Dennis boort Van Emden zege door de neus in Tirreno-Adriatico, Quintana eindwinnaar

Dennis boort Van Emden zege door de neus in Tirreno-Adriatico, Quintana eindwinnaar

Foto: LaPresse

dinsdag 14 maart 2017 om 16:10

Rohan Dennis heeft de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico 2017 op zijn naam gebracht. De 26-jarige Australiër van BMC was in San Benedetto del Tronto nipt de snelste. Hij liet een beresterke Jos van Emden en Michael Hepburn achter zich. Nairo Quintana mocht de drietand ophalen.

Vroege snelheidsduivels
Een aantal renners besloten – al dan niet gedwongen – om vandaag niet meer aan de start te verschijnen. Dat weerhield een aantal vroeg gestarte tijdritspecialisten er niet van om eens uit te pakken. Zij konden zich in de loop van de afgelopen week sparen. Alex Dowsett zette een eerste richttijd. Achtereenvolgens waren het Ryan Mullen en Maciej Bodnar die nipt onder de tijd van de Britse voormalig houder van het werelduurrecord doken.

Van Emden haalt uit
Niet veel later was het Jos van Emden die zijn goede vorm van de voorbije weken etaleerde met een kanontijd. Hepburn naderde op enkele honderdsten. Alle andere specialisten die volgden, beten hun tanden stuk op de tijd van de Schiedammer. Ook Tom Dumoulin, die door zijn iets mindere tijdrit zakte naar plek zes in het klassement. Uiteindelijk kraakte Dennis de tijd van Van Emden, waarmee hij opschoof naar plek twee in het klassement.

Dit artikel delen:

84 Reacties

Brummel 14 maart 2017 om 17:03

terzijde, waren jullie ook zo teleurgesteld dat Sagan niet over die hond bunny-hopte? Als iemand het kan is hij het wel..

de oudste 14 maart 2017 om 17:06

Piet Lut, doe niet zo vervelend, onze zuiderburen kunnen zo vaak hetzelfde zeggen….

leor 16 14 maart 2017 om 17:11

Haaks op de eerder matige of ronduit zwakke prestaties van EBH de afgelopen dagen, rijdt hij vandaag een degelijke tijdrit. Als ik mag aannemen dat het resultaat in ‘een tijdrit niet liegt’, kan ik alleen maar concluderen dat hij de rest van de Tirreno als voorbereiding zag en hij zich vandaag (en in de bergrit) eens getest heeft.

kelderfan 14 maart 2017 om 17:16

Jammer voor Jos Van Emden, die toch steeds beter wordt in dit werk. Ook Roglic laat zien, dat hij kan tijdrijden en mee kan doen om de prijzen; helaas dit keer net niet.

miguelon 14 maart 2017 om 17:16

@Marehoek, Dumoulin deed het niet heel slecht, maar je moet ook niet om de hete brij heen draaien… Iedereen had toch verwacht dat hij hier beter zou doen dan een 13de plaats?? Hij zal zich in een vlg tijdrit van een andere kant moeten laten zien of ik sluit me eerder aan bij AZH dan bij de believers, zo is het nu eenmaal, het heeft geen zin deze mindere prestatie te verbloemen.

schipperaar 14 maart 2017 om 17:20

Als ak renner valt Quintana gigantisch door de mand natuurlijk, kan de wereldtop wel vergeten.
Met een tijdrit van 40km had Tom misschien nog wat in de melk te brokkelen gehad maar als kansloos zijnde voor ak en msr in het verschiet heeft risico nemen misschien weinig zin. Van plek 5 naar 6 of andersom, so what, zijn lady in red vangt hem wel op vanavond en heelt alle wonden, op naar Milaan, kappesjino, beetje shoppen, komt goed.

marehoek 14 maart 2017 om 17:45

Miguelon. Ik zeg alleen dat Tom Dumoulin een uitstekende prestatie heeft
geleverd.
En dat er betere renners zijn dat mag zo zijn, we kunnen toch niet verwachten
dat hij de beste van allemaal is.
Die betere renners zullen in bepaalde wedstrijden altijd blijven.
Het was Merkx die alle wedstrijden won, en daar zal in toekomst nooit iemand
meer komen die dat kon.
Tom Dumoulin staat op het ogenblik 6 in de wereldbeker, dat is toch ongelooflijk.
Dumoulin heeft pas 13 wedstrijd dagen , terwijl Dennis al vanaf half januari koerst.
Laten we blij met zo een renner en laten we hem rijpen, en dan kunnen we zien
tot hoever hij kan komen

adelaarvanantwerpen 14 maart 2017 om 17:48

Pozzovivo heeft mij hier flink verrast rijdt sneller dan Quintana,Mollema en Uran en stoot S

adelaarvanantwerpen 14 maart 2017 om 17:50

Pozzovivo verrast mij hier hij rijdt sneller dan Quintana,Mollema en Uran een stoot Spilak van plek tien

miguelon 14 maart 2017 om 18:09

@marehoek, ja zo begrijp ik je ook, ik vind deze prestatie, niet schitterend, ik had er meer van verwacht… Hijzelf blijkbaar ook. Zoals ik dus zei, niet heel slecht, maar ik verwachtte er meer van

jan jansen 14 maart 2017 om 18:14

HaHa, die miguelon, wat een ingeving om 16.43u.

miguelon 14 maart 2017 om 18:22

@Lutsenkofan, dit zegt toch wel veel over de sterke prestatie van Thomas, met die ene aanval wint hij 9 seconden en wat bonificaties, maar dat zeg ik ook zelf : hij ‘krijgt’ die etappe mss, maar dan nog wint hij er maar nét de tijd mee die hij in dat klassement zonder de TTT voor heeft op Quintana. Het is vrij simpel op de Terminillio verliest Thomas 16 s, in de ITT wint hij er 25 terug.
@Jan Jansen, ? Een fijne dag voor jou ook…

robotour 14 maart 2017 om 19:03

@brummel sagan gaf netjes voorrang, een echte gentleman op de fiets;)
@adelaarvanantwerpen, niet zo verrassend van pozzovivo, heeft wel eens vaker in korte tijdritjes een goede prestatie neergezet.
Dennis momenteel inderdaad de sterkste in dit soort tijdritjes. Voor Dumoulin mag de tijdrit bij voorkeur wel wat langer zijn. Vandaag was het niet top, vermoedelijk wat ingeboet vanwege zijn verbetering van zijn klimcapaciteiten.
Ook Castroviejo was niet geweldig vandaag, dus het is geen ABC-tje het tijdrijden.

Jibi 14 maart 2017 om 19:04

Lars Boom
Vandaag werd Lars 20e in de tijdrit. Ik hoop dat hij nog eens een keer een tijdritje gaat winnen. Zijn laatste overwinning in het tijdrijden dateert van 2013-02-07
Tour Méditerranéen: Rit 2. De keer daarvoor was:2011-06-05
Critérium du Dauphiné: Proloog
Het zal toch nog wel een keertje lukken zeker. Jammer dat Jos van Emden in extremis nog voorbij werd gegaan. Zou Lars dit jaar De ronde van Vlaanderen kunnen gaan winnen; én Roubaix?

Tinkerbell 14 maart 2017 om 19:16

@robotour
Dat Castroviejo niet geweldig was is ook wel deels te verklaren omdat de hele ploeg natuurlijk Nairo’s trui heeft moeten verdedigen de afgelopen dagen. Je zag zoiets bij Kiryienka ook, vorig jaar op het WK TT is hij geweldig maar in de Tour waren zn tijdritten minder omdat er dan andere prioriteiten zijn bij de ploeg.

robotour 14 maart 2017 om 19:16

@Jibi Nee, Lars Boom gaat zeker de Ronde van Vlaanderen niet winnen. In Roubaix maakt hij meer kans, maar dan moet het wel modderig en nat zijn. Ik geloof er niet echt in eerlijk gezegd, maar ik laat mij graag nog een keer verrassen door Lars Boom.

jan jansen 14 maart 2017 om 19:27

@miguelon;
Ik doelde op het bericht van 16.36u
jan jansen – 14 maart 2017 om 16:36
Hoe zonder de ploegentijdrit het AK zou zijn;
1. Thomas
2.Quintana +22s
3+4.Roglic en Dumoulin +49s
5.Pinot +58s
6.Denis +1.09
Zonder TTT had het natuurlijk anders gelopen

miguelon 14 maart 2017 om 19:33

@jan jansen, ja natuurlijk had het niet direct door, ik was wsch nog druk aan het rekenen toen jij al aan het posten was, wiskunde, … nooit mijn ding geweest.

Romāns Vainšteins 14 maart 2017 om 19:37

Altijd erg relevant > klassementen waar je een rit uithaalt

peervaneynthoven 14 maart 2017 om 20:19

@RV Uitermate relevant w.m.b.t. omdat het hier om een TTT gaat waar individuele renners in het AK door worden bevoordeeld t.o.v. minder draagkrachtige ploegen die veel minder kunnen investeren in TT toppers. Het gaat dus niet om het schrappen van een gewone rit. Je ziet in die rangschikking de bepalende invloed van zo’n TTT. Ik heb het al eens eerder gepost, ik ben een voorstander van het schrappen van een TTT, zeker in kortere rittenkoersen.Een wereldkampioenschap in deze discipline is voldoende.

miguelon 14 maart 2017 om 20:24

@ RV, normaal niet nee, maar in dit geval, met de mislukte TTT van Sky lijkt het me wel relevant om die er uit te halen om op die manier de sterke prestatie van Thomas aan te tonen.

Wheely 14 maart 2017 om 20:26

@peer
Weet je wat, we schaffen de tijdrit gewoon helemaal af, Tom kan er toch niks meer van dus dat komt goed uit. Weg er mee, klaar. Heel BMC sowieso ook afschaffen. Vind het maar een stomme ploeg.

Tinkerbell 14 maart 2017 om 20:27

Het is niet echt relevant. De race zou waarschijnlijk compleet anders zijn gelopen als er geen TTT was geweest. Quintana zou misschien eerder hebben aangevallen bijvoorbeeld.

peervaneynthoven 14 maart 2017 om 20:35

@Wheely. Goed lezen blijkt kennelijk een moeilijke opgave. Ik spreek over TTT en niet over het afschaffen van TT. Alles wat je te berde brengt na “Weet je wat,” zijn jouw voorstellen en conclusies, niet de mijne!

Wheely 14 maart 2017 om 20:50

@peer
Het was natuurlijk gekscherend bedoeld….

Headlines

Materiaalzone

Populair