Dan Bigham gaat weer werelduurrecord Victor Campenaerts aanvallen

vrijdag 12 augustus 2022 om 11:13
Dan Bigham gaat weer werelduurrecord Victor Campenaerts aanvallen

Dan Bigham - foto: Cor Vos

Volgende week gaat Dan Bigham een poging wagen om het werelduurrecord van Victor Campenaerts te breken. De Britse wielrenner en baanspecialist, die ook performance engineer is bij INEOS Grenadiers, zal op vrijdag 19 augustus een poging doen op de wielerbaan in het Zwitserse Grenchen.

Het is niet de eerste keer dat Bigham het werelduurrecord aanvalt. Vorig jaar deed hij ook al een poging en toen kwam hij tot 54,723 kilometer. Dat ging de boeken in als een Brits record, want hij kwam ruim 300 meter tekort voor het wereldrecord van Victor Campenaerts. Het record bij de mannen staat sinds 16 april 2019 op zijn naam, nadat hij op hoogte in Mexico een afstand van 55,089 kilometer reed.

Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna had dit jaar ook een werelduurrecordpoging willen doen, maar al tijdens de Tour de France liet hij weten deze poging uit te stellen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

De ezel van Domburg 12 augustus 2022 om 11:55

Mooi dat die het probeert. Veel liever een levend record dat regelmatig aangevallen wordt, dan een record dat 30 jaar staat.

Ik ben benieuwd, wanneer Ganna een poging gewaagd heeft, hoeveel mensen er weer aan gaan beginnen…

0
girardengo 12 augustus 2022 om 12:22

Dan kan het weer jaren duren, tenzij Evenepoel er aan begint;-)

0
De ezel van Domburg 12 augustus 2022 om 12:32

Remco is de beste!

Hup Remco!

Maar zonder gekheid, het zou echt wel mooi zijn als Ganna een afstand neerzet die niet buitenaards is, zodat renners als Evenepoel, Van Aert, Bisseger en dat soort figuren zich er ook een keer aan gaan wagen. Dat geeft een record toch net wat meer smoel dan pogingen van Dan Bigham of Thomas Dekker….

0
Alfons Haavers 12 augustus 2022 om 12:59

Mja, voor die grote kleppers is dat werelduurrecord gewoon geen topprioriteit. Bij Ganna zie je nu ook dat hij het gaat verschuiven tot wanneer het allemaal eens uitkomt.

Grote renners voorzien hun vormpiek toch liever voor andere doelen, vermoed ik. Dan kan je er daarna wel een recordpoging aan vasthangen, maar zonder minutieuze voorbereiding is het allemaal niet zo evident. Ganna zou het bv. na het WK tijdrijden kunnen proberen, maar dan is het ook al niet meer met 100% focus vermoed ik.

Evenepoel of van Aert interesseert zo'n werelduurrecord vrij weinig denk ik, die gaan zich daar de eerste jaren niet op toeleggen gezien de andere doelen die zij nastreven.

Het blijft toch vooral het terrein van de subtoppers, en wie kan er zich zo maniakaal op toeleggen als Campenaerts destijds (die toen trouwens toch wel tegen de echte tijdrit-top aanschurkte)?

0
Maillot à Pois 12 augustus 2022 om 14:44

Wie weet heeft Ganna zijn poging uitgesteld om INEOS-man Bigham de kans te geven het record oo nog even op zijn naam te zetten

0
Cochise 12 augustus 2022 om 12:21

Materiaaltest vermoedelijk? Werd vorige week 12e op de tt van de Commonwealth games na Miltiadis en Hopkins

0
storm-biker 12 augustus 2022 om 14:24

Is daarin ten val gekomen, dus die 12e plaats zegt niet alles.

0
Pizzi 16 augustus 2022 om 23:05

Marginal gains in het kwadraat deze vent. Heb een analyse meegekregen van z’n vorige poging en daarin vertelde ‘ie dat de wattages die ‘ie trapte reuze meevielen. Anderzijds moet je ze maar net kunnen trappen in die houding. Testen, testen, testen. Daarnaast het pak, de helm, etc.

Denk trouwens dat vanaf vrijdag Vocsnor z’n record kwijt is. Dat denkt ‘ie zelf trouwens ook.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone