Danny van Poppel debuteert bij LottoNL-Jumbo met zege in Valencia

woensdag 31 januari 2018 om 16:07
Danny van Poppel debuteert bij LottoNL-Jumbo met zege in Valencia

Danny van Poppel heeft LottoNL-Jumbo de eerste zege van het seizoen bezorgd. Dat deed de Nederlandse sprinter in de Ronde van Valencia, waar hij in Peñiscola – na 191,4 kilometer koers – de betere was van Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) en Jürgen Roelandts (BMC).

Mancebo in de vlucht
De etappe werd vormgegeven door een kopgroep van vier renners. De bekendste daarvan reed voor de kleinste en meest onbekende ploeg van allemaal, namelijk good old Francisco ‘Paco’ Mancebo. De inmiddels 41-jarige Spanjaard rijdt zijn koersen tegenwoordig voor de Inteja Dominican-ploeg uit de Dominicaanse Republiek. Zijn medevluchters waren Paul Ourselin (Direct Energie), José Manuel Díaz (Israel Cycling Academy) en Ibai Salas (Burgos-BH).

LottoNL-Jumbo neemt peloton op sleeptouw
De maximale voorsprong van het leidende kwartet bedroeg vijf minuten. Onder meer LottoNL-Jumbo zette een renner op kop om het gat te dichten. Achttien kilometer voor de finish was het zover en konden de sprinters zich langzaamaan gaan voorbereiden op de eindspurt. De Nederlandse ploeg nam veel hooi op de vork in het peloton in dienst van Danny van Poppel.

Goede binnenkomer Van Poppel
In de slotkilometers kwamen enkele renners ten val, maar veel impact op het peloton had dat niet. Twee kilometer voor het einde zag Gianni Moscon wel zijn kans schoon om ervan tussen te glippen. De Italiaan van Sky werd achtervolgd door twee mannen van LottoNL-Jumbo, waarna Moscon in de laatste lijn gegrepen werd. Gijs Van Hoecke zette Van Poppel op kop af, die indrukkwekkend doortrok tot op de streep.

Door zijn overwinning mag Van Poppel morgen in de tweede rit de leiderstrui dragen.

Dit artikel delen:

76 Reacties

Brummel 1 februari 2018 om 13:17

de kop is eraf

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair