Démare mist tijdslimiet: “Sinds mijn val was ik niet 100%, dat eist zijn tol”

maandag 5 juli 2021 om 10:13
Démare mist tijdslimiet: “Sinds mijn val was ik niet 100%, dat eist zijn tol”

foto: Cor Vos

Arnaud Démare was een van de zeven renners die buiten tijd over de streep kwamen in de etappe naar Tignes. De sprintkopman van Groupama-FDJ kwam uiteindelijk vier minuten tekort. “Ik heb geen spijt en ik ben niet verdrietig, want ik heb alles gegeven. Meer kon ik niet doen.”

Démare kampte al een aantal dagen met de gevolgen van zijn valpartij in de derde etappe. Op weg naar Pontivy was de Franse renner op vijf kilometer van de finish betrokken bij een massale val. “Sinds mijn val was ik niet 100% en in de Tour eist dat zijn tol. Het was een ongelooflijke dag met het weer en daardoor moesten we diep in onze reserves tasten.”

De sprinter had zich zijn vijfde Tour anders voorgesteld. “Vanaf het begin ging het niet zoals we wilden, met Ignatas Konovalovas die al op de eerste dag ten val kwam. Ik viel vervolgens in de eerste sprintetappe. Miles Scotson huilde toen hij me vertelde hoe teleurgesteld hij was. Dat is sport. We weten dat het in de Tour alles of niets is. Maar we komen terug.”

Ook zijn leadout Jacopo Guarnieri haalde niet op tijd de finish. Na het uitvallen van Konovalovas, Démare en Guarnieri heeft Groupama-FDJ nog vijf man in koers.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 5 juli 2021 om 11:10

Het ommetje naar Pontivy heeft ook de kansen van Frankrijks enige topsprinter om zeep geholpen.

Turtlehead 5 juli 2021 om 12:19

Omdat hij inmiddels al wel weer eens meedeed was ik alweer vergeten dat hij ook gevallen was. Ik dacht al dat het lag aan te weinig koersen op niveau meedoen. Jammer.

evanderwel 5 juli 2021 om 12:40

Valt me mee dat ze de tijdslimiet niet hebben aangepast om hem in koers te houden. Ik had er met deze omstandigheden nog wel begrip voor gehad ook.

hongerklopje 5 juli 2021 om 13:16

Want de bus die net op tijd was had geen last van de omstandigheden? Je zult je maar helemaal uit elkaar trekken op tijd binnen te zijn en dan te horen krijgen dat er een generaal pardon is. Je zult deze week dan maar in een massasprint nipt geklopt worden door een man die er niet meer bij hoort te zijn..

Wradley Biggins 5 juli 2021 om 14:15

Raar dat hij buiten tijd is, Demaré hangt anders toch ook aan de klink berg op!

Lalsacien 5 juli 2021 om 14:22

Niet genoeg naar jouw zin blijkbaar!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair