Delahaye: “Gesink en Ten Dam komen er helemaal bovenop”

dinsdag 7 april 2015 om 09:59
Delahaye: “Gesink en Ten Dam komen er helemaal bovenop”

Door diverse omstandigheden misten Robert Gesink en Laurens ten Dam dit voorjaar een grote periode van het wielerseizoen. Gesink kampte met privéproblemen, knieklachten en ziekte. Ten Dam werd eerst ziek in de Ruta del Sol en brak daarna vier ribben in de Ronde van Catalonië. Trainer Louis Delahaye verwacht dat het tweetal er helemaal bovenop komt in de aanloop naar de rest van het seizoen.

Voor de renners van LottoNL-Jumbo is de Tour de France het hoofddoel van het seizoen. Beide renners zullen in de Ronde van Romandië hun rentree maken in het peloton.

Droomplan
Met Gesink heeft Delahaye een droomplan. “Als dat lukt, is alles perfect”, zegt de high performance director van de Nederlandse ploeg tegen Nu.nl. “Het is geen zware knieblessure, maar hij had er altijd last van.” Afgelopen week is de renner uit Varsseveld begonnen met het langer trainen (vier à vijf uur). “Dat gaat goed, al bouwen we het voorzichtig op.”

De trainer vindt niet dat het afhaken van Gesink voor de Vuelta Ciclista al Pais Vasco en de klassiekers invloed heeft op de aankomende Tour de France. “Daar zit nog zoveel tijd tussen met veel koersmomenten.”

Ten Dam
Delahaye verwacht dat Ten Dam ook zijn rentree kan maken in de Tour de Romandie na zijn gebroken ribben. “Gebroken ribben zijn altijd een pijnlijk verhaal. Dat is één van de weinige delen in je lichaam die je niet kunt uitschakelen.”

Dit artikel delen:

95 Reacties

pinarello 7 april 2015 om 10:05

Alles op de Tour de France en daar op hangen en wurgen aanklampen om vervolgens 12de te worden in het AK….. Zucht !!

Contador#N.1 7 april 2015 om 10:07

Ja, het lijkt me een better idee om gewoon niet met ten dam en gesink dit jaar na de tour te gaan, want mensen wees reel het is nog maar minder dan 3 maanden.

luckyloek 7 april 2015 om 10:08

Let the bashing begin…

Ff serieus, ben wel benieuwd wat zijn ‘droomplan’ is . Denk alle ballen op de tour ja.

FondriestTF3 7 april 2015 om 10:10

Gesink is een logisch verhaal voor de Tour. Met Kelderman en Gesink kun je goed voor de dag komen daar. Winnen zul je er niet, maar Gesink is daar al eens 4e geworden en kan er alles op richten.

Toch zou ik verwachten dat er ook een piek wordt gelegd voor deze mannen op een kleinere ronde. Een valpartij of ziekte in de Tour en je seizoen is weg. Bovendien is het voor de moraal ook niet gek om eens een keer echt van voren te zitten voordat je in Utrecht start.

Heb wel met ze te doen; alle kopstukken zijn ziek, zwak, misselijk of missen net de topvorm.

Komt vast goed maar de frustratie zal enorm zijn en dat draag je toch met je mee.

Gilly 7 april 2015 om 10:13

Delahaye kan beter nog eens opnieuw Bewegingswetenschappen/Inspanningsfysiologie gaan studeren. Zijn droomplan, zucht…… De renners kunnen niet beter, maar de begeleiding van de ploeg is het zwakste van het hele peloton… Kansloos

John Bidon 7 april 2015 om 10:23

Jongens, die Delahaye is geen pannenkoek. Volgens de site van Lotto-Jumbo is hij niet zomaar een trainer, maar een 'high performance manager'. Zo'n titel heb je niet voor niets. Dan moet je toch wel wat kunnen…

Op nu.nl staat ook nog iets meer:

Quote:
"Hij had in Baskenland kunnen starten, maar bij dit soort renners moet je naar de langere termijn kijken. Gesink moet er straks staan in de Tour de France en heeft nu niet voldoende competitie om in Baskenland goed te zijn."

.

Dit roept toch vraagtekens op. Wat voor soort renner is Gesink en waarom hoeft hij niet te starten en Theunisse wel? Het kan niet zijn dat hier starten de Tour in gevaar brengt want:

Quote:
Dit heeft geen invloed voor de Tour hoor. Daar zit nog zoveel tijd tussen met veel koersmomenten

.

Vraag me echt serieus af of die Delahaye wel hard genoeg is voor de topsport. Het hele artikel op nu.nl is erg soft. Boodschap is dat het allemaal vervelend is, maar dat het straks alles weer in orde komt. Maar is het ooit in orde geweest. Gesink gaat dus weer alleen voor Tour en zal straks net zoals VDB weer teleurgesteld op de grond liggen en terugkijken naar weer een weggegooid jaar.

krypton 7 april 2015 om 10:32

Gesink is een renner die in de Tour 4e, 32e, opgave en 26e achter zijn naam heeft staan dus ik vind alles in functie van de Tour zetten en daarom Baskenland en de klassiekers overslaan wel een beetje vreemd.

Gezien de wel heel erg wisselende uitslagen van kopmannen van deze ploeg in de Tour in het verleden heb ik sowieso totaal geen vertrouwen dat Delahaye weet wat ie moet doen om te zorgen dat iedereen er top zal staan in de Tour. Maar goed hij krijgt weer de kans om te bewijzen dat ie wel degelijk iemand klaar kan stomen voor de Tour en we zullen zien.

DerPantzerwagen 7 april 2015 om 10:32

VDB reed ook ooit eens top-5, 2keer zelfs, maar toen hij 2 x viel in de tour en zijn enige doel van het jaar over was besloten ze zich bij lotto te concentreren op meerdere wedstrijden.Gesink gaat gewoon dezelfde weg op.

lrxrl 7 april 2015 om 10:34

Ik had gehoopt dat met het vertrekken van Mollema en Boom genoeg budget was vrijgekomen om een nieuwe degelijke klassementsrenner/klassiekerspecialist aan te trekken, waar is dit geld naartoe?

krypton 7 april 2015 om 10:40

@lrxrl
Er zijn nieuwe sponsoren gekomen die in totaal een stuk minder betalen dan Belkin plus wat er nog werd bijgedragen door de Rabobank.

DirkDeWolf 7 april 2015 om 10:40

en als het in de Tour niet lukt, is er altijd nog de Ronde van Boxmeer

Lionel Gesink 7 april 2015 om 10:40

Een domme uitspraak van Delahaye waar Gesink straks weer de dupe van wordt. Dromen doe je van een overwinning of op zijn minst van een podiumplek, maar niet van plek 8 t/m 12. Aangezien hoger voor Gesink niet haalbaar is kan zijn “droomplan” dus alleen maar in duigen vallen.

horsm 7 april 2015 om 10:46

Toch niet zo suf? Voor de Jumbo supermarkt is 9de worden in de tour vele, vele malen interessanter dan de ronde van baskenland winnen – of welke andere koers ook. Hoeveel van het winkelend publiek ziet meer dan de tour?

Wheely 7 april 2015 om 10:46

Dus dit hoort allemaal bij het plan? Een heel seizoen aanprutsen en vervolgens gaan ze het goedmaken met 3 kopmannen in de tour. (Kelderman, Ten Dam en Gesink)

Goed plan :)

klootje kriekeljon 7 april 2015 om 10:48

Ook slim, deze uitspraak over dat droomplan.

Pannenkoek 7 april 2015 om 10:48

Delahaye met een droomplan, gesmeed in zijn dromen en realistisch als de meeste dromen. Oprotten Louis je bent stil blijven staan in je ontwikkeling en daardoor de renners ook, houdoe en bedankt!

Tutu888 7 april 2015 om 10:49

Wat is het droomplan? Gesink in korte tijd ombouwen tot bionische superman zonder knieproblemen en in zijn hoofd een computer die privé-sores en onzekerheden uitsluit?

horsm 7 april 2015 om 10:49

Verder komt het woord 'droomplan' niet van Delahaye maar van de WF-redactie.

