Deceuninck-Quick-Step met sterke ploeg naar BinckBank Tour
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2019 om 14:24

Deceuninck-Quick-Step met sterke ploeg naar BinckBank Tour

Over enkele dagen start in het Belgische Beveren de BinckBank Tour. Eerder presenteerde Team Sunweb al zijn selectie voor de Belgisch-Nederlandse rittenkoers, maar nu heeft ook Deceuninck-Quick-Step zijn zeven namen op papier. De WorldTour-formatie rekent op sterren als Bob Jungels en Philippe Gilbert.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jungels en Gilbert kunnen worden uitgespeeld voor het algemeen klassement, net als Zdeněk Štybar. De Tsjech wist zes jaar geleden nog het eindklassement te winnen in de Eneco Tour, de voorloper van de huidige BinckBank Tour. “Het zal allemaal worden beslist op de slotdag”, zo is ploegleider Tom Steels van mening.

“De Ardennenetappe is kort maar enorm lastig. Het zal de hele dag volle bak koers zijn. We hebben met Philippe, Bob en Zdeněk drie renners die voor een goed klassement kunnen gaan.” In de vlakke etappes is het uitkijken naar de Colombiaanse sprinter Álvaro José Hodeg, onlangs nog winnaar van twee etappes in de Adriatica Ionica Race.

De selectie wordt aangevuld met twee trouwe knechten: Tim Declercq en Iljo Keisse. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen is niet van de partij. De BinckBank Tour wordt verreden van 12 tot 18 augustus. De ronde wordt traditiegetrouw afgesloten met een rit rond Geraardsbergen.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor BinckBank Tour (12-18 augustus)
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-co Álvaro José Hodeg
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2019 14:32
Maakt niet echt uit welke selectie ze maken. Is altijd sterk...
8 augustus 2019 14:45
Gaan ze nu Jungels weer opbranden voor z'n grote ronde?

Of rijd hij de Vuelta niet?
  8 augustus 2019 14:47
  Ja, hij rijdt de Vuelta, maar een BinckBank tour is toch niet echt iets wat een wielrenner opbrandt?
  8 augustus 2019 14:58
  Hij rijdt ook al in Polen, maar denk dat zijn ambities voor de Vuelta misschien niet zo hoog zijn? Als hij wel klassement wilt rijden dan is het wel wat veel
  8 augustus 2019 15:09
  Op pcs staat de ronde van Slowakije op zijn programma. Lijkt me logischer dan nog de Vuelta te rijden. Al vind ik het aantal racedagen nog wel meevallen. Het lijkt misschien alsof hij al heel veel heeft gereden, omdat hij ook overal vooraan rijdt.
8 augustus 2019 15:24
Zijn niet direct de renners in topvorm. Hoop wel op een mooi afscheid voor Gilbert.
8 augustus 2019 17:15
Jammer dat Hodeg niet Polen deed en Jakobsen zn kampioenstrui in Nederland en Belgie komt laten zien.

Reacties zijn gesloten.