Devolder: “WK belangrijker dan Tour”
zaterdag 6 juni 2009 om 12:40

Devolder: “WK belangrijker dan Tour”

Stijn Devolder begon vorig jaar met een overdosis aan ambitie in de Tour de France. Dat hij niet goed genoeg was voor zijn zelf gestelde doel, top tien, bleek al snel. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen toen, maar ook nu, moest opgeven voordat Parijs bereikt was. Dit jaar zou hij liever een rit pakken, maar nog liever het WK winnen.

De 29-jarige Vlaming start zondag in de Daupiné Libéré. “Pas in Monaco wil ik voor het eerst in topconditie zijn. Niet eerder. Ik heb trouwens toch niet veel koersdagen nodig om in die absolute piek te bereiken. Dus rijd ik enkel nog de Dauphiné als pure voorbereiding. En daarna nog Halle-Ingooigem en het BK”, vertelt hij Het Nieuwsblad.

Ritzege
“Goed doen”, is ditmaal het uitgesproken doel van Devolder. “Een goed klassement en gaan voor een ritzege. En als je me laat kiezen, dan ga ik toch voor de rit. Winnen, daar draait deze sport om. Een goed klassement, wat zegt dat? Dat onthouden de mensen toch niet. Zelfs een plaats in de top tien is niet te vergelijken met een ritzege.”

Topklassement
“Nee, ik heb niet het gevoel alsof ik me nu plots moet bewijzen. Pas op, ik ben er nog altijd van overtuigd dat ik, als alles meezit, een topklassement kan rijden. En ik droom nog altijd van een zege in een tijdrit, of een aankomst bergop. Als het kan, graag dit jaar natuurlijk. Maar… Ik zit ook nog met andere dingen in het hoofd. Mendrisio, hé. De regenboog. Dat motiveert me enorm. Vorig jaar ben ik het parcours gaan verkennen, en dat zit me als gegoten. Bovendien kan ik me beter opladen voor een eendagswedstrijd dan voor een etappekoers. Dus: dit jaar is het WK belangrijker dan de Tour.”

RIDE Magazine