Devolder en Popovych jaar langer bij Trek Factory Racing

dinsdag 6 oktober 2015 om 09:38
Devolder en Popovych jaar langer bij Trek Factory Racing

Foto: Sirotti

Stijn Devolder en Yaroslav Popovych rijden ook volgend seizoen voor Trek Factory Racing. Beide dertigers hebben hun contract bij de ploeg met een jaar verlengd.

Devolder rijdt sinds 2013 voor Trek en is blij met de stabiliteit. “In deze fase van mijn carrière wil ik niet meer van ploeg veranderen”, vertelt de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen aan Sporza. “Ik heb altijd wat tijd nodig om me aan te passen aan een nieuwe omgeving. Daarom ben ik blij dat ik bij Trek blijf.”

De 36-jarige Belg weet ook al wat zijn doelen zijn voor volgend seizoen. “Superknecht spelen voor Cancellara in wedstrijden zoals de E3 Harelbeke, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.” Ploegleider Dirk Demol denkt dat Devolder daarvoor de aangewezen persoon is. “Dit jaar zag ik Stijn ontpoppen tot een echte teamspeler. We kunnen zijn ervaring en erelijst goed gebruiken.”

Popovych begint volgend jaar aan zijn vijftiende profseizoen. Dat zal volgens Sporza ook zijn laatste worden. De 35-jarige Oekraïner werd in 2003 derde in de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

8 Reacties

LinusGerdemann 6 oktober 2015 om 09:45

@redactie lees de laatste alinea nog eens. Moet 15e seizoen zijn en tevens laatste

heuvelcolombia 6 oktober 2015 om 09:49

Oja die rijden (daar) ook nog. Ze zullen wel hun waarde hebben, hoewel er best gegokt had mogen worden op een jong talent of renner uit het continentale circuit.

Chaba 6 oktober 2015 om 10:19

Begrijpelijk van Trek. Op deze manier hou je de gemiddelde leeftijd goed hoog. ;)
En Devolder is gewone een goede renner die meer dan zijn werk kan doen voor een Cancellara.
Ik ben over Popovich wat minder te spreken maar zal wel zijn werk doen en zal wel wat respect opgebouwd hebben vanuit het verleden.

Arema Pro Cycling Team 6 oktober 2015 om 10:36

Off; Leukemans krijgt geen contractverlenging bij Wanty.

Teevansee 6 oktober 2015 om 10:43

Leukemens dan maar naar TREK. Past in het profiel.

girardengo 6 oktober 2015 om 11:03

Die gemiddelde leeftijd is misschien hoog maar daar mag niet al te veel waarde aan worden gehecht eigenlijk. Er zijn talloze voorbeelden van 40-plussers die het vroeger en nu goed gedaan hebben;-)

RikkyG 6 oktober 2015 om 11:38

Als je in de late herfst van je carrière je je wil wegcijferen voor een kopman dan kun je nog van zeer grote waarde zijn.
Kijk naar de waardering voor bijv. Tossato en Bennati

Dayer Quintana 7 oktober 2015 om 13:19

Popovych… Jammer hoe het met hem gelopen is. Toptalent in de grote rondes tot man op overschot die dan maar meemoet naar de klassiekers om daar wat op kop te gaan rijden. Laatste zege dateert al van 2007, zegt genoeg. Devolder is wel een goeie zet.

Headlines

Materiaalzone

Populair