Dimension Data wil uitleg van UCI na beëindiging juridisch geschil

woensdag 6 december 2017 om 10:48

foto: Sirotti

Dimension Data gaat de UCI om nadere uitleg vragen, nadat Peter Sagan en de wielerbond hun juridisch geschil beëindigden over Sagans diskwalificatie in de Tour de France van 2017. De Zuid-Afrikaanse ploeg zag Mark Cavendish letterlijk wegvallen uit La Grande Boucle na een duel in de vierde etappe met de wereldkampioen.


Sagan was één van de betrokkenen bij de val van Cavendish in de sprint van de vierde etappe van de Tour de France. De Brit brak bij die val zijn schouderblad en moest daardoor de Tour verlaten. De Slowaak kreeg de schuld en werd gediskwalificeerd. De dag na zijn uitsluitsel liet Sagan al weten zijn straf te accepteren, maar het er zeker niet mee eens te zijn. Twee dagen later stapte zijn ploeg BORA-hansgrohe naar het CAS om hem terug in koers te krijgen, maar zonder succes.

De arbitragezaak over de uitsluiting van Sagan zou gisteren worden behandeld in het Hof van Arbitrage voor Sport in Lausanne. De zaak moest duidelijk maken of de veelbesproken beslissing van de wedstrijdjury terecht was. De UCI en Sagans ploeg Bora-hansgrohe lieten gisteren echter weten dat ‘de valpartij een ongelukkig en ongewild wedstrijd incident was en dat de UCI-commissarissen naar eer en geweten een beslissing hebben genomen’. “Beide partijen zijn overeengekomen het juridisch geschil te stoppen en zich te richten op de positieve stappen die in de toekomst kunnen worden genomen.”

Manager Douglas Ryder van Dimension Data gaat de UCI om een meer gedetailleerde uitleg vragen. “Het lijkt erop dat er opnieuw naar de beelden van dit koersincident is gekeken”, zegt hij. “Aangezien wij de ploeg zijn met de renner die uiteindelijk het meest te lijden had onder de gevolgen van dit incident, zijn we verrast dat wij niet betrokken zijn bij het onderzoek om onze zienswijze te geven.”

De ploeg wil nogmaals benadrukken dat Cavendish geen rol speelde bij het veroorzaken van de valpartij.

8 Reacties

illyF 6 december 2017 om 10:55

"De ploeg wil nogmaals benadrukken dat Cavendish geen rol speelde bij het veroorzaken van de valpartij."
Geen rol speelde? Lijkt me stug.

Romāns Vainšteins 6 december 2017 om 10:59

anders houden ze allemaal er over op ?

tvm 6 december 2017 om 11:03

Geen rol speelde bij het veroorzaken.

achtpuntzes 6 december 2017 om 11:09

tja.
de UCI wil zowel vriendjes blijven met zowel Bora als DD, maar dat kan gewoonweg niet. ze zullen toch echt eens duidelijk partij moeten kiezen in deze.

Stenalic 6 december 2017 om 11:35

Geen rol speelde bij veroorzaken is ook onzin. Kamikaze actie van cav, totaal geen ruimte maar er toch induiken. Goed, verder eens met RV. Ophouden over deze shit, niemand die het nog boeit.

pjam4 6 december 2017 om 11:44

In die sprint week bijna iedereen van zijn lijn af, wat begon met Demare. Het uit de Tour zetten van Sagan had nooit gemogen, maar de uitkomst van de arbitragezaak heeft wel erg veel weg van ons poldermodel. Maar is nu misschien ook wel het beste en beter er over op te houden.

schipperaar 6 december 2017 om 18:53

Malloot reed zichzelf de hekken in en dan om opheldering vragen, alsof ze naar Lausanne gingen om een schade vergoeding voor Cav te regelen, Sagan was en blijft de gedupeerde.

kleomantre 8 december 2017 om 12:19

“Dimension Data uses technology to help organisations achieve great things. As a member of the NTT Group, we accelerate our clients’ ambitions through digital infrastructure, hybrid cloud, digital workspaces, and cybersecurity. With a turnover of USD 8 billion in 2016, offices in 48 countries, and 28,000 employees, we deliver wherever our clients are, at every stage of their technology journey. We’re proud to be the Official Technology Partner of Amaury Sport Organisation, which owns the Tour de France, and the title partner of the cycling team, Team Dimension Data for Qhubeka.”

De partner werd gewoon geholpen, dat is het in de basis. Dat team krijgt veel sneller toegang tot de jury en wordt eerder gehoord als er iets fout gaat.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.