Dennis boort Van Emden zege door de neus in Tirreno-Adriatico, Quintana eindwinnaar

Dennis boort Van Emden zege door de neus in Tirreno-Adriatico, Quintana eindwinnaar

Foto: LaPresse

dinsdag 14 maart 2017 om 16:10

Rohan Dennis heeft de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico 2017 op zijn naam gebracht. De 26-jarige Australiër van BMC was in San Benedetto del Tronto nipt de snelste. Hij liet een beresterke Jos van Emden en Michael Hepburn achter zich. Nairo Quintana mocht de drietand ophalen.

Vroege snelheidsduivels
Een aantal renners besloten – al dan niet gedwongen – om vandaag niet meer aan de start te verschijnen. Dat weerhield een aantal vroeg gestarte tijdritspecialisten er niet van om eens uit te pakken. Zij konden zich in de loop van de afgelopen week sparen. Alex Dowsett zette een eerste richttijd. Achtereenvolgens waren het Ryan Mullen en Maciej Bodnar die nipt onder de tijd van de Britse voormalig houder van het werelduurrecord doken.

Van Emden haalt uit
Niet veel later was het Jos van Emden die zijn goede vorm van de voorbije weken etaleerde met een kanontijd. Hepburn naderde op enkele honderdsten. Alle andere specialisten die volgden, beten hun tanden stuk op de tijd van de Schiedammer. Ook Tom Dumoulin, die door zijn iets mindere tijdrit zakte naar plek zes in het klassement. Uiteindelijk kraakte Dennis de tijd van Van Emden, waarmee hij opschoof naar plek twee in het klassement.

Dit artikel delen:

84 Reacties

Covadonga 14 maart 2017 om 21:13

Dennis pakt een mooie zege en een tweede plek in het ak. Dat is best knap.
Dumoulin valt tegen, maar het is nog vroeg in het seizoen.

Ik vind het jammer dat Dumoulin nu al kiest voor het ronderennen. Ik zie hem liever eerst een of twee keer wereldkampioen tijdrijden worden en een aantal andere belangrijke tijdritten winnen. Een paar jaar later kan hij ook nog voor ak’s gaan. Maar goed, het is zijn keuze. Prima verder.

miguelon 14 maart 2017 om 21:52

Zelfs dan nog kan je dat er uit halen om te benadrukken dat Thomas ontegensprekelijk the best of the rest was.

schipperaar 14 maart 2017 om 22:53

Klimmen en tijdrijden kan elkaar niet in de weg zitten als we naar Hinault, Indurain, de Gaul, Anketiel enJanssen kijken. Net als Cipollini achter de brommer met 80 per uur en kracht en souplesse komt samen, lekker pieken Tom ipv piekeren en na een nacht rust is alles zo veel minder belangrijk.
De Beatles zongen het all.

sooike 14 maart 2017 om 23:45

Opvallend weinig reacties op het rijden van Gesink. Terwijl je toch op deze TLJ-site behalve de overdreven complimenten voor Roglic toch ook wat relativerende opmerkingen zou mogen verwachten op het matige rijden van Gesink. Of gaat hij zich nu opwerpen als de “docent” van de ploeg? Op basis waarvan dan? Veel koersen rijden wil nog niet zeggen dat je je ervaringen kunt overdragen. En zo imponerend is de carrière van Gesink toch niet geweest dat jongere renners ontzag voor hem zouden moeten hebben? Imponerende prestaties zeggen toch meer dan een imponerende leeftijd? Oei, als dat maar goed uitpakt hier….!

peervaneynthoven 15 maart 2017 om 00:11

@Wheely, sorry dan heb ik je luim [email protected], sorry ik wilde toch nog even wat kwijt maar bedacht me na kwijt…

rahimns 15 maart 2017 om 01:44

@Sooike je klinkt zo erg als een oude plaat die blijft hangen, dat niemand meer de moeite neemt om op je te reageren. Prettige avond en viel plezier morgen ??

robotour 15 maart 2017 om 08:31

@sooike let op! Gesink gaat pieken in Catalonie, als het weer daar goed is;)
Inderdaad mag je best kanttekening plaatsen bij zijn manier van rijden, hij laat zich toch bar weinig zien tot op heden, maar dat wordt inderdaad verbloemt door het goede rijden van Roglic o.a. en de aandacht die de bowlingbal naar zich toe trekt.

FcTaz 15 maart 2017 om 09:09

Ach het gezeur over Gesink begint weer.
Rijdt slecht en rijdt toch een betere tijdrit dan Mollema,Uran, Nibali, Spilak.
Goh dan zijn die zeker nog slechter ;-)

robotour 15 maart 2017 om 11:19

@FcTaz met uitzondering van Nibali eindigen die wel allemaal hoger in het eindklassement;)
Ach, dat is waar ook, hij gaat niet voor een klassement maar om ritten te kapen, of geldt dit
alleen voor de grote rondes ;);)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair