De Gendt: “De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven”

De Gendt: “De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven”

foto: Sirotti

vrijdag 21 juli 2017 om 09:46

Thomas De Gendt heeft er weinig vertrouwen in dat hij verkozen wordt tot meest strijdlustige renner van deze Tour de France. Dat stelt de Belg tegenover Sporza. “Ik ben in tien van de achttien ritten in de aanval geweest, maar toch denk ik dat de Superstrijdlust verloren zal zijn”, aldus De Gendt. “Ik weet ook niet wat ik meer had moeten doen.”

De Prijs van de Superstrijdlust wordt grotendeels bepaald door een zeskoppige jury. Daarin zitten vijf Fransen. Greg Lemond is de enige buitenlander die mag stemmen. De overige juryleden zijn ex-prof Laurent Jalabert, tv-commentatrice Marion Rousse, koersdirecteur Thierry Gouvenou en de journalisten Jean Montois (AFP) en Alexandre Roos (L’Equipe). Daarnaast mag ook het publiek één stem uitbrengen middels een poll op Twitter.

“Ik heb het gevoel dat ik geen enkele stem ga krijgen”, zegt De Gendt in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het is hier Frankrijk hé. Het is maar zo.”

[poll id=”568″]

Dit artikel delen:

77 Reacties

Wielrennertje 21 juli 2017 om 10:36

De manier van aanvallen van de Gendt verdient mi niet de superstrijdlust. Ik zou D. Martin zeggen.

Lopopodium 21 juli 2017 om 10:38

De Gendt leek vooral aan te vallen om aan te vallen, in beeld te zijn en arbeid te veinzen. Met wat geluk de kans te hebben om een etappe succesvol af te ronden. Was mijn idee.

Barguil had veel overtuigendere aanvallen, en was daarin ook overduidelijk succesvol in. Zou ook Mollema en Contador puur op basis van overtuiging en dadendrang in kwaliteit eerder de ‘superstrijdlustprijs’ willen toekennen dan aan de kwantitatieve aanvallen van De Gendt. Ach, vierde plek is ook mooi…

sstijnntje 21 juli 2017 om 10:41

Het is wel topsport he. Een prijs aan de Gendt geven omdat we hem zielig vinden dat zijn handelsmerk niet lukt is natuurlijk belachelijk. We gaven Go Ahead Eagles ook geen prijs toen ze gedegradeerd waren uit de eredivisie omdat ze zóó hun best hebben gedaan.

Koel 21 juli 2017 om 10:41

Hij heeft wel wat weg van Urbanus, ook een held trouwens, maar dit moet hij niet doen.
Is het nou de prijs voor de strijdlust of de beste aanvaller? Bouhanni zou ik zeggen…

Geit in mijn Kelderman 21 juli 2017 om 10:45

Er is toch maar een renner die deze prijs verdient en dat is Barguil. Die strijdt om de krenten in de pap, niet in de kruimels zoals de Gendt.

Niels22 21 juli 2017 om 10:47

Zou totaal lachwekkend zijn als hij de superstrijdlust wint, aanvallen om het aanvallen, maar elke afwezig als de echte finale begint. Barguil lijkt me de grootste kanshebber, zonder uitvallen van Kittel had Matthews nog wat gedaan (qua strijdlust) en was hij mijn terechte winnaar geweest.

theking 21 juli 2017 om 10:50

Superstrijdlust moet naar Barguil heeft alle bergritten gekleurd en ook nog gewerkt voor Matthews. De Gendt heeft aan dat aanvallen om het aanvallen genoeg verdiend door obsessief als eerste bij elke premiespurt door te willen komen en niets aan zijn medevluchters te laten. Argumenten als barguil heeft al de bollen en 2 etappes slaan helemaal nergens op.

tvm 21 juli 2017 om 10:51

Volgens mij verwarren mensen hier strijdlust (aanvallend rijden) met kwaliteit of prestaties. Tuurlijk verdient De Gendt deze prijs. Hebben jullie niet gezien hoe vaak juist hij de forcing voerde waardoor een groep weg kon rijden? Een onderschatte renner.

EricV 21 juli 2017 om 10:59

Heeft er iemand een zakdoekje voor die man?

Koel 21 juli 2017 om 11:00

Hij is zo gebrand op deze prijs dat ze hem bij de start van de tijdrit met tien man vast moeten houden….

Lalsacien 21 juli 2017 om 11:01

Sunweb als ploeg en Matthews of Barguil als renner. Die hebben deze Tour echt kleur gegeven door hun aanvalslust.

josi 21 juli 2017 om 11:03

Een beetje raar om nu al te gaan klagen terwijl de prijs nog niet eens is toegekend. Altijd discussie trouwens over die prijs. Hij zal hoogstwaarschijnlijk wel naar Barguil gaan en echt onterecht is dat natuurlijk niet te noemen, die heeft gewoon een geweldige en zeer aanvallende Tour gereden. Als je het meer als een soort troostprijs ziet voor een renner die veel geprobeerd heeft maar zonder tastbaar resultaat is blijven zitten, dan is De Gendt natuurlijk een voorname kandidaat.

JapieJapo 21 juli 2017 om 11:08

@ sstijnntje Go Ahead mocht 2 seizoenen geleden Europees komen opdraven vanwege de FairPlay prijs dus mooie vergelijking

Wheely 21 juli 2017 om 11:10

Als hij vandaag nou nog eens een poging doet om de rit te winnen dan maakt hij nog een kans bij me. Maar wel echt 100% voor de rit gaan he. Anders geef ik hem toch aan Contador of D.Martin.

jorryt 21 juli 2017 om 11:14

Tja hij valt aan om aan te vallen maar er is geen resultaat. Barquil verdient hem en Martin ook, als je die zag strompelen…

fringale 21 juli 2017 om 11:20

Als Buchman hem krijgt dan vind ik het terecht dat De Gendt zijn ongenoegen uit, maar nu (al), kom op zeg. Barguil, Martin, Matthews met voorsprong…zelfs de overgave van Kwiatkovski schat ik hoger in.

Kingstown 21 juli 2017 om 11:20

Zoals gebruikelijk een hoop meningen, maar de enige interessante reactie is die van Brummel. Wat zijn de cirteria die de jury hanteert? Zolang dat onbekend is zijn alle andere argumenten die hier genoemd worden volstrekt irrelevant.

elrio 21 juli 2017 om 11:22

Ze zouden gewoon een objectief controleerbaar systeem moeten hebben hiervoor. Ooit hadden ze zo iets waarbij elke etappe gewoon punten werden uitgedeeld en aan het einde de punten gewoon werden opgeteld. Dat systeem werkte alleen niet omdat elke etappe evenveel punten werden uitgedeeld, zodat een solo vlucht die werd teruggepakt heel erg zwaar werd beloond. Als je 2x jureert werkt het wel, eerst een keer om te bepalen hoeveel punten er voor een etappe worden uitgekeerd, dus bijzonder weinig voor een sprint etappe waar een obligate vlucht van een paar man op 20km voor de finish wordt ingehaald en heel veel voor een bergetappe waarbij een paar man nog net voor de favorieten weten uit te blijven of een etappe waarbij de favorieten elkaar heel erg bestoken (niet gezien deze tour). En vervolgens die punten verdelen over de renners die de etappe hebben gemaakt.
Als je het zo zou doen dan denk ik niet dat De Gendt had gewonnen (ik denk dat het dan ook Barguil geweest zou zijn).
Als De Gendt een prijs wil krijgen voor het aantal km's in de kopgroep moet ie de Giro gaan rijden.

krypton 21 juli 2017 om 11:26

Het zou natuurlijk ook compleet terecht zijn als Barguil het gaat krijgen. Als je deze prijs aan De Gendt geeft is het echt een soort zielige troostprijs voor kansloze aanvallers. Barguil is gewoon de meest aanvallende renner die serieus mee doet deze Tour.

Brummel 21 juli 2017 om 11:28

misschien dat het beter is om een boete uit te delen voor gebrek aan strijdlust. Zegge, Uran en Meintjes :)

Kosmonaut 21 juli 2017 om 11:32

Hij zat 11 keer mee, om vervolgens ook steeds als 1 van de eerste te moeten lossen. De beste man is niet eens in de buurt gekomen van een etappezege. Barguil verdiend gewoon de strijdlust, die viel niet alleen aan om mee te zitten….

Magikdatzeggen 21 juli 2017 om 11:34

De prijs zou naar Barguil moeten gaan. Echte strijdlust en niet voor de bühne. Kansloze aanvallen moeten niet beloond worden.

UrbanSteel 21 juli 2017 om 11:36

Voor mij zou de prijs van de stijdlust mogen gaan naar Michael Matthews , wat die de afgelopen 10 dagen heeft laten zien is toch wel heel iets anders als in een kopgroep zitten.Hij heeft samen met Sunweb een haast onoverbrugbare achterstand en situatie omgezet / aangepakt zodat Kittel zich zelf helemaal heeft opgeblazen oververmoeid raakte en daardoor ziek werd waardoor je minder oplettend wordt en mindersnel reageert op valpartijen.

zacht 21 juli 2017 om 11:47

Tien keer kansloos in de aanval is niet genoeg voor die 20k die er aan vast hangt. Dat snapt elke jury.

moa 21 juli 2017 om 11:49

edit redactie: geen insinuaties

Headlines

Materiaalzone

Populair