Danny van Poppel debuteert bij LottoNL-Jumbo met zege in Valencia
woensdag 31 januari 2018 om 16:07

Danny van Poppel debuteert bij LottoNL-Jumbo met zege in Valencia

Danny van Poppel heeft LottoNL-Jumbo de eerste zege van het seizoen bezorgd. Dat deed de Nederlandse sprinter in de Ronde van Valencia, waar hij in Peñiscola – na 191,4 kilometer koers – de betere was van Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) en Jürgen Roelandts (BMC).

Mancebo in de vlucht
De etappe werd vormgegeven door een kopgroep van vier renners. De bekendste daarvan reed voor de kleinste en meest onbekende ploeg van allemaal, namelijk good old Francisco ‘Paco’ Mancebo. De inmiddels 41-jarige Spanjaard rijdt zijn koersen tegenwoordig voor de Inteja Dominican-ploeg uit de Dominicaanse Republiek. Zijn medevluchters waren Paul Ourselin (Direct Energie), José Manuel Díaz (Israel Cycling Academy) en Ibai Salas (Burgos-BH).

LottoNL-Jumbo neemt peloton op sleeptouw
De maximale voorsprong van het leidende kwartet bedroeg vijf minuten. Onder meer LottoNL-Jumbo zette een renner op kop om het gat te dichten. Achttien kilometer voor de finish was het zover en konden de sprinters zich langzaamaan gaan voorbereiden op de eindspurt. De Nederlandse ploeg nam veel hooi op de vork in het peloton in dienst van Danny van Poppel.

Goede binnenkomer Van Poppel
In de slotkilometers kwamen enkele renners ten val, maar veel impact op het peloton had dat niet. Twee kilometer voor het einde zag Gianni Moscon wel zijn kans schoon om ervan tussen te glippen. De Italiaan van Sky werd achtervolgd door twee mannen van LottoNL-Jumbo, waarna Moscon in de laatste lijn gegrepen werd. Gijs Van Hoecke zette Van Poppel op kop af, die indrukkwekkend doortrok tot op de streep.

Door zijn overwinning mag Van Poppel morgen in de tweede rit de leiderstrui dragen.

RIDE Magazine
76 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2018 17:57
Sterke sprint, klasse. Moet als een bevrijding voelen, raakte bij Sky uit beeld maar hopelijk is hij nu echt terug.
31 januari 2018 18:02
#vlinder en als ze nou iets legendarisch zegt zoals bijvoorbeeld [hilbert jongen je moet nog een rondje] mogen we er dan wel wat over zeggen. zij bepaald voor ons kijkers als commentator toch een beetje wat we over deze finale gaan onthouden. in dit geval een prachtige lotto nl zege ,ontsierd door ontiegelijk slecht commentaar . voor ons geergerde wielerflitsers het vermelden waard toch.
31 januari 2018 18:04
Wat een ontlading ook en t shirtje kussen. Lekker hoor!
31 januari 2018 18:09
Jullie horen in volle finale nog echt wat de commentators zeggen?
31 januari 2018 18:13
Met digitale tv kun je het commentaar ook gewoon op Engels zetten. Doe ik ook. Maar toen ik nog even de sprint terugkeek in het filmpje bij het artikel hier, moest ik toch wel gniffelen haha.
31 januari 2018 18:19
Je plezier laten bederven door de foutjes van Been? Best treurig..
31 januari 2018 18:21
Zo, van Poppel doet de leadout èn de sprint. Da's nog eens klasse!
31 januari 2018 18:21
Prachtige zege Danny , dikke proficiat voor jou en Lotto-Jumbo.
Hopelijk gaan we dit jaar een positieve concurrentie strijd zien / krijgen tussen Dylan en Danny met veel overwinningen.
31 januari 2018 18:22
@fort
Haha nee, dat is niet het shirt kussen. Daar zit zijn microfoontje waarmee hij in contact staat met zijn ploegmaten en ploegleiding.
31 januari 2018 18:22
Een snelle eerste Nederlandse overwinning ook (voor de mannen). Dat er nog velen mogen volgen, zeker met onze sprintkanonnen Groenewegen en Van Poppel.
31 januari 2018 18:36
@ Andor; jij mag alles zeggen wat je wil en ik ook. En dus mag ik ook kritiek hebben op reacties hier. En verder verwees ik door naar het commentaartopic. Jammer voor jouw dat je de finale laat verpesten door een fout van een commentator, die ze overigens zelf al herstelde en er zelf ook om moest lachen. Ik heb echt van de finale genoten ondanks het commentaarfoutje', ik maak namelijk zelf ook fouten.... Het was indrukwekkend werk van LJ en geweldig afgemaakt door van Poppel. Echt overmacht gezien!
31 januari 2018 18:55
Pfffffff


Mensen zoek een leven ipv te zaniken op het commentaar. Ga gewoon lekker de rest vh jaar zitten zeiken in het topic wat er speciaal voor gemaakt is.

Mooi sprint en een nog mooiere start vh seizoen.
31 januari 2018 19:01
@Mus
Je frustratie kun je hier kwijt.
31 januari 2018 19:03
#vlinder het zag er inderdaad overmachtig uit. en aangezien lotto .nl toch mijn cluppie is geniet ik er net zoveel van. goed nederlandstalig commentaar vind ik alleen wel een meerwaarde hebben
31 januari 2018 19:10
Hopsekee! Veelbelovende start. Renners die van Sky naar TLJ gaan worden altijd sterker!
PS: Commentaar op de commentatoren is een topic voor. Voor commentaar op mensen die twitter en dagboeken voorlezen niet.
31 januari 2018 19:16
@abysmal
Mag iedere Nederlander dat zelf uitmaken? Niet iedereen is nationalist en kijkt alleen naar vlaggetjes.

On topic. Mooie zege. Zal goed voelen dat ze iig niet weer lang op de 0 staan.
31 januari 2018 19:32
Mooi voor lottonl dat ze het na zoveel werk ook afmaken.
Knappe sprint van Danny + knappe ploegprestatie. Mag ook weleens gezegd worden.
31 januari 2018 19:47
Straks ga ik het nog leuk vinden om naar sprintetappes te kijken :-)

Na alle reacties over hoe goed tlj het gedaan heeft heb ik toch de laatste kilometers maar eens teruggekeken. Straffe prestatie hoor. In de laatste 18 kilometer misschien een kilometer niet op kop van het peloton gereden. En dan de sprint zo afmaken. Hier wordt ik wel blij van
31 januari 2018 19:48
Prima overwinning en mooie binnenkomer. Hij is nog maar 24 jaar oud, wordt in juli 25 jaar. By Sky stond ie toch een beetje stil en ontwikkelde zich niet veel verder, kwam ook door zijn rol bij Sky, geen grote ronde's voor een sprinter motiveert ook niet bepaald.

Hij zei het zelf al dat ie uitkeek weer met de grote jongens te strijden, ben benieuwd wat ie daar kan laten zien. Hij lijkt me er klaar voor.
Meen dat hij geen Tour gaat rijden want das voor Groenewegen lijkt het.

Vond het wel een leuk en grappig foutje van Been, ik til daar niet zo zwaar aan. "Waar is van Poppel?" :).
31 januari 2018 20:37
@xistnc

Oeps dacht ik
1 februari 2018 01:22
Machtige sprint van Danny, was weinig tegen te doen door de tegenstand.
1 februari 2018 03:51
@Bramont Klopt. Danny mag naar de Giro en het vrij realistisch dat hij ook naar de Vuelta mag.
1 februari 2018 09:40
De suggestie 'zet het geluid uit' vind ik ontiegelijk dom, commentaar is een belangrijk onderdeel van wielrennen evenals de omgevingsgeluiden van de koers, dat zet je niet zomaar uit zonder de beleving te killen. Wanneer je er een commentator zoals Been op zet, die itt tot alle anderen nagenoeg louter en door iedereen in de baggerzone geplaatst wordt, heb je een groot probleem als zender dat je niet zomaar oplost met het opkopen van alleenrecht op uitzending.
1 februari 2018 11:15
Dus het wordt tijd dat de directie van Eurosport ingrijpt.
1 februari 2018 11:47
@RV; Dat heb ik idd geschreven en dat is natuurlijk ‘een bij wijze van’, misschien had ik die nuance er moeten bijschrijven! Ik begrijp echt wel dat het geen echte oplossing is maar er zo veelvuldig over zeuren lost ook niets op. Ik ben niet een groot fan van Been maar de kritiek op haar en het taalgebruik daarbij vind ik soms buitenproportioneel en onbeschoft. Als ik die kritiek lees dan denk ik soms bij mezelf; als je het echt zo vreselijk vindt allemaal waarom luister en kijk je überhaupt dan nog. Als ik me ergens zo verschrikkelijk aan erger dan kijk of luister ik gewoon niet meer, maar ga daar niet eindeloos over doorzeuren. Verder zijn er bij de stemming van beste commentatoren eind vorig jaar toch best veel mensen die op haar hebben gestemd. Ze stond op plek 3 van beste commentatoren. Niet iedereen vind haar blijkbaar slecht. Als er dan mensen zijn die schrijven dat iedereen haar vreselijk vind is dat dus onjuist.

Reacties zijn gesloten.