Delta Cycling raakt Stannard kwijt aan GreenEDGE

Delta Cycling raakt Stannard kwijt aan GreenEDGE

Stannard op het WK in Qatar, toen nog actief voor Nieuw-Zeeland - foto: Sirotti

donderdag 19 januari 2017 om 11:00

Robert Stannard heeft in goed overleg zijn tweejarige overeenkomst met de Nederlandse continentale formatie Delta Cycling Rotterdam verbroken. De 18-jarige tijdrijder komt namelijk vanaf heden uit voor Mitchelton-Scott, de nieuwe opleidingsploeg van GreenEDGE.

Dubbele nationaliteit
De nummer elf van het voorbije WK Tijdrijden bij de junioren maakt die keuze zelf. “Robert heeft een dubbele nationaliteit”, vertelt Delta Cycling-general manager Frank Kwanten aan WielerFlits. “Na het WK kwam hij erachter dat hij het als Nieuw-Zeelander een stuk moeilijker ging krijgen”. De opleidingsfaciliteiten in Australië zijn volgens Stannard een stuk beter. “Hij koos daarom voor de Australische nationaliteit, waardoor hij in beeld kwam bij de beste Australische ploeg.” Daarmee doelt Kwanten op de Jayco WorldTour Academy. Woensdag werd dat het nieuwe Mitchelton-Scott.

“Het was een mooi project geweest”
Kwanten heeft geen moeite met de keuze van Stannard. “Aangezien hij nu vanaf het begin van het seizoen bij die ploeg kan meedraaien, landgenoten om zich heen heeft en niet naar een vreemd land (Nederland, red.) hoeft, vroeg Robert ons of hij terug mocht komen op onze overeenkomst. Dat was geen probleem. Ik vind dat een renner zijn eigen weg moet kunnen kiezen als hij er vol voor wil gaan. Voor ons was Robert een mooi project geweest voor twee of drie jaar. Ons doel is om renners verder te helpen. Dat doen we ook door Robert nu te laten gaan.”

Aussie in plaats van Kiwi
Stannard zal vanaf 2017 dus niet meer voor Nieuw-Zeeland uitkomen, maar verdedigt sinds 1 januari de kleuren van Australië. Op het Australisch kampioenschap tijdrijden voor beloften werd hij onlangs al tweede, op een klein minuutje van de beloftevolle Callum Scotson. Michael Storer, een ander groot talent, werd derde. Die laatste is nu verdienstelijk onderweg in de Tour Down Under. Met het vertrek van Stannard houdt Delta Cycling Rotterdam twaalf renners over. Elf daarvan, onder wie Jan-Willem van Schip, zijn Nederlanders. Australiër Mitchell Mulhern is de enige buitenlander.

Dit artikel delen:

1 Reactie

RainbowJersey 19 januari 2017 om 12:48

Prettig voor die jongen dat hij zich dicht bij huis verder kan ontwikkelen. Goede opstelling van de ploeg ook hierin. Hadden hem ook aan z’n contract kunnen houden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair