Van Poppel over knieblessure: “Frustrerend nu alle koersen weer beginnen”

Van Poppel over knieblessure: “Frustrerend nu alle koersen weer beginnen”

Foto: Sky

donderdag 28 januari 2016 om 08:00

Een valse start voor Danny van Poppel bij zijn nieuwe ploeg Sky. De jonge sprinter moet zijn seizoensdebuut uitstellen. “Door een aantal zware trainingen is mijn knie overbelast geraakt”, vertelt hij aan WielerFlits.

Knieproblemen van alle tijden
Zijn blessure is niets nieuws voor de jongste zoon van Jean-Paul van Poppel, al ontstonden de problemen nu nadat hij ziek was geweest. “Daarna hebben we een aantal zware trainingen gedaan. Tijdens de inspanningen zelf voelde ik niets, maar de dag nadien kon ik amper fietsen. Ik heb altijd al wat last van mijn knieën gehad. Normaal gaat het wel over, maar dit blijft al een tijdje spelen. De pijn trekt maar niet weg. En dat is toch wel een beetje zorgwekkend. We zijn daarom veel met de ploeg bezig over hoe het nu verder moet.”

Vijf dagen rust
Een overbelaste knie speelt de 21-jarige Sky-renner dus parten. “Ik zit daardoor al twee weken niet meer op de fiets en dat is best wel heel erg frustrerend. Alle koersen beginnen, je ziet iedereen bezig zijn met de laatste voorbereidingen en ik fiets al twee weken niet meer. Ik hoop daarom dat ik zo snel mogelijk weer pijnvrij kan fietsen. Nu probeer ik al twaalf dagen achtereen te trainen; een uur wel, dan weer een uur niet. Nu hebben we besloten om vijf dagen volledig rust te nemen. Daarna kijken we weer verder. We hopen dat het voldoende is en anders moet ik naar Engeland toe voor een scan, waar ze alles gaan onderzoeken.”

Mogelijke terugkeer in Dubai
Na zijn rustperiode moet Van Poppel zijn verlate seizoensstart aanvangen in het warme Midden-Oosten. Ondanks dat hij dan een kleine drie weken al niet meer op de fiets zit, wil de sprinter niet spreken van een conditieachterstand. “Als mijn knie deze week in orde komt, denk ik dat het wel meevalt. Dan kan ik de conditie nog wel rechtzetten. Maar als het langer blijft spelen, dan mis ik naast de wedstrijden op Mallorca ook de Dubai Tour. Dat hoop ik niet, want het is een mooie wedstrijd om te beginnen en om de trainingsachterstand weg te werken. Als ik dat niet haal, zou dat wel heel erg zijn. Waar ik anders start, heb ik nog niet met de ploeg besproken. Ik moet eerst volledig herstellen, daarna bekijken we hoe de rest van mijn programma eruit ziet. Maar ik was klaar voor het seizoen, laat dat duidelijk zijn.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Team Spaak 28 januari 2016 om 08:04

Klinkt niet helemaal fris… Hopen dat het ook daadwerkelijk overbelasting is en dat er niet iets ernstigers aan ten grondslag ligt.

DMenchov 28 januari 2016 om 08:18

Het welbekende probleem bij Sky… Hij is niet de eerste die door hun zware trainingsmethodes overbelast raakt.

Scotty 28 januari 2016 om 08:33

“Wetenschappelijk gezien tast Sky nog in het duister…”

lrxrl 28 januari 2016 om 12:30

Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer volledig inzetbaar is. Zeker nu hij zich op de kasseien wil laten zien

Headlines

Materiaalzone

Populair