Danny van Poppel gaat van start in tweede rit Eneco Tour
foto: Sirotti
dinsdag 20 september 2016 om 09:10

Danny van Poppel gaat van start in tweede rit Eneco Tour

Danny van Poppel kan zijn weg in de Eneco Tour vervolgen. Onze 22-jarige landgenoot smakte in de finale van de eerste rit hard tegen het asfalt, maar wist uiteindelijk nog voor de finish terug te keren in het peloton. Zijn verwondingen vielen op het oog mee, maar tegenover WielerFlits bevestigt de renner dat hij het maandagavond moeilijk had.

Positief verrast
Direct na afloop van de etappe in Bolsward liet de jongste Van Poppel in een korte reactie al weten dat het ‘oké’ ging, maar dat het nog even afwachten was hoe zijn lichaam erop reageerde. “Ze vielen voor me. Ik ging er overheen en raakte mezelf met m’n elleboog in mijn maag. Daardoor kon ik eventjes geen ademhalen en dat was best even schrikken”, liet hij maandag weten. Hij had vooral last van zijn been, maar dinsdagmorgen vormt dat geen probleem om te starten. “Ik had gisteren veel last van mijn schouder en kuit, doordat iets mijn trapper raakte. De ploegarts heeft het goed behandeld, waardoor ik nu gewoon kan lopen. Gisterenavond ging dat door de pijn amper, dus dat verbaast me in zekere zin positief. En ja, ik start.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 september 2016 09:30
Zo zonde die val, dit is een rondje waar hij misschien wel wat van zijn multitalenten kon laten zien. Is altijd sterk in korte tijdritjes en ik heb hem ook wel eens een muur op zien schieten.

Hopelijk valt het allemaal mee.
20 september 2016 09:33
Dat van die elleboog in z'n maag verklaart die angstvallige blik net na de valpartij. Fijn dat het meevalt maar hij zal met z'n sprint niet veel meer kunnen uitrichten ben ik bang.
20 september 2016 09:55
Effe een TUE aanvragen, daar weten ze bij Sky wel raad mee!
20 september 2016 10:42
Of even bij Tom Dumoulin vragen welke "pijnstiller" hij kreeg in Rio. Die ging daar ook nogal lekker op ondanks die pols.
20 september 2016 14:13
@aoyen
Wat suggereer je?

Reacties zijn gesloten.