Damiano Caruso over nieuwe seizoen: “Met de sterkste ploeg in de Tour de France staan”

maandag 6 december 2021 om 14:49
Damiano Caruso over nieuwe seizoen: “Met de sterkste ploeg in de Tour de France staan”

foto: Cor Vos

Damiano Caruso zal in 2022 waarschijnlijk voorrang geven aan de Ronde van Frankrijk in 2022, wat mogelijk ten koste zal gaan van de Ronde van Italië. Dit gaf de de Italiaan aan in een interview met Il Messaggero. “Ik ben er bijna zeker van dat mijn belangrijkste afspraak in 2022 in Frankrijk zal zijn”, vertelde de nummer twee van de voorbije Giro d’Italia.

De Italiaan van Bahrain Victorious kende in het vorig seizoen een sterk jaar. Hij behaalde de tweede plaats in de Ronde van Italië en reed naar etappewinst in de Ronde van Spanje. Zelf noemde Caruso het zijn beste jaar. “Ik heb waarschijnlijk het beste jaar als profrenner meegemaakt met deze groep en in dit team.” Zijn contract werd dan ook verlengd met twee jaar.

Over zijn planning van het nieuwe seizoen is Caruso nog onzeker, al zal de Giro d’Italia waarschijnlijk niet op zijn programma staan. “Het programma voor volgend seizoen is nog in ontwikkeling. Ik zou graag aan de start staan van de Giro in Boedapest, maar de ploeg geeft voorrang aan de Tour. Ze willen er met de sterkste ploeg staan.”

In de Tour de France zal Caruso wellicht niet meestrijden voor het algemeen klassement. “Ik streef ernaar om een etappe te winnen en zo in de club te komen van renners met een overwinning in elk van de drie grote rondes. Als ik toch in een situatie kom waarbij ik voor het algemeen klassement zou gaan, dan zal dat daar en dan beslist worden. De etappewinst heeft voorrang”, vertelde de 34-jarige Italiaan.

Lof voor Tadej Pogačar
De renner van Bahrein Victorious was verder nog vol lof over zijn collega, Tadej Pogačar. “Hij is de meest getalenteerde renner die ik ooit in mijn carrière heb gezien.” Caruso weet wel hoe hij de strijd moet proberen aan te gaan met de Sloveen. “Ik denk niet dat hij te verslaan is in een directe confrontatie, maar wel door hem van ver aan te vallen. Zeker met hulp van mijn team. In het wielrennen moet je risico’s durven nemen, zoals ik heb gedaan op Alpe Motta”, verwees hij naar zijn etappewinst in de Ronde van Italië.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 6 december 2021 om 15:00

Zo dat gaat rap, die lult ineens als een kopman haha.

0
Groetjesaandevoetjes 6 december 2021 om 15:06

Wie is dan de kopman in de Tour? Of doen ze een Ineosje met Landa, Haig, Mader, Caruso, Poels, Bilbao en dan zien we wel wie er overblijft?

0
lo squalo dello Stretto 6 december 2021 om 15:58

Is toch echt een INEOS-light; alsof iemand ervan wakker ligt als één van hen gaat aanvallen van ver. Enkel Landa kan het ze lastig maken maar met die tijdritten heeft ie sowieso al minuten achterstand. Die mag van de Jumbo-trein er gerust even vooruit rijden.

0
KimJungPoels 6 december 2021 om 16:08

Landa ja die maakt het de grote nogal eens lastig.

Op basis van dit jaar lijken me Caruso en Haig de mannen die je aanwijst als kopman voor een Tour als deze. Als je er dan nog een derde bij moet pakken dan Mader.

Landa heeft in die hele tour echt helemaal niks te zoeken. Poels is gewoon kopman onwaardig en Bilbao is prima maar toch voor de lagere ereplaatsen.

0
Mystieke_Monnik 6 december 2021 om 18:53

Haig gaat gewoon voor podium. Zijn val had hij vorig jaar aan zijn kamikaze ploegmaatje Moho te danken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone