Delahaye: “Gesink en Ten Dam komen er helemaal bovenop”
dinsdag 7 april 2015 om 09:59

Delahaye: “Gesink en Ten Dam komen er helemaal bovenop”

Door diverse omstandigheden misten Robert Gesink en Laurens ten Dam dit voorjaar een grote periode van het wielerseizoen. Gesink kampte met privéproblemen, knieklachten en ziekte. Ten Dam werd eerst ziek in de Ruta del Sol en brak daarna vier ribben in de Ronde van Catalonië. Trainer Louis Delahaye verwacht dat het tweetal er helemaal bovenop komt in de aanloop naar de rest van het seizoen.

Voor de renners van LottoNL-Jumbo is de Tour de France het hoofddoel van het seizoen. Beide renners zullen in de Ronde van Romandië hun rentree maken in het peloton.

Droomplan
Met Gesink heeft Delahaye een droomplan. “Als dat lukt, is alles perfect”, zegt de high performance director van de Nederlandse ploeg tegen Nu.nl. “Het is geen zware knieblessure, maar hij had er altijd last van.” Afgelopen week is de renner uit Varsseveld begonnen met het langer trainen (vier à vijf uur). “Dat gaat goed, al bouwen we het voorzichtig op.”

De trainer vindt niet dat het afhaken van Gesink voor de Vuelta Ciclista al Pais Vasco en de klassiekers invloed heeft op de aankomende Tour de France. “Daar zit nog zoveel tijd tussen met veel koersmomenten.”

Ten Dam
Delahaye verwacht dat Ten Dam ook zijn rentree kan maken in de Tour de Romandie na zijn gebroken ribben. “Gebroken ribben zijn altijd een pijnlijk verhaal. Dat is één van de weinige delen in je lichaam die je niet kunt uitschakelen.”

RIDE Magazine
95 Reacties
Sorteer op:
7 april 2015 17:16
Tourselectie 2015 wordt dus:
Gesink
Kelderman
Ten Dam
Kruijswijk (had al aangegeven te knechten in tour)
Vanmarcke
Tankink
De Weert (rijd overal waar Gesink rijd)
Wynants
Leezer
7 april 2015 17:19
Deze selectie kan veel kanten uit, met Kruijswijk, Ten Dam, De Weer en Tankink meezitten in vluchten en mischien wat winnen en ploegenklassement en kasseinenettape met Vanmarcke en klassement met 1 (2) man aanvallen en ik zou proberen al wordt het moeilijk met Kelderman in de Majka rol van vorig jaar en zo ettapes en bergtrui pakken
7 april 2015 18:57
Delaware heeft niet bewezen renners beter te kunnen maken. Eerder slechter.neem als voorbeeld het onzinnige dieet van Mollema vorig jaar

Aan de andere kant kun je zeggen hij heeft ook niet de faciliteiten om ze beter te kunnen maken.
7 april 2015 19:02
Opmerkelijke reacties. Gesink heeft tijd genoeg om in vorm naar de TdF te gaan
Waar sommigen eens naar moeten kijken is Erik dekker in tour 2000. Hij was in bloedvorm en won 3 etappes terwijl hij van maart tot en met begin mei geen kilometer heeft gefietst door blessures.
7 april 2015 19:13
De meeste dromen zijn bedrog. Zo ook deze deze. En bedrog is geen onbekende in de wielrennerij.
7 april 2015 19:15
Echt? Ga je nou Erik Dekker met dat voorbeeld er bij halen? Ik zou je polsbandje losmaken.
7 april 2015 19:38
Gesink heeft vandaag weer de kaap van de 200 km genomen. Wellicht nog maar meedoen aan 1 van de Ardennenklassiekers.
7 april 2015 21:31
tendam, daar heb je zeker een mate van gelijk. Wat ik bedoel is dat vooral de ploegleiding, in mijn herinnering iig, vaak enkel de tour heeft verkocht. Terwijl Dauphine, Tour de suisse, Tour of Cali etc idd ook geen slechte rondjes zijn om op je palmares te hebben. (en dan misschien maar 11de ipv 10de in de tour)
7 april 2015 22:12
Wt punten zijn niet belangrijk voor LJB?
7 april 2015 23:20
Mensen het lijkt me vrij simpel. Er is bij deze ploeg iedereen op het hart gedrukt om geen verboden middelen te gebruiken. 1 gevalletje en de stekker gaat uit deze ploeg inclusief de schaatsploeg. En wat denk je van de negatieve publiciteit voor Jumbo supermarkten en de lotto!! Neen liever schoon meedoen en geen prijzen pakken.
7 april 2015 23:51
@katerkop
Dekker was inderdaad in 'bloedvorm' toen...... Oftewel: zeer slecht voorbeeld.
Tenzij het een poging tot sarcasme is?
7 april 2015 23:53
man man man, Delahaye bakt er al jaren niks van en blijft toch maar aan die ploeg verbonden. Hoewel, nu ze bij de slechtere ploegen in de WT horen, zit hij ook wel weer op zijn plek. Maar de renners verdienen beter. Gewoon omdat elke sportman een goede trainer verdient.
8 april 2015 00:00
Wat ZEGT die Delahaye nu eigenlijk? Ik bedoel:
"Met Gesink hebben we een droomplan gemaakt. Als dat lukt, is alles perfect".

