De Gendt: “De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven”

vrijdag 21 juli 2017 om 09:46
De Gendt: “De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven”

foto: Sirotti

Thomas De Gendt heeft er weinig vertrouwen in dat hij verkozen wordt tot meest strijdlustige renner van deze Tour de France. Dat stelt de Belg tegenover Sporza. “Ik ben in tien van de achttien ritten in de aanval geweest, maar toch denk ik dat de Superstrijdlust verloren zal zijn”, aldus De Gendt. “Ik weet ook niet wat ik meer had moeten doen.”

De Prijs van de Superstrijdlust wordt grotendeels bepaald door een zeskoppige jury. Daarin zitten vijf Fransen. Greg Lemond is de enige buitenlander die mag stemmen. De overige juryleden zijn ex-prof Laurent Jalabert, tv-commentatrice Marion Rousse, koersdirecteur Thierry Gouvenou en de journalisten Jean Montois (AFP) en Alexandre Roos (L’Equipe). Daarnaast mag ook het publiek één stem uitbrengen middels een poll op Twitter.

“Ik heb het gevoel dat ik geen enkele stem ga krijgen”, zegt De Gendt in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het is hier Frankrijk hé. Het is maar zo.”

[poll id=”568″]

Dit artikel delen:

77 Reacties

Sephiroth 21 juli 2017 om 09:49

Het is m gegund, maar ik vrees dat het kleinnood naar Barguil of contador gaat. Barguil heeft het natuurlijk ook super gedaan, maar de gendt verdient het meer m.i. ook omdat Barguil al de bollen heeft.

Abdoe 21 juli 2017 om 09:52

Het heeft wat zieligs, aanvallen voor de bühne. Tien keer in de aanval, hoogste uitslag 22e.

Eddy 21 juli 2017 om 09:52

Ik heb veel respect voor de renner Thomas de Gendt, maar dit aanvallen om het aanvallen is bijna niet meer serieus te nemen. De pogingen iets meer doseren en daadwerkelijk voor ritzeges strijden, dat zou de jury veel meer kunnen bekoren lijkt me.

Ik vind het terecht dat deze prijs naar Barguil zal gaan. Ook zeer strijdlustig gereden, maar niet als een kip zonder kop.

RubenAV 21 juli 2017 om 09:57

Dat zou gewoon terecht zijn Thomas. Als een gek sprinten voor een onbelangrijke tussensprint om vervolgens in de eerste kilometers van de klim gelost te worden. Komt meer over als een broodrenner, dan als een aanvaller die voor de winst gaat. Strijdlust heeft niet alleen te maken met zoveel mogelijk voorop rijden, maar ook dat je daadwerkelijk strijd kunt leveren. Daarin was Barguil gewoon de meerdere van DeGendt, het is hem daarom gegund.

Nibs 21 juli 2017 om 10:00

Als streekgenoot van thomas vrees ik toch dat the prijs naar barguil moet gaan. Gewoon op kop rijden om op kop te rijden is toch niet echt reden genoeg vind ik dan.
Zijn aanvallen waren ook niet van het kaliber dat we van thomas gewoon zijn en wat barguil deed was nu eenmaal veel indrukwekkender

Romāns Vainšteins 21 juli 2017 om 10:00

Ach ja, de Gendt strijdt niet alleen voor deze kloteprijs maar hoopte uiteraard ook eens als beste over te blijven (zoals vorig jaar). En laten we nou hier niet schofterig gaan doen over hem want hij zat 11 x mee of zo, goede tour.

nic92 21 juli 2017 om 10:01

Ik vind De Gendt enigszins een karikatuur van zichzelf worden in deze strijd om de superstrijdlust. Hij heeft veel aangevallen en dient zeker een kans te maken op de prijs, maar uiteindelijk is het niet de prijs voor de meeste kilometers in de aanval maar een prijs waarbij ook andere bijzondere momenten worden meegewogen. Het beeld dat De Gendt de absolute winnaar zou moeten zijn kan ik mij dus ook totaal niet in vinden. Als een andere renner de prijs krijgt is dat niet per se onterecht.

Pieter Peet 21 juli 2017 om 10:02

Aanvallen om het aanvallen, het zou van de zotte zijn als hij wint. Hoogste noteringen deze Tour: 22-30-46-46-49.
Het blijft natuurlijk een subjectieve prijs, maar ik vind dat hij gewonnen moet worden door iemand die daadwerkelijk een paar keer meegestreden heeft om de etappe-overwinning door zijn aanvallende rijden. Daarom vind ik Contador eigenlijk ook geen geschikte winnaar, die kwam bergop toch ook flink tekort en heeft maar 1x serieus meegedaan om de overwinning.

De echte winnaar moet natuurlijk Barguil zijn. Ja die heeft al 2 ritten en de bollen, maar die heeft hij toch juist gewonnen door zijn geweldige aanvallende rijden? 2 etappeoverwinningen, 1x 2de en 2 5de plaatsen.
Fantastische winnaar van de bollentrui imo, niet alleen gewonnen door onderweg wat punten te sprokkelen op kleine bergjes maar daadwerkelijk een van de beste bergop en dat ook in finales laten zien.

xistnc 21 juli 2017 om 10:03

De Tour-organisatie doet zichzelf geen plezier door die prijs aan Barguil te geven, al zou dat terecht zijn. Dat wakkert de discussie over de betekenis van de bergtrui immers weer aan, overigens net zo terecht. Ik zou het daarom logischer vinden dat Contador die prijs krijgt. Mede als afscheidscadeautje.

