Voorbeschouwing: Le Samyn 2021

Voorbeschouwing: Le Samyn 2021

foto: Cor Vos

dinsdag 2 maart 2021 om 07:00

Na een geslaagd Vlaams openingsweekend is het dinsdag tijd voor de traditionele Waalse seizoensopener: de Grand Prix Le Samyn. De semiklassieker in en rond Dour biedt kansen voor de renners van de tweede lijn om zich te meten met enkele groten zoals Mathieu van der Poel op een door kasseien gekleurd parcours. Dit staat quasi altijd garant voor een spetterende koers. WielerFlits blikt vooruit op de eerste manche van de Bingoal Cycling Cup.


[bingoal id=”55617″ link=”http://bit.ly/bingoal_widget_samyn” title=”Wie wint Le Samyn 2021?”]

Historie

Le Samyn is een koers met een opvallend verhaal. De semiklassieker staat al sinds 1968 op de wielerkalender en is intussen een van de vaste waarden in het Waalse wielercircuit. Echter was het niet altijd onder die naam dat deze wedstrijd werd georganiseerd. De allereerste editie ging nog door het leven als de Grand Prix Fayt-le-Franc, genoemd naar het gelijknamige dorp in de Waalse provincie Henegouwen. Daar was de toenmalige aankomst gelegen.

De eerste winnaar? De amper 23-jarige Fransman José Samyn, het jaar voordien nog glansrijk winnaar van een etappe in de Tour de France. Een paar maanden later botste hij tijdens een kermiskoers in het Oost-Vlaamse Zingem op een toeschouwer en liep daarbij jammerlijk een hersenletsel op. Dat werd hem uiteindelijk ook fataal. Na zijn overlijden besloot de organisatie de Waalse koers om te dopen tot de GP José Samyn. Later werd dat dus Le Samyn.

Niki Terpstra – foto: Cor Vos

Johan Capiot kroonde zich in de jaren negentig tot recordhouder met drie overwinningen. Niki Terpstra is goed op weg om de Limburgse ex-renner te evenaren, door zowel in 2016 als 2018 een succesvol vervolg aan zijn Vlaamse openingsweekend te breien op Waalse wegen. Ook dit jaar is hij trouwens van de partij, als kopman van Total Direct Energie.

Andere mooie namen op de erelijst: groenetruiwinnaar Herman Van Springel in 1978, Claude Criquielion, de legendarische wereldkampioen van 1984 die drie jaar later ook kwam feestvieren in Fayt-le-Franc, sprintbom Robbie McEwen in 2004, Waalse trots Philippe Gilbert in 2008 en de betreurde Wouter Weylandt in 2009.

Laatste tien winnaars Le Samyn
2020: flag-fr Hugo Hofstetter
2019: flag-fr Florian Sénéchal
2018: flag-nl Niki Terpstra
2017: flag-be Guillaume Van Keirsbulck
2016: flag-nl Niki Terpstra
2015: flag-be Kris Boeckmans
2014: flag-be Maxime Vantomme
2013: flag-ru Alexey Tsatevich
2012: flag-fr Arnaud Démare
2011: flag-de Dominic Klemme


Vorig jaar

Een jaar geleden had Le Samyn weer een prachtig deelnemersveld weten te strikken. Favorieten waren de uittredende winnaar Florian Sénéchal en tweevoudig laureaat Niki Terpstra. Maar ook Jasper Stuyven, die amper twee dagen voordien nog de Omloop Het Nieuwsblad had gewonnen, was van de partij. De vroege vlucht van zes renners was er vorig jaar al aan op tachtig kilometer van het einde, waarna er een lange, maar chaotische finale volgde.

Ondanks de bedrijvigheid van Deceuninck-Quick-Step, dat naast Sénéchal ook Tim Declercq, Davide Ballerini en Alvaro Hodeg in de strijd wierp, bleef alles bij elkaar. Het was wel de Franse kopman die op iets minder dan vijftig kilometer de debatten opende, net na de kasseien van de Côte de la Roquette, maar weer werd bijgehaald door een eerste groep met favorieten.

Circus-Wanty Gobert had maar liefst vier renners in de vuurlinie met Aimé De Gendt, Timothy Dupont, Andrea Pasqualon en Loïc Vliegen, terwijl Alpecin-Fenix kon rekenen op Tim Merlier, Roy Jans en Gianni Vermeersch. Declercq, Ballerini en Sénéchal waren de pionnen van Deceuninck-Quick-Step, terwijl ook renners als Stuyven, Alex Kirsch, Giacomo Nizzolo, Clément Venturini en Nederlands beloftenkampioen David Dekker mee in de spits van de koers te vinden waren.

Foto: Cor Vos

Op de beslissende Côte des Nonettes gooide Deceuninck-Quick-Step het aanvallende roer om en werd het tempo onderhouden door Declercq, die zich leek op te offeren voor ploegmaat Sénéchal. Vervolgens was het aan de uittredende winnaar om weg te snellen op de kasseien van de Rue de Belle Vue. De Fransman ontwikkelde een hoog tempo en kletste flink wat renners uit zijn wiel, maar Kirsch, De Gendt en een verbazingwekkende Nizzolo weigerden te plooien. Net voor het ingaan van de laatste kilometer wisten enkele geloste renners weer aan te pikken.

We kregen na iets meer dan tweehonderd kilometer dan toch een sprint, maar wel van een elitegroepje van ongeveer tien renners. De meeste ogen waren gericht op Nizzolo, maar de Italiaan bleek te weinig jus meer in de benen te hebben. Heel even leek Dekker naar een sensationele zege te sprinten, maar de coureur van SEG Racing Academy werd uiteindelijk nog voorbijgesneld door De Gendt en de verrassende winnaar Hugo Hofstetter. Die laatste liet zijn tranen vervolgens de vrije loop.

Uitslag Le Samyn 2020
1. flag-fr Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation)
2. flag-be Aimé De Gendt (Circus-Wanty Gobert)
3. flag-nl David Dekker (SEG Racing Academy)
4. flag-fr Clément Venturini (AG2R La Mondiale)
5. flag-fr Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick Step)


Parcours

Het startschot weerklinkt rond 12.30 uur in het Henegouwse stadje Quaregnon. Het enige verschil met vorig jaar is dat de ploegenpresentatie daar zonder publiek zal moeten doorgaan. Op de hele route is trouwens geen publiek welkom wegens de coronapandemie. De totale afstand bedraagt dit jaar 205,4 kilometer, een kleine vijf kilometer langer dan een jaartje geleden.

Al snel gaat het in westwaartse richting Hautrage, waarna een noordwaartse lus door onder andere Autreppe en Leuze volgt. In het verleden liep deze lus nog iets verder door richting de Vlaamse grens in Ronse, maar nu blijft men de hele wedstrijd op Waals grondgebied. Het is op deze aanloopstroken nog voor de plaatselijke ronden dat, met dank aan de vele open vlakten, de wind vrij spel heeft en de boel dus wel eens op de kant getrokken kan worden. De aanloopfase blijft grotendeels vlak.

Opvallend is dat de renners na deze noordelijke lus via exact dezelfde wegen terug richting Quaregnon rijden. Op 102,7 kilometer van de aankomst bereiken de renners voor het eerst de plaatselijke omloop, die sinds vorig jaar ook een kleine facelift heeft ondergaan en vier keer moet worden afgelegd. Om te beginnen vinden we na vijf van de 26,6 kilometer in het plaatselijke rondje de kasseien van de Rue du Vert Pignon terug.

Met de daaropvolgende scherprechters zijn we al jarenlang vertrouwd: twee koppeltjes van telkens twee korte, venijnige kasseiklimmetjes. De Côte de la Roquette en de Chemin de Wihéries (op 16 kilometer van de finish), en de Côte des Nonettes en de Côte du Calvaire (op 10 kilometer van de finish).

Daarna gaat het zoals gewoonlijk, via een zone waar de wind vrij spel heeft, richting de Rue de Belle Vue. Daar valt vaak de beslissing. Deze weg is zeer smal en de kasseien liggen er bijzonder slecht bij: ideaal om een peloton uit elkaar te rijden. En dan moet de licht oplopende finish richting Dour er nog aankomen. Deze is ten opzichte van vorig jaar ietsje veranderd. De weg loopt nog een zevenhonderdtal meter verder door, tot voor de voetbalvelden van de Entente Sportive Elouges-Dour.

Dinsdag 2 maart: Quaregnon – Dour (205,4 km)
Start: 12.30 uur in Quaregnon
Finish: tussen 17.10 en 17.38 in Dour


Favorieten

Zeven WorldTour-ploegen en negen ProTeams kleuren deze 52ste editie van Le Samyn, even veel als een jaar geleden. Normaliter is deze Waalse seizoensopener juist leuk om te volgen, omdat de mannen van de tweede lijn hier hun kans mogen gaan. Maar nu Mathieu van der Poel in laatste instantie aan de startlijst is toegevoegd, belooft het voor de rest een lastige dag te worden.

Mathieu van der Poel was bijzonder aanvalslustig in Kuurne – foto: Cor Vos

Van der Poel is op zoek naar extra competitiekilometers, nadat zijn Alpecin-Fenix-ploeg zich noodgedwongen moest terugtrekken uit de UAE Tour. Van der Poel schreef dan wel de eerste etappe op zijn naam, top is hij naar eigen zeggen nog niet. Vandaar dat hij bijvoorbeeld in Kuurne-Brussel-Kuurne koos om er een wel héél lange finale van te maken. Alles voor het hogere doel, dat in Strade Bianche, Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix ligt. Le Samyn is een iets dankbaarder parcours voor de aanvallers dan dat van Kuurne-Brussel-Kuurne, dus verwachten we ook hier veel van Van der Poel.

In ieder geval heeft de Nederlandse kampioen nog een aantal sterke mannen achter de hand. Onder andere Jasper Philipsen, die eveneens de UAE Tour voor een groot deel heeft moeten missen, Tim Merlier en Belgisch kampioen Dries De Bondt zouden hier ver moeten kunnen komen. Vooral Philipsen, die op termijn hoopt om op de kasseien te schitteren, vindt hier een terrein dat hem zou moeten liggen. Dat zijn sprint na een lastig dagje koers allesbehalve afbot, etaleerde de Limburger afgelopen najaar in de Vuelta nog maar eens, door Ackermann en Steimle naar de ereplaatsen te verwijzen.

Die Jannik Steimle is samen met Florian Sénéchal een van de leiders van Deceuninck-Quick-Step in deze wedstrijd. Twee sterke beren, die het van de sterkte in de breedte van de blauwe brigade zullen moeten hebben. Steimle en ex-winnaar Sénéchal hebben namelijk wel een stevige sprint in de benen, maar zijn zeker niet zo snel als Van der Poel of Philipsen. Koers maken is hun opdracht dus, met ook pionnen als Tim Declercq, Stijn Steels en een in Kuurne-Brussel-Kuurne uitstekende Bert Van Lerberghe aan hun zij. Voor Mark Cavendish is dit terrein allicht te lastig.

John Degenkolb won vorig jaar in Luxemburg – foto: Cor Vos

Lotto Soudal rekent dan weer op John Degenkolb. Wat was de Duitser indrukwekkend op de Oude Kwaremont en Kluisberg tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne, maar in de finale zat hij toch iets te vaak met zijn snuit in de wind en geraakte hij uiteindelijk ook ingesloten in de sprint. Le Samyn is zo ’n koers waar attractief koersen en met je krachten woekeren meer loont, dus wie weet neemt ‘John Beton’ wel de handschoen op als Van der Poel er van ver aan begint. Het mag voor Degenkolb in ieder geval wel wat meer zijn dan die ene overwinning in Luxemburg van vorig jaar.

De derde Belgische WorldTour-ploeg, Intermarché-Wanty-Gobert, komt (op een enkele uitzondering na) met een blauwdruk van haar selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad aan de start. De allerbeste renners in de selectie dus, al is het jammer dat Waals boegbeeld Loïc Vliegen ontbreekt. Aimé De Gendt is echter een waardige kopman, die als ex-winnaar van de Antwerp Port Epic natuurlijk sterk over de kasseien kan rijden. Taco van der Hoorn heeft diezelfde koers op zijn erelijst staan en zal er ongetwijfeld ook een lap op willen geven, en wat kan sprintbom Danny van Poppel nog?

Een van de verrassingen van de Omloop Het Nieuwsblad moet Sep Vanmarcke geweest zijn. Mee de elitegroep vormen op de Molenberg en later alsnog naar plek drie sprinten in een uitgedund peloton, dat getuigt van bloedvorm. Normaliter ging de West-Vlaming vervolgens Kuurne-Brussel-Kuurne links laten liggen om hier in Le Samyn top te zijn, maar door enkele afhakers binnen Israel Start-Up Nation dubbelde Vanmarcke het afgelopen weekend toch. En noem ons eens iemand die sneller over vlakke kasseien rijdt dan Vanmarcke? Hij mag het dinsdag nog eens tonen, met titelverdediger Hofstetter aan zijn zij.

Sep Vanmarcke was de nummer drie in de Omloop – foto: Cor Vos

AG2R Citroën doet het zonder het gouden duo Van Avermaet-Naesen, maar wel met superknecht Stan Dewulf, die afgelopen winter tot grote vreugde van Naesen overkwam van Lotto Soudal. De 23-jarige Dewulf, vorig jaar nog tweede in de Antwerp Port Epic en elfde in de Brabantse Pijl, geldt als een groot talent dat op zowat alle terreinen uit de voeten kan. Een sprintje trekken, een heuveltje opknallen, een kasseistrook voor zijn rekening nemen: je mag het aan Dewulf allemaal vragen. Nu is het maar eens tijd voor een uitschieter.

Uitkijken is het bovendien naar Dimitri Claeys en Jelle Wallays, twee ervaren Vlamingen die vorig jaar pas laat in het seizoen onderdak vonden. Claeys deed dat bij Qhubeka ASSOS, dat zijn zesde plaats in de Ronde van Vlaanderen niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. Wallays is dan weer een van de speerpunten bij Cofidis. De West-Vlaming houdt van aanvallend koersen, maar mist allicht nog een beetje koersritme, gezien Kuurne-Brussel-Kuurne zijn eerste competitiekilometers van het jaar waren.

Tot slot verdient ook Niki Terpstra, hier nog de beste in 2016 en 2018, een eervolle vermelding. De Nederlandse ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is door blessures al een tijdje niet meer op zijn beste niveau geweest, maar hem zullen we op dit terrein nooit uitvlakken. Een extra motivatie kan bovendien zijn dat hij bij winst mede-recordhouder wordt met Johan Capiot, maar dan zal de 36-jarige Nederlander sterk uit de hoek moeten komen.

Wat kan Niki Terpstra nog op zijn 36e? – foto: Cor Vos

Andere schaduwfavorieten of kanshebbers? Dan denken we aan Timothy Dupont en Milan Menten (Bingoal-WB), Bert De Backer, Eliot Lietaer en Quentin Jauregi (B&B Hotels), Pierre Barbier en Evaldas Siskevicius (Delko), Cédric Beullens (Sport Vlaanderen-Baloise), Amaury Capiot (Arkéa-Samsic) en de nummer tien van Kuurne-Brussel-Kuurne: Erik Resell (Uno-X). Verder treedt Olav Kooij, sterk in de Omloop, nog eens aan voor het development team van Jumbo-Visma.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Mathieu van der Poel
*** John Degenkolb en Sep Vanmarcke
** Jasper Philipsen, Florian Sénéchal en Aimé De Gendt
* Jannik Steimle, Stan Dewulf, Dimitri Claeys en Niki Terpstra

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

[bingoal id=”55617″ link=”http://bit.ly/bingoal_widget_samyn” title=”Wie wint Le Samyn 2021?”]


Weer en TV

De renners mogen dinsdag koersen onder een stralend lentezonnetje. De temperaturen klimmen tot 12 graden Celsius en de windkracht zou maximaal twee Beaufort bedragen. Weinig hoop voor natte kasseien en een heroïsche koers dus…

Sporza op Eén is er vanaf 15.10 uur bij voor een live-uitzending, het Waalse RTBF Sport begint al vanaf 14.00 uur. Eurosport 1 gaat in de ether vanaf 15.15 uur.


Dit artikel delen:

41 Reacties

TijmenCamps 28 februari 2021 om 19:17

Verrassing van de dag: Mick van Dijke

harryjohan71 28 februari 2021 om 19:19

Edit redactie: Heb je gelijk in, aangepast!

Napoleon 28 februari 2021 om 21:38

edit wf: bedankt, aangepast

tvm 28 februari 2021 om 20:13

*****
MvdP
****
Senechal, Degenkolb
***
Vanmarcke

Al de rest kan thuisblijven.

Merlinappa 28 februari 2021 om 20:42

Leuk dat BEAT mee rijdt. Hopelijk krijgen we nog wat doorgesnoven junkiestyle in beeld!

Martino87 28 februari 2021 om 20:57

Mag Kooij gewoon nog meedoen bij het development team?

Napoleon 28 februari 2021 om 21:26

Alle renners van het WT team mogen met het development team meedoen in .HC en .1 koersen. Zelfs Van Aert en Roglic…

Verweggistan 28 februari 2021 om 21:59

Er mogen max. twee WT renners meedoen met het ct team.

Wheely 1 maart 2021 om 10:59

Waarom doen Van Aert en Roglič niet mee dan? Schrik voor VdP zeker!

Wim Kruithof 28 februari 2021 om 20:59

Prachtige koers, mooie voorbeschouwing. Wellicht als Eddy Murphy schetst in Raw, als je er lang op wacht, is ‘ie extra goed.

Muldriaen 28 februari 2021 om 22:25

Kijk aan, we gaan dinsdag gewoon live. Da’s lekker! Het thuiswerken heeft zo toch nog wat voordeeltjes. Mooi op de bank met de laptop op schoot!

Barry Batsbak 1 maart 2021 om 08:27

Goede sterrenverdeling, niks aan toe te voegen. Hopen op een mooie koers waarbij durfals de boel vroeg op zijn kop zetten.

doeme80 1 maart 2021 om 08:52

Ah Dour, legendarisch marginaal festival daar…

Romāns Vainšteins 1 maart 2021 om 09:08

Met afstand de grootste rotzooi waar ik geweest ben op festival gebied.

Organisch ontstane zeikbeekjes die dwars over de main stage area kabbelen, ineens ‘s ochtends veranderde line up flyers met ‘programme definitief’ er op waar dikke acts verdwenen, aangrenzende, onbeveiligde steengroeve waar idiote xtc heads zelfmoordpogingen ondernamen door van 10 m hoogte in ondiep water te springen. Nogal wat publiek dat je eerder ergens in een goot verwacht dan in bezit van geld op een festivalterrein. Douche heb ik niet eens gezocht zo weinig vertrouwen had ik er in.

Ik vond het te groezelig om te kunnen waarderen.

Beer 1 maart 2021 om 09:34

Haha, ongelooflijk daar. Aanschuiven voor de bonnetjes en ze doen het loket voor je neus dicht. Volgende shift komt niet opdagen. En weer verder :-)

Zjoske 1 maart 2021 om 11:17

Ik vond het prachtig hoe marginaal alles was.
2007, 2008 en 2009 geweest. Eerste jaar was veruit het ranzigst, de jaren daarop was er wel al veel verbetering zichtbaar.
Maar de line-up die je voor 85 euro voorgeschoteld kreeg was om te smullen.
De papieren comsumptiebonnen, het dagelijkse A6-je met het programma, het sanitair. Ronduit heroisch allemaal.

Romāns Vainšteins 1 maart 2021 om 11:55

Het was 2007 en 2008 dat ik er was ja, precies toen.

Prijs-kwaliteit was wel in orde inderdaad (belachelijk goedkoop)

Massimo Bataille 1 maart 2021 om 12:39

Is voor mij een van de leukste festivals dat ik al gedaan heb.
Lekker alles kan, alles mag.
Vaak heb ik ook het idee dat de organisatoren wat moeite doen qua voorbereiding zodat alles er staat. En vanaf de festivalgangers arriveren is het gewoon gedaan en is het ieder voor zich.
De variatie tussen muziek, mensen, taal en drugs zorgen gewoon voor een sfeer dat je nergens anders ziet.
Een bende coke snuivende ravers samen aan het vieren met een bende weed rokende reggae-mannen, volkomen normaal.

Wheely 1 maart 2021 om 13:23

Mooie verhalen mannen!

Japiejo 1 maart 2021 om 16:03

Haha, wat mij betreft mag Romans wel vaker een festival verslag schrijven

Zjoske 2 maart 2021 om 09:21

Wat me ook bijstaat is dat er altijd file stond op de wegen er naar toe en dat alle auto's met Frans kenteken eruit werden gehaald en op drugs werden gecontroleerd.
Wij mochten gewoon doorrijden met onze voorraad van de coffeeshop.
Je mocht ook gewoon drinken mee het terrein opnemen dus bij de supers in de buurt was het retedruk steeds.
Maar dat programma was voor mij echt fenomenaal, daar kwam echt alles wat ik in die tijd mooi vond en dat voor een fractie van de prijs van een Lowlands/Pukkelpop etc.
Blonde Redhead, Motorpsycho, Deerhoof, 65daysofstatic, Clap your hands say Yeah, The Notwist, DJ Shadow, Battles, Tortoise, Dillinger Escape Plan, Isis, Caribou, Trail of Dead, The Sedan Vault.
Man, ik krijg weer kippevel als ik al die namen inytp hier…

Romāns Vainšteins 2 maart 2021 om 09:55

The Notwist was echt een ontdekking voor me aldaar, altijd leuk zo’n eerste kennismaking meteen live.

Sammysosa 1 maart 2021 om 10:17

Wat heeft de titelverdediger gedaan om geen ster te krijgen?

Yeez 1 maart 2021 om 10:19

Vorig jaar gewonnen. Dat zal de reden zijn.

LeoR 16 1 maart 2021 om 10:24

Ergens toch een beetje jammer dat VDP hier start. Waar het normaal altijd een mooie strijd tussen de B- en C-renners is, lijkt het nu alsof Barcelona meedoet op het regionale paastoernooi van de lokale voetbalclub.

Maar goed, begrijpelijk gezien zijn gebrek aan koersritme, en het deelnemersveld ziet er sowieso wel iets sterker uit dan in de pre-corona-jaren. Hopen dat het geen saaie vertoning wordt.

FritsvanHoefelen 1 maart 2021 om 11:01

Hoe laat gaan we finishen?

FritsvanHoefelen 1 maart 2021 om 11:07

Hoi Frits, dat staat in de voorbeschouwing

Wheely 1 maart 2021 om 11:15

Ik moet ook altijd zoeken Frits.

FritsvanHoefelen 1 maart 2021 om 12:11

Voor mijn gevoel past het beter bij “Weer en tv” maar wie ben ik?

Wheely 1 maart 2021 om 11:06

Ik hoop ook op de wederopstanding van Terpstra, toch een beetje zijn koers.

Tuubke 1 maart 2021 om 11:35

Helemaal mee eens, Wheely. Terpstra heeft wat mij betreft de hoogste gunfactor van alle deelnemers. Wat zou het mooi zijn als hij juist hier weer iets van zijn klasse kan laten zien.

Adorni 1 maart 2021 om 11:43

De beuk er in op 80km van de aankomst. Hopelijk met een mooie groep en een lange strijd ipv one man show.

Veloburto 1 maart 2021 om 11:59

Ik hoop dat MVDP iets eerder aanvalt, gewoon vanaf de start wegrijden dit keer

tvm 1 maart 2021 om 12:47

MvdP heeft in Kuurne mooi getraind voor dit hoofdmaal. Zeker gezien Strade mogelijk niet doorgaat. Dan kun je toch beter tevreden zijn met een kleine vis dan niets.

Sven.99 1 maart 2021 om 17:49

Of topic:
De wielerkalender van 2021 mag wel worden bijgewerkt. Handig overzicht wanneer er waar gereden wordt. Nu staan alleen de WT wedstrijden erin.

Sven.99 1 maart 2021 om 17:53

Prachtige voorbeschouwing trouwens. Leuk dat er in de loop der jaren voor steeds meer koersen een voorbeschouwing is gekomen.

Sven.99 1 maart 2021 om 18:08

Alpecin heeft ook nog eens het sterkste team aan de start staan. Omstandigheden zullen net als bij het openingsweekend niet zwaar zijn, dus er zijn twee mogelijkheden. Matje houdt zich rustig het wordt een groepssprint met een man of 30 en Philipsen wint of Matje gaat er op 60 km weer vandoor en ze zien hem dit keer door de sterkte van Alpecin nooit meer terug.

WernerFranke 1 maart 2021 om 19:10

Start Matje als kopman of als leadout?

Merlinappa 1 maart 2021 om 19:25

Ik hoorde dat hij de waterdrager is morgen.

Beer 2 maart 2021 om 08:46

Roodhoofdt was in elk geval niet zo gelukkig met de aanval van Matje in Kuurne. Benieuwd of de ploegmaats voor hem door het vuur blijven gaan, aangezien VDP zelf niet echt een teamplayer bleek te zijn de afgelopen jaren.

Peter Lippens 2 maart 2021 om 11:59

Best een mooi selectief parcours maar met dit mooie weer is dat geen garantie. Als Matje de benen zal hebben van zondag is hij hier moeilijk te kloppen denk ik of hij zou het moeten opnemen tegen een meute wolven maar die verschijnen hier aan de start met welpen en en enkele tandeloze oudjes.

Headlines

Materiaalzone

Populair