De Gendt stapt uit Dauphiné met ontstoken pols

De Gendt stapt uit Dauphiné met ontstoken pols

ASO/A.Broadway

zaterdag 10 juni 2017 om 21:29

Thomas De Gendt zal het Critérium du Dauphiné niet uitrijden. De eerste drager van de gele trui in de Franse rittenkoers heeft een ontstoken pols, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. “Met de rechterarm aan het stuur trekken en schakelen is een heel pijnlijke bedoening geworden.”, aldus De Gendt.

“Ik liet Marc Sergeant die pijnlijke plaats betasten”, geeft De Gendt aan. “Als je er licht op duwt, voel je dat het kraakt. Dat betekent dat er zich daar vocht heeft opgestapeld. Elke dag deden die twee pezen op de rechterarm die naar de pols lopen meer en meer pijn. Het zit al sinds vrijdagmiddag gezwollen.”

“Het is raadzamer dat ik de slotrit aan mij laat voorbijgaan”, zegt de Belg. “Het is de derde dag begonnen. Waarschijnlijk omdat ik door de tijdrithouding een andere positie aannam op het stuur zelf. Met verder te koersen is het alleen maar verslechterd. Het is mooi geweest in deze Dauphiné: een ritzege en vijf dagen gele trui. Ik onthoud dat ik heel goede benen had, vrijdag uitgezonderd. Nu is het belangrijkste dat ik op en top fit aan de start kom van de Tour in Düsseldorf.”

Strijd om de bergtrui
In de – door hem zelf gewonnen – eerste etappe pakte De Gendt veel punten voor de bergtrui. In de dagen erna werd hij uit ‘de bollen’ gereden door onze landgenoot Koen Bouwman. Doordat De Gendt morgen niet meer aan de start verschijnt, geeft hij ook die strijd op. “Ik kon theoretisch gezien nog de bergtrui pakken, ook al was de kloof met Bouwman al heel groot, maar dan moest ik mee zitten in de ontsnapping van de dag”, verklaart De Gendt, die het als een zinloze opgave zag om vandaag mee te schuiven in de vlucht.

De Gendt reed de etappe naar de Alpe d’Huez nog wel uit. Hij finishte als 67ste op ruim een kwartier van ritwinnaar Peter Kennaugh. Zijn volgende doel is het BK tijdrijden in Chimay.

Dit artikel delen:

11 Reacties

dprins128 10 juni 2017 om 21:31

Edit redactie: Anti-supporteren is niet nodig

sooike 10 juni 2017 om 21:46

Beter laat dan nooit, deze informatie. Om 18.00 al op Sporza te lezen !

Spruch 10 juni 2017 om 21:51

@sooike
Hou je een dagboekje bij waar je wat leest om hoe laat? Misschien kun je ons wat vaker deelgenoot maken van dit dagboekje?

On topic:
Jammer voor De Gendt, ben benieuwd wat hij in de Tour kan, of hij een etappe mee kan pakken bijvoorbeeld of voor de bolletjestrui kan gaan. Hij heeft voor mijn gevoel toch niet uit zijn carrière gehaald wat er mogelijk in zat.

dprins128 10 juni 2017 om 21:55

een mening is anti-supporteren? Dat kan je beter herzien redactie.

Gerhard 10 juni 2017 om 22:38

Eigenlijk wel vreemd dat hij aangeeft dat het met het tijdrijden is gebeurd door een andere houding, maar zijn volgende doel is dan wel het BK tijdrijden. Wellicht voor de extra oefening in de houding zullen we dan maar zeggen.

ah-ja 10 juni 2017 om 22:48

Edit redactie: Dit is niet nodig

roaster 10 juni 2017 om 23:04

Bij een (recent) artikel over Gesink wordt non-stop geantisupportert, redactie leg uit???

mollemarijden 11 juni 2017 om 00:19

Jammer zou spannender zijn en zou ook een mooie beloning voor hem zijn als hij nog kon strijden met Bouwman. Nu hopelijk voor Bouwman zeker de trui.

hessers 11 juni 2017 om 01:13

Typisch een Morbus Quervain, lijkt me geen pretje om mee te fietsen ook. Jammer

De Brigadier 11 juni 2017 om 12:43

Edit redactie: Onnodige reactie.

Djoop 14 juni 2017 om 16:23

Hoe lang duurt zoiets?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair