Deceuninck-Quick-Step bevestigt transfer van Davide Ballerini

woensdag 21 augustus 2019 om 10:19
Deceuninck-Quick-Step bevestigt transfer van Davide Ballerini

Davide Ballerini wint op de Europese Spelen - foto: Cor Vos

Davide Ballerini rijdt ook komend seizoen op WorldTour-niveau, maar de Italiaan zal wel een ander truitje aantrekken. De 24-jarige renner heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Deceuninck-Quick-Step. Ballerini komt nu nog uit voor het Kazachse Astana.

Eerder wisten we al te melden dat de Italiaan in beeld was bij Deceuninck-Quick-Step, maar nu zijn de handen ook daadwerkelijk geschud. De snelle Ballerini maakte twee jaar geleden zijn profdebuut voor Androni Giocattoli-Sidermec. In dienst van de Italiaanse ploeg won hij enkele Italiaanse semiklassiekers, waardoor hij de interesse wist te wekken van Astana.

De Kazachse formatie bood hem uiteindelijk een contract aan voor één seizoen. Ballerini wist dit jaar al de gouden medaille te veroveren op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk, maar hij reed ook zeer aanvallend tijdens het Vlaamse voorjaar. “Davide is heel erg enthousiast en leergierig”, zo vertelt teammanager Patrick Lefevere. “Hij zal hard voor de ploeg werken.”

“Hij heeft al laten zien hoe sterk en veelzijdig hij is. We hopen hem nog beter te maken. Hij heeft genoeg talent”, aldus Lefevere. De kersverse aanwinst is uiteraard in de wolken, nu hij zijn krabbel heeft gezet onder het contract. “Dit is een droom die uitkomt. Ik probeer een kampioen te worden, maar ik ben nog altijd aan het leren. Dat kan ik bij deze ploeg”, zo concludeert Ballerini.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

17 Reacties

Chasse_patate 21 augustus 2019 om 10:26

Word ik niet warm van

oilsmoke 21 augustus 2019 om 10:36

Leuke aanvallende renner, verwacht wel wat van hem in volgend voorjaar!

Sagan=hulk 21 augustus 2019 om 10:34

Slechts een jaar bij Astana gereden. Je hebt nu 6 vertrekkers bij DQS, tegenover 6 nieuwkomers. Tot nog toe vind ik ze behoorlijk verzwakt, ze hebben Viviani niet vervangen en de aantrekkers Sabatini-Richeze ook niet. Vermoedelijk zullen ze het seizoen opnieuw met 25 renners aanvatten, dus vanaf er nog een transfer komt dan zal Capecchi, Vakoc of Cavagna nog moeten vertrekken. Ik denk dat Bennett (of durft Levevre Kittel te contracteren als Bennett bij Bora blijft) nog komt en dat Vakoc moet vertrekken. Capecchi en Cavagna zullen wel blijven. Beiden rijden ze de Vuelta en Vakoc werd gepasseerd, dat zegt wel iets.

jessevdalen 21 augustus 2019 om 10:55

Je moet met 27 starten. Nu 22 renners. Cavagna en vakoc lijken te verlengen. Bennett en archbold nog en dan nog 1 aanwinst of capecchi verlengen

BasBelgie 21 augustus 2019 om 11:02

Ze zitten binnenkort ook nog rond de tafel met Vansevenant.

Random wielerliefhebber. 21 augustus 2019 om 17:20

Het zou me niks verbazen als ze Ballerini omtoveren tot leadout, heeft hij wel potentie voor. Combinatie met voorjaar, soort van Teunissen.

Bennett word gelinkt als vervanger van Viviani

Volgend seizoen is er een minimum van 27 renners dus als ze maar 25 man hebben kunnen ze nieteens het seizoen beginnen hahaha

Nico Dick 21 augustus 2019 om 20:31

@jessevandalen: Ook Vakoc gaat vertrekken

kelderfan 21 augustus 2019 om 20:47

klopt, ik zag hem op Strava met Robert Gesink zijn trainingsrondje doen.

Samlambeej 21 augustus 2019 om 10:50

Behoorlijk veel middelmaat aangetrokken. Deze af en toe sterk maar nog niet eens dicht bij een zege.

Simon1 21 augustus 2019 om 10:51

Om eerlijk te zijn heb ik dit gevoel nu al 3 jaar achter een, maar als je kijkt hoe ze presteren de afgelopen jaren..

BasBelgie 21 augustus 2019 om 11:07

Jonge talenten als Almeida, Bagioli
Belgische knechten Steels en VanLerberghe in de plaats van Richeze en Sabatini
Ballerini in de plaats van Martinelli
Cattaneo in de plaats van Capecchi.

Dat valt toch goed mee. Er wordt duidelijk meer geïnvesteerd in klimknechten en klimmers dan in topleadouts als Richeze.

rosencrantz 21 augustus 2019 om 11:10

Asgreen schuift op door het vertrek van Gilbert en Ballerini komt samen met Senechal in het rijtje daaronder.

BasBelgie 21 augustus 2019 om 11:17

Alaphilippe zal ook aansluiten in de Ronde v Vlaanderen en ook Jungels zie ik meer en meer het vlaamse programma rijden. OP zich heb je in het voorjaar nog steeds een sterk blok.

Samlambeej 21 augustus 2019 om 13:13

Eens met jullie. Het is doorschuiven in de hiërarchie. Zegeteller staat weer hoog maar nog meer door kleine koersjes want in de grote ronden wordt het geen 3×5 ritten dit seizoen.

boenk 21 augustus 2019 om 11:36

Ze zullen hopen dat Jakobsen kan doorgroeien. Maar of die het nodige koersinzicht kan aankweken zal moeten blijken. Ze zijn duidelijk ook aan het bouwen met Evenepoel, Bagioli, Almeida en mogelijk ook Vansevenant.

fringale 21 augustus 2019 om 13:28

Ik vind dit een toptransfer. BAL heeft de motor en het karakter, is verre van traag en het hele jaar inzetbaar.

koos1 21 augustus 2019 om 14:11

Met Ballerini weer een renner voor het voorjaar erbij. Deceuninck lijkt volgend jaar een stuk minder sterk te worden, maar dat werd dit jaar ook gezegd en ze winnen nog steeds vaak.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair