Deceuninck-Quick-Step met Evenepoel, Bennett en Stybar in Baloise Belgium Tour
Remco Evenepoel won de laatste Baloise Belgium Tour - foto: Cor Vos
maandag 7 juni 2021 om 13:14

Deceuninck-Quick-Step met Evenepoel, Bennett en Stybar in Baloise Belgium Tour

Deceuninck-Quick-Step heeft haar selectie voor de Baloise Belgium Tour onthuld. In de ploeg zien we weinig verrassingen. Zoals reeds aangekondigd komt titelverdediger Remco Evenepoel er aan de start. Ook de deelname van Sam Bennett was al even bekend.

Misschien wel de opvallendste naam op de deelnemerslijst is die van Zdeněk Štybar. De Tsjech liep afgelopen weekend immers nog een breukje in een vinger op bij een lelijke valpartij in Dwars door het Hageland. Verder zien we naast Evenepoel met Yves Lampaert en Iljo Keisse nog twee Belgen in de formatie. Michael Mørkøv en Davide Ballerini completeren het team voor de rittenkoers.

“We verwachten een zware race”, blikt ploegleider Tom Steels vooruit. “De eerste etappe brengt het peloton al door de Vlaamse Ardennen, dus dat gaat gelijk tricky zijn. De tijdrit wordt ook belangrijk, maar de zwaarste rit is die in Hamoir. Daar zal het constant op en af gaan en de steile stukken kunnen voor grote verschillen in het klassement zorgen.”

“We gaan het dag per dag bekijken wat betreft het klassement. Sam Bennett komt hierheen met een heel goede lead-out en hij zal zich op het vlakke in de debatten mengen.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor de Baloise Belgium Tour (9-13 juni)
flag-it Davide Ballerini
flag-ie Sam Bennett
flag-be Remco Evenepoel
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-dk Michael Mørkøv
flag-cz Zdenek Stybar

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2021 13:16
Kijk DQS wil de zegenteller weer wat opkrikken.
    7 juni 2021 13:32
    Als je dat koersje (GP Vermarc Sport) van Hodeg niet meerekent, staat Quick-Step al een maand droog qua overwinningen. Dat is niet van hun gewoonte.
    7 juni 2021 13:46
    Niet hun gewoonte, maar zie het wel graag!
    7 juni 2021 13:48
    @blix procycling telt ie ook niet mee en dus hebben ze sinds 8 mei niet meer gewonnen.

    JV al sinds 18 April helaas niet meer
    7 juni 2021 14:45
    Is idd best lang voor DQS zijnde.
    Hebben natuurlijk wel deel ereplaatsen gereden en de grote 'kleppers' hebben ook niet meer gekoerst (Alaphil sinds LBL, Bennett sinds 9 mei ).
    2x 2° in Giro (+6de in AK), 3de in Hageland voor Lampaert, 2de in elfsteden voor Cav, derde in TT in Dauphine (Asgreen) en Zwitserland (Cattaneo) - is ook niet zo slecht

    Heb het gevoel dat in er voor de start van de TdF wel wat extra overwinningen zullen zijn. Zowel in Belgium Tour als de Nationale kampioenschappen zie ik ze wel terug wat winnen.
    7 juni 2021 15:16
    Nationale kampioenschappen zie ik niet echt als een overwinning van het team. Tuurlijk winnen ze 5 tijdritten bij de NKs. De tegenstand is in sommige landen ook minimaal. Cerny wint op zijn opa's fiets nog de tijdrit. Hetzelfde gold in het verleden voor Jungles. Maar ja ze tellen we lekker op bij het totaal.
7 juni 2021 13:20
DQS heeft bedongen dat alle afdalingen en onverharde passages worden geneutraliseerd en dat elke etappe drie gouden kilometers kent.
    7 juni 2021 15:03
    Jij weet meer...
7 juni 2021 13:31
Op Keisse na alleen maar renners die kunnen winnen. Best knap
    7 juni 2021 16:21
    Keisse kan ook winnen hoor.
    Heeft al meer gewonnen dan de meeste renners uit het peloton.
7 juni 2021 14:37
Had Styby ook geen barstje in de elleboog? lijkt me niet erg handig of moet die soms klaar gestoomd worden voor de Tour de France?

Reacties zijn gesloten.