Degenkolb hervat in mei competitie

Degenkolb hervat in mei competitie

foto: Marcel Koch

woensdag 9 maart 2016 om 09:45

John Degenkolb keert op z’n vroegst in mei terug in competitie. In welke wedstrijd de kopman van Giant-Alpecin dat doet, is nog niet bekend. Volgende week maakt hij volgens De Telegraaf zijn eerste kilometers op de fiets na het trainingsongeluk in Calpe, eind januari.

Geen klassiekers
In een eerder stadium liet Degenkobl al weten de klassiekers ‘sehr wahrscheinlich‘ niet te halen. Dat is nu dus het geval, waardoor de sprinter annex klassiekerrenner zijn titels in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix niet kan verdedigen. Bij het ongeluk in januari brak Degenkolb zijn onderarm en hing het behouden van zijn linkerpink bijna letterlijk aan een zijden draadje. De arts die hem opereerde zei in een eerder stadium al dat het herstel van de Duitser zo’n drie maanden zou duren.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Tutu888 9 maart 2016 om 09:52

Giro komt in ieder geval te vroeg. Benieuwd naar zijn vervangende doelen dit jaar: Wk wellicht al zal het dringen worden voor het kopmanschap bij de Duitsers met Greipel en Kittel.

0
Marakus 9 maart 2016 om 10:03

Zal een opluchting zijn om weer op de fiets te zitten voor John! Ik neem aan dat hij sowieso voor de Tour wil gaan. Vorig jaar zat die overwinning er niet in dit jaar hopelijk wel. Mits hij dan al echt in vorm kan zijn natuurlijk. Hij is dan in ieder geval fris!

0
Arema Pro Cycling Team 9 maart 2016 om 10:12

Zonde zonde… Der John is onvervangbaar bij Giant Alpecin..

0
KnightBiker 9 maart 2016 om 10:52

Na de klassiekers zijn er niet zoveel doelen meer voor der John… Tenminste, hij is geen sprinter voor de vlakke massasprints (meer) en moet het hebben van iets selectievere parcoursen. Giant-alpecin heeft een ”2015-lotto-jumbo-probleem”, geen sprinter meer die het kan in de echte massasprints.
(Degenkolb kan nog immer top 5 rijden in de echte sprints maar winnen lijkt me niet – dus wat rest er nog voor hem dit seizoen?)

0
Romāns Vainšteins 9 maart 2016 om 10:59

Degenkolb is natuurlijk een prima man voor de (massa)sprints in etappes waar de dikste kuiten er reeds afgebeuld zijn onderweg, een beetje zoals vriend Sagan, daar kun je als ploeg wel op koersen.

0
woutersluis 9 maart 2016 om 11:18

groene trui proberen?

0
Hakkie2 9 maart 2016 om 11:23

Voor de groene trui is Degenkolb niet snel genoeg (tegen Greipel, Kittel en Cavendish) en niet genoeg klimmer (tegen Sagan).

Hij kan natuurlijk wel een rit winnen waar de snelste sprinters er af liggen. En hij heeft het voordeel dat hij geen volledige trein nodig heeft, zoals Kittel. Hem mee nemen naar de Tour samen met Barguil, Ten Dam en nog wat aanvallers kan prima.

0
KnightBiker 9 maart 2016 om 12:00

@RV
Inderdaad – zoals Sagan
Groene trui is een mooi doel (na Sagan een favoriet hiervoor)

0
robertus 9 maart 2016 om 13:15

wellicht ook de Vuelta

0
koos1 9 maart 2016 om 13:49

Geen klassiekers was natuurlijk al te verwachten.
Via bv Ronde van België, Zwitserland naar de Tour en dan en mooi najaar. Dan kan het ondanks het gemis van het voorjaar toch nog een mooi seizoen worden van Degenkolb. Maar eerst hopen dat hij hersteld en z’n topvorm weet te vinden.

0
ChefSpijker 9 maart 2016 om 15:52

Zal wel Cali als eerste koers worden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone