David van der Poel denkt aan einde veldritcarrière
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
donderdag 24 november 2022 om 08:15

David van der Poel denkt aan einde veldritcarrière

Ride David van der Poel heeft na een lang wegseizoen onlangs zijn crosstraining weer opgepakt. Zondag dook hij nog eens samen met broertje Mathieu en vader Adrie het bos in. Dat is deze winter wel voor het laatst. “Het wereldkampioenschap moet mijn laatste kunststukje zijn in de cross. Ik denk dat een WK – in ons eigen Hoogerheide, nota bene – een mooi moment is om mijn veldritcarrière af te sluiten”, openbaart David in een uitgebreid interview in de nieuwste RIDE Magazine.

Diep in oktober reed David van der Poel nog de Tour of Langkawi. Hij is blij met de kans die hij van zijn ploeg Alpecin-Deceunink kreeg, want na een slepende rugblessure kon hij zodoende met een goed gevoel de winter in. In de twee laatste Maleisische etappes eindigde de 30-jarige renner als vierde en achtste. “In die laatste dagen voelde ik me op mijn best dit jaar. Die lastige rit die Sjoerd Bax won, had ik ook kunnen winnen”, vertelt hij in de nieuwste RIDE Magazine, die komende week bij abonnees op de deurmat valt en vanaf vrijdag ook te koop is op meer dan 2000 verkooppunten in Nederland en België.

De oudste Van der Poel mikt op een WK deelname in Hoogerheide, waar de familiewortels liggen. “Het moet mijn doel zijn deze winter om daarbij te zijn en iets moois te laten zien. Dan moet ik twee keer de top-16 in een Wereldbeker halen deze winter. Als dat niet lukt, heb ik ook niets op het WK te zoeken. Maar ik mik wel wat hoger dan dat. Dat moet ook lukken als ik net zoals op de weg weinig last van mijn rug ondervind en de crossen afwerk zoals ik die wil afwerken. Ik werk drie keer per week gericht aan mijn bilspieren, omdat daar de oorzaak van mijn rugpijn zit. De fysio’s vertrouwen erop dat ze het zo kunnen verhelpen.”

Gericht programma
De oudste Van der Poel-telg zal deze winter een kort, intensief programma rijden. “Ik kies de wedstrijden uit die me meer liggen en waar een iets minder sterk startveld is, zeker in mijn eerste crossen. Ik moet daarin slim zijn. De meest snelle crossen met veel draaien en keren, is het meest belastend voor mijn rug. Die zal ik overslaan. Hoe gek het ook klinkt: een zware moddercross voelt dan nog beter. De old skool-rondjes zonder te veel bochten, die heb ik het liefst. Maar ook de zandcrossen, omdat ik die zandtechniek echt in me heb. Koksijde, Mol, Zonhoven, die doe ik altijd heel graag en kan ik ook goed. Daar wil ik me laten zien.”

Meer over zijn beweegredenen om zijn crosscarrière af te sluiten en hoe zijn toekomst eruitziet, lees je in de nieuwe RIDE Magazine. Komende vrijdag 25 november is er om 13.00 uur een launchparty met onder andere Gert Jakobs bij Merida in Apeldoorn. Abonnees van RIDE Magazine zijn uitgenodigd en ook WielerFlits-lezers kunnen daarbij zijn: klik hier!


Het volledige artikel lees je in het winternummer van RIDE. Dit 172 pagina’s dikke wielermagazine staat vol met verhalen waar wielerliefhebbers het warm van krijgen. Hier kan je het magazine alvast even doorbladeren. Bestel hem nu online voor slechts € 9,95 en krijg jouw RIDE binnen enkele dagen thuisbezorgd.


RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
23 november 2022 15:15
Goed afscheid nemen voor eigen volk in Hoogerheide en nog een paar seizoenen lekker op de weg koersen
23 november 2022 19:52
Is er een tijdschrift waarin de rest van het interview wordt gepubliceerd?
  23 november 2022 20:55
  Kudos Thijs.

  Ik vond de 101 referenties ook enigszins veel van het goede.

  Als hier een artikel uit een ander blad wordt gebruikt, wordt daar ook niet 200 x naar verwezen.
23 november 2022 12:00
Als je er geen plezier meer aan beleeft en het belastend voor je rug is, kun je je inderdaad beter puur op de weg concentreren. Denk dat hij daar, als knecht, zeker nog een paar jaar waarde kan hebben. Is nog maar dertig. Lijkt me overigens ook iemand die op gravel tot de top zou behoren.
23 november 2022 14:58
Die titels mogen wel wat meer spice hebben. "Van der Poel denkt aan einde veldritcarriere" had een hoop meer hits opgeleverd. ;-)
23 november 2022 17:49
Wellicht dat het Mathieu ook zijn ogen opent mbt zijn fysieke gesteldheid, want David is altijd fulltimeveldrijder geweest, die in het verleden alleen wat conditionele wegwedstrijden reed, dus niet zoals zijn broertje 300 keer per jaar wisselt tussen weg, MTB en cross. Dat lijkt me namelijk nog minder praktisch wegens gewenning.
24 november 2022 05:03
Ride voegt echt niks toe aan Wielerflits. Jammer van alle halve artikelen.
  24 november 2022 09:45
  Heb je het weleens gelezen? Ikzelf vind het juist een enorme toevoeging. Het dwingt ons buiten onze comfortzone te treden, om andere verhalen te bedenken. Geen snel nieuws of interview over koers X of renner Y, maar tijdloze verhalen die de moeite waard zijn om te blijven lezen. Prijs jezelf in ieder geval gelukkig met het gratis aanbod wat je hier op de site krijgt ;-)
23 november 2022 16:33
De vermeende rugproblematiek bij de Van der Poels nekt als eerste David. Kennelijk toch een familiair kwaaltje. Jammer en zonde voor de oudste.

Reacties zijn gesloten.