Degenkolb baalt na Kuurne: “Mooie koers niet beloond met mooi resultaat”

zondag 28 februari 2021 om 19:15
Degenkolb baalt na Kuurne: “Mooie koers niet beloond met mooi resultaat”

foto: Cor Vos

John Degenkolb was een van de sterkste renners in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar de Duitse kopman van Lotto Soudal kon dat niet omzetten in een goede uitslag. In de eindsprint werd Degenkolb slechts zeventiende. “We hebben er met de ploeg een mooie koers van gemaakt, maar uiteindelijk werd dat niet beloond met een mooi resultaat”, reageert hij.

Nadat Mathieu van der Poel vroeg de finale had geopend, maakte Degenkolb indruk op de Oude Kwaremont. Hij nam het initiatief en was een van de motoren in de achtervolgende groep, die in de slotkilometers aansloot bij de kopgroep van Van der Poel. “Het werd een gevecht tot het bittere eind. We moesten echt alles uit de kast halen om het gat met de kopgroep te dichten. De koplopers waren enorm sterk.”, zegt Dege.

“Ik ben toch wat ontgoocheld, aangezien het resultaat vandaag niet weerspiegelt tot wat ik in staat was”, gaat hij verder. “Ik voelde me zeer sterk en ook tijdens de sprint had ik nog wat energie over, maar jammer genoeg zat ik iets te ver bij het aansnijden van de laatste bocht. Met nog een serieus pakket renners voor me, kon ik geen topresultaat meer uit de brand slepen.”

Le Samyn en Parijs-Nice
Geluk bij een ongeluk voor Degenkolb: dinsdag krijgt hij al kans op revanche. “Dan volgt er een nieuwe kans in Le Samyn en ik ben ervan overtuigd dat we opnieuw voor een goed resultaat kunnen gaan. Via Parijs-Nice hoop ik mijn vorm verder op te bouwen om zo de komende klassiekers in topconditie aan te vatten”, kijkt hij vooruit.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 28 februari 2021 om 19:22

Viel mij 100 procent mee, Reed sterk de Kwaremont op en was een motor in de achtervolging. Met deze vorm kan hij wat in dit voorjaar. Ik was niet zo enthousiast toen ze hem binnenhaalden maar deze Degenkolb is wel degelijk een versterking.

Gelei 28 februari 2021 om 19:32

Mja, maar als de oude/jonge Degenkolb met dit groepje naar de meet ging, was het meestal bingo.

Limal 28 februari 2021 om 20:08

Ik vond Degenkolb ook best sterk vandaag. Hij en Trentin hebben lange tijd het meeste werk verricht in de achtervolging, tussen de stoorzenders door. Dat Trentin nog naar de 4e plaats sprintte tussen mannen die vooral in de wielen hebben gezeten is eigenlijk verwonderlijker dan dat dit bij Degenkolb niet meer lukte.

S'mon 1 maart 2021 om 08:28

Je zie wel dat hij in de sprint 2 of 3 keer moet inhouden.

pirazzi 28 februari 2021 om 19:43

Le Samyn is idd dinsdag, meen dat van der Poel woensdag zei in zijn interview.

Barry Batsbak 1 maart 2021 om 10:06

Als Degenkolb handig is gaat hij in Le Samyn sámen met Van der Poel op pad. Je kunt er beter méé rijden dan er tégen.

Headlines

Materiaalzone

Populair