David van der Poel kind van de rekening in Nederlandse WK-selectie: “Wist dat het moeilijk werd”
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
vrijdag 7 januari 2022 om 17:47

David van der Poel kind van de rekening in Nederlandse WK-selectie: “Wist dat het moeilijk werd”

David van der Poel mist na tien opeenvolgende WK-deelnames aan het eind van deze maand het wereldkampioenschap veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. De 29-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix werd gepasseerd door bondscoach Gerben de Knegt, die omwille van financiële redenen slechts twee elite-mannen meeneemt: Lars van der Haar en Corné van Kessel.

Net als Van der Poel, moeten ook renners als Stan Godrie en Gosse van der Meer thuisblijven. De geblesseerden Mathieu van der Poel en Joris Nieuwenhuis moesten eerder al verstek geven. “Ik heb maandag telefoon gehad van Gerben”, vertelt DVDP aan WielerFlits over de boodschap van De Knegt eerder deze week. “Maar we hebben er doorheen het seizoen ook wel contact over gehad, waarbij hij me uitlegde dat de criteria opgelegd vanuit de KNWU door de hoge kosten strenger waren dan normaal.”

De oudste zoon van oud-wereldkampioen Adrie van der Poel – die het gehele seizoen al met rugklachten kampt – voelde zodoende de bui al een tijdje hangen. “Ik had ook wel in de gaten dat het een moeilijk verhaal werd, indien mijn prestaties niet een heel stuk beter zouden zijn. Het is natuurlijk erg moeilijk om voor het eerst een WK te missen bij de profs, maar realistisch gezien is het wel een normale beslissing en heb ik daar op dit moment weinig te zoeken. De gok is te groot om te hopen op een goede prestatie.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
19 Reacties
Sorteer op:
7 januari 2022 18:43
Lekker realistisch. Zou ook van de gekken zijn om hem, zeker in deze tijd, naar de VS te sturen om in de achtergrond op 4 minuten binnen te rollen. Lekker herstellen en volgend jaar opnieuw proberen.
7 januari 2022 18:59
DVDP? Staat dat voor De minste Van Der Poel?
  7 januari 2022 19:39
  Momenteel in elk geval niet, want MvdP is nu out of competition.
7 januari 2022 19:38
Weekend van t wk rust pakken David en daarna keihard terugslaan terwijl die wk-gangers nog hun jetlag hebben. Winst in Maldegem en daarna Kruibeke of Lille.
7 januari 2022 20:18
Met de huidige vorm/rug heeft hij er weinig te zoeken. Gelukkig is hij realistisch genoeg om daar vrede mee te hebben.
7 januari 2022 21:00
“Kind van de rekening”
“De renner is gepasseerd”

Echt, Youri. Is het misgegaan in je leven?

Edit: alucord, Murcia, mijn verdere comments worden geblokkeerd dus ik kan niet op reacties reageren.
  7 januari 2022 21:34
  Waar is het bij jou misgegaan Martijn?
  Ik vermoed bij het rapportcijfer van DSM, want sindsdien zit je in een zeer negatieve bui waar je maar niet uit lijkt te komen.

  Dit is namelijk een heel normaal geschreven artikel, maar jij zoekt bij elk artikel van Youri iets om op te bashen en dat begint erg treurig te worden.
  7 januari 2022 22:17
  Volstrekt normale zegswijzen. Wellicht wat aan je taalvaardigheid doen als dit vreemd voor je is
  7 januari 2022 22:21
  Sjonge,
  De wereld zit al vol met polarisatie. Er zit een wezenlijk verschil tussen “gepasseerd worden” en “niet aan selectie voldoen” De “journalist” kiest in deze voor onnodig scherpe interpretaties van de waarheid.

  Als nieuwsmedium kan je kiezen voor objectiviteit of continue voor pootje haken van UCI, KNWU of inderdaad Team DSM. Blijkbaar neigt WF voor het laatste.
  7 januari 2022 22:43
  Voor de duidelijkheid: jij constateert hier geen onnodige polarisatie en negativiteit; je introduceert ze zelf.
  7 januari 2022 23:18
  Hij wordt gepasseerd voor de selectie van het WK, niets meer en niets minder.
  Dat jij hier polarisatie in ziet zegt meer over jouw benadering van deze journalist, misschien beter om deze site dan te mijden als het niet naar je goesting is?
  7 januari 2022 23:38
  Hij werd ook feitelijk gepasseerd en de term kind van de rekening is hier gezien de geldelijke afweging van de bond perfect gebruikt door Youri lijkt me. Kritisch zijn is goed maar dit is meer een persoonlijke animositeit dan een inhoudelijke discussie.
  8 januari 2022 00:06
  Ik denk niet dat gepasseerd hier op zijn plaats is. Gepasseerd is dat je niet gehoord wordt, niet serieus wordt genomen of over het hoofd wordt gezien. In die zin is het gewoon dat hij niet voldoet aan het gewenste niveau voor de 2 plekken die beschikbaar zijn.

  Kind van de rekening is dan natuurlijk wel op zijn plaats, omdat hij door het inkrimpen van het aantal plekken buiten de boot valt.

  Misschien geeft dat iets meer duiding?
  8 januari 2022 11:44
  "Gepasseerd" in de sport betekent 'niet geselecteerd", bijvoorbeeld voor een basisopstelling of toernooi-selectie.
  8 januari 2022 11:59
  Correctie: 'gepasseerd' betekent dat in jouw plaats iemand anders wél wordt geselecteerd of opgesteld.
  8 januari 2022 12:53
  Ze mogen meer renners sturen, maar sturen er door de financiering maar 2. David zou anders zeer waarschijnlijk wel zijn afgevaardigd. Redelijk letterlijk kind van de financiële rekening dus.
7 januari 2022 23:10
Conclusie: geen VDP’s op WK.
  8 januari 2022 12:58
  Enkel bij het schaatsen.
10 januari 2022 04:38
In is veldrijden populair, Nederland al wat minder, maar in Groot Brittannië nog minder. Heeft de Britse bond wel genoeg pennys over om Pidkock te sturen …. Zo nee ….. dan zou t drie op een rij kunnen worden voor Lars van der Haar. EK, Nk en WK.
Dan wordt t een kampioenschapsrenner omdat de echte 3 veldrijders niet meedoen.

Reacties zijn gesloten.