Als dat lukt is alles perfect.... En perfect is dan WAT?
Een 8e plek in het AK van de Tour? Niet vallen in de (aanloop naar de) Tour?
Enne, ALS het droomplan lukt, is alles perfect. Right, Quintana-Froome-Contador en anderen zullen niet goed slapen vannacht na deze profetische woorden. Louis is een soort terminator aan het creeren die opeens dingen kan die hij nooit kon. Een droomplan dus.

Wat zit er toch nog steeds veel amateurisme in de wielersport.
8 april 2015 00:33
Droomplan? De twee etappes in NL alles geven voor een resultaat of schitterende aanval. Daarna het AK volledig laten schieten, om op de kasseien of in de bergen een rit te kunnen kapen. Aanvallend en attractief wielrennen laten zien, het Nederlandse volk iets moois voorschotelen en enthousiasmeren en trachten jeugd op de fiets te laten stappen. Daarna pijlen richten op volgende jaren, want ik denk dat mensen of 1 kanjer willen zien voor een AK in een grote ronde ( en dat zal nog 2-3 jaar duren ) of weer Leon van Bons en Pietertjes in een spint a deux willen zien. Die 2e categorie hebben we nu, die eerste zal nog even duren ( Mathieu vd Poel wellicht??!? )
8 april 2015 14:23
ROBOGEES.
27 juli 2015 11:05
Quote:
nietram - 7 april 2015 om 14:44
Kom wel goed. Gesink gaat mondjes snoeren.

En zo is gebleken! ;)
27 juli 2015 18:47
@ xistnc:
leuk om dit te lezen achteraf, ja :)
27 juli 2015 21:10
Mijn mondje is niet gesnoerd hoor..sterker nog...ik word alleen maar blij van mijn vooruitziende blik. Overigens vind ik het wel erg gemakkelijk scoren om momentopnames uit het verleden en foute inschattingen van mensen op dat moment nu op te voeren. Zijn degenen wiens mond niet is gesnoerd nu ineens de grote deskundigen en hebben ze meer verstand van de materie dan degenen die vraagtekens hebben gezet bij de TLJ-tactiek? Nee toch hè ?
27 juli 2015 22:35
Quote:
ik word alleen maar blij van mijn vooruitziende blik

ik lig er ook helemaal dubbel om :)
27 juli 2015 22:49
sooike op 27 juli 2015 om 21:10
"Zijn degenen wiens mond niet is gesnoerd nu ineens de grote deskundigen en hebben ze meer verstand van de materie dan degenen die vraagtekens hebben gezet bij de TLJ-tactiek? Nee toch hè ? "

@sooike
Lijkt me niet zo'n relevante vraag op dit forum met vnl. TLJ volgers en TLJ kenners.

Reacties zijn gesloten.