Zdenek Stybar breekt vinger bij valpartij in Dwars door het Hageland

zondag 6 juni 2021 om 10:10
Zdenek Stybar breekt vinger bij valpartij in Dwars door het Hageland

foto: Cor Vos

Zdeněk Štybar kende gisteren tijdens Dwars door het Hageland een rentree om snel te vergeten. De Tsjechische klassiekerspecialist van Deceuninck-Quick-Step moest namelijk opgeven na een zware valpartij. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Štybar een breukje heeft opgelopen in een van zijn vingers.

De ervaren Štybar tikte in de finale het achterwiel aan van een voorganger en klapte hard tegen het asfalt. Met een van pijn vertrokken gezicht moest de Tsjech opgeven, en dat in zijn eerste koers sinds zijn geslaagde ablatie. De coureur van Deceuninck-Quick viel in april na een sterke voorjaarscampagne weg vanwege een ontdekte hartritmestoornis.

De 35-jarige renner werd na zijn harde crash afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis, waar de artsen een breukje in een van zijn vingers constateerden. Ook kampt Štybar met een kleine wond aan zijn rechterelleboog. Het is momenteel nog gissen wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden. Dat zal waarschijnlijk pas na enkele dagen duidelijk worden.

De zege in Dwars door het Hageland ging overigens naar de sterke Noor Rasmus Tiller van Uno-X. Danny van Poppel kwam als tweede over de streep. Yves Lampaert, een ploegmaat van Štybar, werd derde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Al Phila 6 juni 2021 om 10:23

‘Gelukkig slechts een vinger’ was mijn eerste gedachte. Ook al kan dat lang duren. Het zag er behoorlijk ernstig uit, waarbij ik maar hoop dat de val niet veroorzaakt werd door een stoornis in het hart.

S'mon 6 juni 2021 om 10:42

Ik denk dat de val veroorzaakt werd door het remmen voor de scherpe bocht, en dat hij zo het wiel van een renner aantikte.

Al Phila 6 juni 2021 om 12:52

Volgens mij was het heel ver voor de bocht, maar het peloton was ook nog relatief groot, dus je zou best gelijk kunnen hebben. Beter dat dan een hartritme-dingetje.

Thijs E 6 juni 2021 om 10:53

Tot nu toe niet Styby’s jaar, hopen dat de volgende koersen meer voor hem in petto hebben.

Turtlehead 6 juni 2021 om 10:59

Zal wel niet op weg zijn naar de Tourselectie denk ik.

Nelson 6 juni 2021 om 13:07

En een barst in de elleboog, volgens Sporza.

Dikke vrouw 6 juni 2021 om 14:10

Wat een pech

poortje de dijkenstoemper 6 juni 2021 om 18:07

Vervelend voor Styby , ontzettend leuke gozer , heeft al veel met pech te kampen gehad , dan PR maar winnend afsluiten in het najaar

Headlines

Materiaalzone

Populair