Danny De Bie nieuwe ploegleider Marlux, geen Groenendaal

Danny De Bie nieuwe ploegleider Marlux, geen Groenendaal

foto: Marlux-Napoleon Games

vrijdag 19 februari 2016 om 14:20

Danny De Bie zwaait vanaf 1 maart de scepter bij Marlux-Napoleon Games als sportdirecteur. Hij is de opvolger van Mario De Clercq, die eerder deze winter besloot een stap terug te doen. “Ik ging af op mijn buikgevoel en koos voor Danny De Bie”, vertelt teambaas Jurgen Mettepenningen.

Hereniging Van der Haar-Groenendaal niet bij Marlux
“Aangezien Mario geen sportdirecteur meer wou zijn, moest ik op zoek naar een opvolger”, legt Mettepenningen uit aan Belga. “Ik had hiervoor drie kandidaten. Jan Verstraeten, Danny De Bie en Richard Groenendaal. De Nederlander vroeg echter te veel bedenktijd en ik wou mijn nieuwe sportdirecteur nu eenmaal bekendmaken voor het einde van het seizoen (deze zondag, red.). Met Danny trok ik iemand aan met pakken ervaring. Na ons eerste gesprek, zo’n maand geleden, had ik direct een goed gevoel. Bovendien heeft hij bewezen dat hij renners kan laten doorgroeien en hij werkte vroeger reeds met jongens die nu bij mij in de ploeg zitten, zoals Kevin Pauwels en Klaas Vantornout.”

Vorige maand was Groenendaal echter op een haar na rond met Marlux-Napoleon Games. Daarnaast zou zijn poulain Lars van der Haar de ploeg ook komen versterken. De interesse in de Europees kampioen is er echter nog steeds, beaamt Mettepenningen. “Ik heb Lars een mooi voorstel gedaan. Gaat hij hierop in dan is dat mooi. Als hij niet komt, is dat geen ramp. Wij hebben nog altijd iemand als Kevin Pauwels binnen de ploeg en ook Klaas Vantornout is zeker niet afgeschreven.” Achter de schermen zou Groenendaal bezig zijn met het opzetten van een Nederlands veldritploeg, nu dat Rabobank er aan het einde van 2016 mee stopt.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HoofdIsVrij 19 februari 2016 om 14:52

Klinkt veelbelovend die Nederlandse veldritploeg. Met wellicht Groenendaal dan als ploegleider, Van der Haar als boegbeeld en een Godrie en de nu nog beloften jongens voor de tweede lijn.

0
Niko1995 19 februari 2016 om 17:22

Voor het Nederlandse veldrijden is dit een goed teken. dit maakt de kans groter dat Groenendaal voor een eigen ploeg gaat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone