Davide Cimolai verruilt Lampre-Merida voor FDJ

zaterdag 1 oktober 2016 om 17:05
Davide Cimolai verruilt Lampre-Merida voor FDJ

Foto: Sirotti

Veel renners van Lampre-Merida stappen over naar TJ Sport, de voorlopige werknaam van de Chinese opvolger, maar Davide Cimolai kiest voor een andere weg. De Italiaan tekent volgens La Gazzetta dello Sport bij FDJ. Cimolai moet daar gaan samenwerken met Arnaud Démare. 

De 27-jarige sprinter heeft tot op heden vier profzeges behaald, waarvan twee op WorldTour-niveau. Het gaat daarbij om ritzeges in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië.

Cimolai zou de tweede Italiaanse aanwinst worden bij FDJ. Eerder maakte de Franse ploeg bekend dat ook Jacopo Guarnieri (Katusha) de formatie komt versterken. Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin), Rudy Molard (Cofidis), David Gaudu en Léo Vincent hebben eveneens al bij FDJ getekend.

Update 17:05
FDJ heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Cimolai rijdt in 2017 dus officieel bij de Franse ploeg.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cyclingbruh 1 oktober 2016 om 15:21

Vette transfer. Vrij onverwacht of niet?

glenn485 1 oktober 2016 om 17:50

Toch het gevoel dat deze kerel niet alles uit zijn carrière haalt. Kan heuvelachtige parcours aan, maar als hij denkt dat het net iets te zwaar is of net niet zwaar genoeg laat hij al vaak gewoon lopen omdat hij zich dan kansloos acht. Wie weet hoeveel winsten en ereplaatsen hij op die manier al heeft laten lopen.

Piet Lut 2 oktober 2016 om 10:08

In 2018 ook volgens PCS

Headlines

Materiaalzone

Populair