Dehaes klopt duo van Vacansoleil-DCM in Handzame Classic

vrijdag 15 maart 2013 om 17:24
dehaes

foto: Sirotti

Kenny Dehaes heeft de Handzame Classic op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto-Belisol bleek in een massaspurt sneller dan twee man van Vacansoleil-DCM, respectievelijk Kenny van Hummel en Danny van Poppel.

De koers werd lange tijd gekleurd door een ontsnapping van vijf man. William Clarke (Argos – Shimano), Jonas Vangenechten (Lotto – Belisol), Youcef Reguigui (MTN – Qhubeka), Sean De Bie (Leopard Trek Continental) en Kess Heytens (Team 3M) reden de hele dag vooraan. Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van ruim vier minuten. Op meer dan tien kilometer van de streep werd de laatste renner uit deze groep gegrepen door het peloton.

In de finale probeerden drie andere renners er vandoor te gaan. Het gaat hier om Bert Grabsch (Omega Pharma – Quick Step), Wesley Kreder (Vacansoleil-DCM) en Alphone Vermote (An Post – Chainreaction). Het trio leek het lange tijd te halen, maar uiteindelijk eindigde de koers toch met de verwachte massasprint. Kenny Deheas bleek daarin de snelste. Hij zorgt ervoor dat Vacansoleil-DCM nog even moet wachten op de eerste zege van het seizoen.

Handzame Classic 2013 (197 km – 1.1)
1. Kenny Dehaes (België/Lotto – Belisol)
2. Kenny van Hummel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
3. Danny van Poppel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
4. Tom Veelers (Nederland/Argos-Shimano)
5. Scott Thwaites (Groot-Brittannië/Team NetApp – Endura)
6. Robert Wagner (Duitsland/Blanco Pro Cycling)
7. Luka Mezgec (Slovenië/Argos-Shimano)
8. Roy Jans (België/Accent.jobs – Wanty)
9. Jo Kogstad Ringheim (Noorwegen/Team People4you – Unaas Cycling)
10. Michael Van Staeyen (België/Topsport Vlaanderen – Baloise)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone