Dimitri Claeys op weg naar Qhubeka ASSOS

Dimitri Claeys op weg naar Qhubeka ASSOS

foto: Cor Vos

vrijdag 20 november 2020 om 19:46

Een lichtpuntje aan de horizon voor Dimitri Claeys. Bronnen bevestigen aan WielerFlits dat de Belgische renner, de nummer zes van de voorbije Ronde van Vlaanderen, op weg is naar Team Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT Pro Cycling in het peloton.

Claeys (33) kreeg nog voor de oktoberklassiekers van zijn huidige werkgever Cofidis te horen dat er voor hem geen plek meer was. “De ploeg gaf voorrang aan het versterken van haar rondekern voor Guillaume Martin en zoekt oplossingen voor een beter rendement voor sprinters Viviani en Laporte, die onder de verwachtingen bleven. Dat gaat onvermijdelijk ten koste van de klassieke groep, en dus van mij”, zei de Belgische renner eerder.

Sindsdien leefde hij in onzekerheid over zijn toekomst in de profwielersport en vreesde hij dat zijn optreden in Brugge-De Panne wel eens zijn laatste kon zijn. Maar nu de NTT-ploeg van Douglas Ryder gered is, lijkt ook de sportieve loopbaan van Claeys veiliggesteld. Bij Qhubeka ASSOS treft de Belgische klassiekerspecialist onder meer een landgenoot, houder van het werelduurrecord Victor Campenaerts.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 20 november 2020 om 19:52

Nu nog Armee en van Keirsbulck.

0
Dario 20 november 2020 om 21:00

en mss Stijn Vandenbergh

0
Joachim 20 november 2020 om 20:15

Blij voor Claeys, zou wel bitter zijn als je na 6e plek in Ronde van Vlaanderen geen ploeg meer vindt, hoewel je het wel ‘stoppen op een hoogtepunt’ kan noemen.

0
Frank V 20 november 2020 om 20:36

Claeys verdient een ploeg op basis van resultaten. Sterke beer, goed voor het vlaamse werk maar hij mist een kopman bij Qhubeka.

0
Michelangelo 20 november 2020 om 21:25

Benieuwd welke namen er uit de hoed komen voor het voorjaar.

Als Nizzolo blijft en hetzelfde niveau haalt als begin van het seizoen, dan denk ik dat ze een prima kopman hebben voor de Vlaamse klassiekers. Veel beter dan dat gaan ze daar niet meer vinden denk ik.

0
Koersmaniak 20 november 2020 om 21:48

Nizzolo kan sinds dit jaar op kasseien rijden. Claeys kan zelf top-10 rijden (gaat hij natuurlijk nie elke koers doen).
Volgend jaar gaat Campenaerts ook de Vlaamse klassiekers rijden.

0
Scott Sunderland 20 november 2020 om 22:14

Goed voor Claeys ! Volgens mij werd hij ook al aan het continentale Tarteletto gelinkt en dat was natuurlijk niet uit luxe. Hij heeft een betere ploeg verdiend.

0
Chippen 21 november 2020 om 16:21

nizzolo en vlaamse koersen… veel hoger dan kuurne-brussel-kuurne of driedaagse brugge – de panne moet die ook niet mikken en dat zijn koersen met een paar dozijn kanshebbers op de zege

0

Headlines

Populair

Materiaalzone