EDIT: ohja, toch wel van Delhaye, zie ik.

't Is een kleine ploeg met bescheiden ambities: VanMarcke in het voorjaar en Gesink in de tour. Kelderman en Hofland voor de toekomst.

Jean Dumas 7 april 2015 om 10:50

De een heeft competitie nodig, de ander niet. Ik denk dat het voor Gesink weleens goed zou kunnen uitpakken dat hij fris en onbevangen aan de Tourstart staat. Voor mij is hij nog steeds een potentiële bergetappewinnaar

dons 7 april 2015 om 10:52

Het is simpel genoeg; voor ploeg en sponsors staat de Tour boven alles. Bij ons in NL helaas de enige wedstrijd waar “het grote publiek” van het type oranje-supporter weet van heeft. Voor die supporters hoeven Nederlandse renners eigenlijk alleen maar heroisch op tijd, of net niet, binnen te komen. En oogst een top 20 plaats bewondering van gansch het volk.

Rhohan 7 april 2015 om 10:53

De Tour-selectie is trouwens wel de eenvoudigste in jaren, want veel smaken hebben ze niet:
Gesink
Kelderman
Ten Dam
Tankink
Martens
Bennett
Vanmarcke
Hofland
Wagner

west 7 april 2015 om 10:54

Lekker naar de Tour met Kelderman en 8 Vrijbuiters (Tjallingi/Ten Dam, Vanmarcke, Leezer, van Asbroeck, Hofland, Martens, Lindeman en Bennett) en dan op volledige oorlogssterkte naar de Vuelta (Gesink, Ten Dam, Kruijswijk, Tankink, van Emden, Keizer, de Weert, Wynants, Tjallingi).

Dat geneuzel altijd over het algemeen klassement van de Tour. Je weet dat je bij de drie zwakste ploegen van de World Tour hoort en je weet dat je grote klassementsman (al jaren) niet in orde is. Wat bezielt je dan om zo een jongen publiekelijk over de kling te jagen voor de publiciteit? Ga dan iedere dag in de vroege vlucht zitten. Da’s voor iedereen leuker.
Het is al meerdere malen bewezen dat als je de eerste seizoenshelft volledig mist, de Vuelta “the place to be” is…

horsm 7 april 2015 om 10:55

Ik zie niet in waarom Gesink, als hij fit en hersteld is, niet gewoon top 10 Tour zou kunnen rijden? Vorig jaar Vuelta ging het toch ook prima? Wie heeft het over podium? Dat lijkt me echt een hysterisch-overspannen verwachting. Er is een moment geweest in zijn carrière waarin ’t leek dat dit ooit mogelijk zou worden, maar dat is voorbij. Desalniettemin, als er geen extra tegenslag komt, doet hij als ronderenner niet onder voor Mollema, Ten Dam, Poels, Kruijswijk of Kelderman.

klootje kriekeljon 7 april 2015 om 10:56

Zonder grappig te willen zijn, ik ga alvast een doos met kaarsen kopen om aan te steken voor tijdens de Tour. Om nu de resultaten achterblijven de kaart Gesink weer volledig uit te spelen in de Tour is een risico waar ik niet zo veel van begrijp. Ik wil vertrouwen hebben, ik wil positief denken.. maar ik houd mijn hart vast. Eén valpartijtje en je kunt het hele land op je nek verwachten.

Maar goed, in ieder geval wordt er niet geschuwd om het hoogste doel na te streven. En dat is wel topsport. Dat moet je ze ook weer nageven. En Gesink schuwt die druk kennelijk ook niet. Dat is wel positief, denk ik.

horsm 7 april 2015 om 11:01

huh@klootje? De kaart Gesink volledig uitspelen? Ik verwacht dat Kelderman ook opgesteld wordt. En Wilco is natuurlijk een supertalentm maar top-tien tour zie ik ‘m nog niet rijden dit jaar. En dat hoeft ook niet bij zijn debuut.

Welke kaart moeten ze dan trekken? Ten Dam heef ribben gebroken & Kruijswijk rijdt de Giro.

Headlines

Materiaalzone

Populair