Devolder: “Maak me geen illusies voor morgen”
zaterdag 25 juni 2011 om 11:09

Devolder: “Maak me geen illusies voor morgen”

foto: Il Piccolo Airone

Stijn Devolder gaat morgen als titelverdediger van start in het Belgisch Kampioenschap te Hooglede-Gits. De klassiekerspecialist van Vacansoleil-DCM denkt echter niet dat hij kans maakt om nog een jaar in de nationale driekleur rond te rijden. “Voor zondag maak ik me geen illusies. Ik lig ver achter op de echte favorieten”, aldus de in een vormcrisis verkerende Belg tegenover Sporza.

Onder meer het overlijden van zijn vriend Wouter Weylandt afgelopen mei hebben bijgedragen aan zijn slechte vorm, maar eigenlijk loopt het al een jaar lang niet goed met Devolder. Na zijn Belgische titel in Leuven vorig jaar boekte hij geen aansprekende resultaten meer. “Of ik van deze trui heb genoten? Ja, toen ik hem kreeg op het podium in Leuven. daarna is het niet echt een topjaar voor me geweest.”

In 2007 werd Devolder ook Belgisch kampioen, en destijds won hij in het daaropvolgende voorjaar de Ronde van Vlaanderen. “Dat was het mooiste van het mooiste. Nu was het een jaar van ellende”, aldus Devolder, die in juli de Tour de France niet zal rijden.

RIDE Magazine