De pogingen van De Gendt beginnen inderdaad onderhand wat zielig te worden. Maar zolang hij vooral in de Vlaamse pers daarvoor de handen op elkaar blijft krijgen, bij gebrek aan beter, zal hij vermoedelijk volharden.

Als de jury out-of-the-box durft te denken, dan zouden ze de prijs aan een hele ploeg moeten geven in plaats van aan één renner.

Ligthning 21 juli 2017 om 10:03

Ik vind ook dat De Gendt, ‘niet verstandig’ koerst. En dat is een eufemisme. Met zijn talent, door zijn ritten te kiezen, door zich te laten meedrijven in de kopgroep en niet door het langst en het hardst aan de leiding te fietsen, moet hij zeker in een paar ritten meedoen voor de overwinning. Nu wordt hij telkens in de finale gelost uit de kopgroep, terwijl hij allicht steeds bij de twee sterksten behoort.

Wheely 21 juli 2017 om 10:05

Contador zou ik terecht vinden, Barguil natuurlijk ook maar die heeft al mooie echte prijzen gepakt.

Brummel 21 juli 2017 om 10:06

ben benieuwd naar de criteria die de jury hanteert. zou het mooi vinden als zij een balans vinden tussen kwaliteit van de strijdlust en de kwantiteit (bijv. aantal keer in ontsnapping).

Romāns Vainšteins 21 juli 2017 om 10:10

Het is gewoon een domme schijtprijs die afgeschaft moet worden

HoofdIsVrij 21 juli 2017 om 10:14

Barguil lijkt mij de enige terechte winnaar, ook al had hij duizend andere prijzen gewonnen. Barguil heeft de Tour mede gemaakt, De Gendt amper.

De prijs zou voor mij ook naar Guillame van Keirsbulck mogen gaan voor die ene dag alleen in de aanval.

kooltje 21 juli 2017 om 10:14

het moet iets aantrekkelijker worden gemaakt. Zoiets dacht ik aan:
€15.000 van Kreuziger naar De Gendt
€10.000 van Buchmann naar Barguil
€5.000 van Brajkovic naar Contador

Bazzz 21 juli 2017 om 10:15

Helemaal eens met Eddy en RubenAV

lnnrt 21 juli 2017 om 10:17

Haha, en een miljoen van Uran naar D. Martin dan? Dat heeft hij nog wel op de plank liggen van London…

fringale 21 juli 2017 om 10:20

Ik kan nog wel wat renners opnoemen die ik eerder de prijs voor de superstrijdlust zou geven dan De Gendt. 22e is zijn beste uitslag, nou, dan kom je voor niet veel in aanmerking, wat mij betreft, tenzij dan de prijs voor “wel willen maar niet kunnen”, waar overigens de ganse Lotto-ploeg voor in aanmerking zou komen.

Rondo 21 juli 2017 om 10:21

Misschien wel een leuk idee voor Lotto jumbo. Volgend keer een renner mee die voor de lapjes trui gaat, en alleen maar bonussen bij elkaar fietst. Cachen.

Baukema Tomoulin 21 juli 2017 om 10:23

Rare kwast en rare acties van de Gendt deze tour. Of Lotto be & de gendt zijn de wanhoop nabij en grijpen alles aan om iets te winnen, of de Gendt heeft een obsessie met in de vlucht fietsen en punten verzamelen voor nevenklassementen.
Vooral dit zeuren erover vind ik een renner als de Gendt onwaardig (als iemand van wanty of fortuneo in deze positie zit en dit erover zegt snap ik het nog enigsinds).
Hij en zijn team kunnen beter als team gaan fietsen ipv al die eilandjes benoot, de Gendt, Gallopin & Wellens. De tour vergeten, rust pakken, opladen en dan 1 of meer ritten in de Vuelta pakken + de superstrijdlust daar zonder dit als doel te bestempelen.

Arema Pro Cycling Team 21 juli 2017 om 10:24

De Gendt heeft mooi wat geld gepakt voor zijn collega’s,maar superstrijdlust gaat terecht naar Barguill of anders Contador als afscheidskado..

martYpartY 21 juli 2017 om 10:30

Matthews vind ik ool wel iemand die de prijs verdient. Hij viel vaak aan in de bergetappes voor de tussenpunten en in de wat zwaardere etappes met zijn ploeg om kittel en co te lossen en dis voor de etappe te gaan. Dit aanvallend rijden van renner en ploeg heeft voor veel spektakel gezorgd. Vind het daarom wel een leuke van xistnc om een ploeg te belonen en dan gecombineerd met de kwaliteit ervan zodat zo'n wanty er niet mee naar huis gaat ;)

TheBFG 21 juli 2017 om 10:33

Het is dan ook niet de prijs voor de renner die het meest energie verkwist met dom beulswerk ver voor de finish.

Wheely 21 juli 2017 om 10:34

Zou echt lachen zijn als de prijs naar Thomas Degand gaat. :)

nederbelg 21 juli 2017 om 10:35

Gisteren schreef iemand hier ‘Degendt weer obsessief-compulsief bezig’. Dat vat het mooi samen, dacht ik, maar het is dan ook nog eens een echte dramaqueen…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair