Deceuninck-Quick Step houdt vast aan oorspronkelijk plan: Jakobsen naar de Giro

zaterdag 9 mei 2020 om 12:56
Deceuninck-Quick Step houdt vast aan oorspronkelijk plan: Jakobsen naar de Giro

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick Step laat de programma’s van haar renners, zoals die bij aanvang van het seizoen zijn aangekondigd, zoveel mogelijk intact. Zo dropt de ploeg ook op de herziene wedstrijdkalender in elke grote ronde een sprinter: Sam Bennett gaat naar de Tour, Fabio Jakobsen naar de Giro en Álvaro José Hodeg naar de Vuelta.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Teammanager Patrick Lefevere doet vandaag in zijn column in Het Nieuwsblad de plannen met zijn kopmannen voor de rest van het seizoen uit de doeken. “In de programma’s van de renners gaan we zoveel mogelijk vasthouden aan wat we hadden voorzien voor alle ellende begon.” Dat wil zeggen dat Remco Evenepoel vasthoudt aan de plannen voor de Giro d’Italia. Daardoor gaat hij niet van start in Luik-Bastenaken-Luik, die gelijktijdig met de Giro wordt verreden.

Ook Julian Alaphilippe rijdt de wedstrijden die op zijn oorspronkelijke kalender stonden. De Ronde van Vlaanderen, de heuvelklassiekers en de Tour de France zonder klassementsambities, maar dan in omgekeerde volgorde. De Waalse Pijl is al tien dagen na de Tour en de klassiekers volgen elkaar dan in amper tweeënhalve week in rap tempo op. “Een lange periode van koers,” constateert ook Lefevere, “maar Julian kan dat aan.”

Aan het programma van de sprinters voor de grote ronden verandert niets. “Onze sprinters gaan we verdelen over de drie grote ronden: Sam Bennett naar de Tour de France, Fabio Jakobsen naar de Giro d’Italia en Álvaro José Hodeg naar de Vuelta a España. Nu de start in Utrecht niet doorgaat, zullen er minder sprint­etappes zijn, maar nog altijd meer dan genoeg om een prijs te rijden.”

Voorlopige selecties

flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
Julian Alaphilippe
Sam Bennett

flag-be Waalse Pijl (30 september)
Julian Alaphilippe

flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)
Remco Evenepoel
Fabio Jakobsen

flag-be Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober)
Julian Alaphilippe

flag-nl Amstel Gold Race (10 oktober)
Julian Alaphilippe

flag-be Ronde van Vlaanderen (18 oktober)
Julian Alaphilippe

flag-es Vuelta a España (20 oktober-8 november)
Álvaro José Hodeg

Dit artikel delen:

3 Reacties

Kannibaal van Schepdaal 9 mei 2020 om 15:46

De grote vraag is nu natuurlijk wat ze met de klassieke kopmannen (Stybar, Lampaert, Jungels en Asgreen) gaan doen. Ik neem aan dat die toch zeker een grote ronde gaan (moeten) rijden. Aangezien de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix tijdens de Giro gepland staan en Parijs-Roubaix ook nog eens tijdens de Vuelta, kunnen ze alleen de Tour rijden. Dat wordt dan Alaphilippe, Jungels, Asgreen, Stybar, Lampaert, Bennett en twee helpers voor Bennett naar de Tour? Tenzij het WK alsnog naar november verhuist en Parijs-Roubaix verplaats wordt naar de zondag van de WK-wegrit, in dat geval kunnen de kopmannen voor de kasseiklassiekers eventueel ook uitgespeeld worden in de Vuelta.

0
harryjohan71 9 mei 2020 om 17:51

Je hebt de vraag zelf al beantwoord. Het was dan ook lastig/onmogelijk geweest om Remco Evenepoel ook nog in de tour te laten rijden met de beoogde ondersteuning voor het klassement.

0
Charlie33 10 mei 2020 om 09:26

Voor DQS zijn de klassiekers topprioriteit. Gaan altijd voor grote rondes.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone