De Jongh: “Tour van 2018 zal niet saai worden”

dinsdag 17 oktober 2017 om 14:50

Steven de Jongh was in Parijs een van de aandachtige toeschouwers bij de presentatie van het parcours van de Tour de France van 2018. De ploegleider van Trek-Segafredo ziet dat de Tourorganisatie opteert voor een andere aanpak. “Er zitten een paar onverwachtse dingen bij. Het zal denk ik niet saai worden”, is de conclusie van De Jongh tegenover de camera van WielerFlits.

Vooral de variatie in de lengte van de etappes, is iets dat De Jongh opvalt. “Er zitten zowel een paar hele lange als korte ritten bij. De ritten door het hooggebergte van respectievelijk 108 en 65 kilometer gaan voor sommige renners een kleine nachtmerrie worden. Door het weinig aantal tijdritkilometers, de kasseienrit en de windetappes, kan het verrassend uitpakken voor de bergen. En worden renners misschien wel gedwongen om aan te vallen in de bergritten.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

achtpuntzes 17 oktober 2017 om 14:54

Edit: Dit soort opmerkingen zijn niet nodig
edit van mezelf;
maar wel leuk EN nog waar ook. :p

ach, we hebben er in ieder geval een hele lange tijd mee kunnen lachen zonder edit. maar aan alles komt een eind.

skylimit 17 oktober 2017 om 15:08

Zit er nog een Contador 2.0 in de selectie van Trek ? Anders is het weer gewoon de Sky-trein volgen.

Kraanwater 17 oktober 2017 om 15:30

Trek heeft landa en andere toppers expres niet aangetrokken om contador over te halen nog een laatste tour te rijden. Heeft ook geen team nodig met die korte etappes :D

De onlangs gestopte Alberto Contador vindt het jammer dat hij niet zal starten in de Ronde van Frankrijk volgend jaar. “Het is een prachtig parcours, er zit van alles in”, sprak de tweevoudig Tourwinnaar.

“Vooral de rit naar Roubaix is weer eens wat anders. Jammer dat er niet eerder zo’n parcours is geweest, hier had ik wel kansen gezien voor mezelf.” dit stond op nu.nl

Headlines

Materiaalzone

Populair