder meer de beschikking over een timing chip, kledinglocker en beveiligde fietsenstalling. Na de wedstrijd kan je bijkomen met een pastabuffet en een ‘premium viewing spot’, met perfect zicht op de profs.

Neem deel aan de Hammer Challenge en bezoek de registratiepagina

Hammer Fixed Gear Crit
Liefhebbers van spectaculaire wielerkoersen mogen op zaterdag 2 juni de Fixed Gear Crit niet missen. Deze relatief nieuwe discipline wordt er gekoerst op korte (1-2km) en technische parcoursen op fixed gear fietsen zonder remmen. De renners kunnen enkel remmen door tegendruk te geven met hun benen.

Meer info over de Hammer Fixed Gear Crit

De Profkoersen
Hoogtepunt van Hammer Limburg zijn uiteraard de wedstrijden voor de profs. Op vrijdag gaan de klimmers op en rond de Vaalserberg de strijd aan tijdens de Hammer Climb. Op zaterdag is het de beurt aan de sprinters, wanneer op het Tom Dumoulin Bike Park de Hammer Sprint op het programma staat. De apotheose volgt op zondag, wanneer tijdens de achtervolgingskoers wordt beslist welk team zich dit jaar tot beste wielerploeg mag kronen.

Door de deelname van vijftien WorldTour-teams kan de organisatie een mooi deelnemersveld presenteren. Onder meer de namen van Tom Dumoulin, Tim Wellens, Greg Van Avermaet en Robert Gesink prijken op de deelnemerslijst.
Kijk hier wie er allemaal aan de start staan

Naast deze evenementen zijn er ook jeugdwedstrijden, een Fan Zone, Wielerexpo en Live Muziek.
Meemaken? Check Hammerseries.com voor data, kaarten en meer info!

Verantwoording:
Dit bericht is een gesponsorde bijdrage

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone