Caruso en Mäder verlengen contract bij Bahrain Victorious

zondag 17 oktober 2021 om 13:01
Caruso en Mäder verlengen contract bij Bahrain Victorious

Caruso wint de twintigste rit in de Giro - foto: Cor Vos

Damiano Caruso en Gino Mäder blijven langer bij Bahrain Victorious. De 34-jarige Italiaan werd eerder dit jaar knap tweede in het eindklassement van de Giro d’Italia; hij verlengt zijn aflopende verbintenis met twee jaar en dat geldt ook voor de 24-jarige Zwitser. Mäder werd dan weer vijfde in de Vuelta a España, waar hij ook het jongerenklassement wist te winnen.

“Het verlengen van mijn contract was een formaliteit na zo’n spetterend seizoen, het beste in mijn carrière tot nu toe”, vertelt Caruso. “Ik geloof dat als iets goed werkt, dat je het niet moet willen veranderen. Ik heb waarschijnlijk het beste jaar als profrenner meegemaakt met deze groep en in dit team. Ik ben dan ook meer dan blij dat ik mijn avontuur bij Bahrain Victorious kan verlengen.”

Ook klimtalent Mäder is in zijn nopjes met een langer verblijf bij de ploeg uit het Midden-Oosten. “Ik was super blij dat het team mij een eenjarig contract gaf vorig jaar, toen het er niet zo goed uit zag”, vertelt de Zwitser, die toen in onzekerheid zat nadat NTT Pro Cycling zijn contract niet kon verlengen. “De ploeg geloofde in mijn kwaliteiten en vertrouwden op mij voordat ikzelf dat deed. Ik kijk er naar uit om op dezelfde weg te blijven doorgaan.”

Mäder (rechts) op het eindpodium van de Vuelta – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 17 oktober 2021 om 13:46

Mäder is een groeibriljant, die kan nog veel meer dan we nu al weten en dus moet je hem vasthouden. Caruso weet ook dat hij het nergens beter kan krijgen dan hier en heeft een uitmuntend seizoen achter de rug dan neem je geen gokjes. De ploeg heeft de succesvolle kern in haar geheel kunnen behouden wat aangeeft dat de status van de ploeg totaal is veranderd. Voorheen was het de ploeg om snel geld te pakken en leken de resultaten bijzaak, nu is het een toonaangevende ploeg binnen de World Tour.

0
Michelangelo 17 oktober 2021 om 17:37

Ik vind het nog altijd jammer dat Mader weg is gegaan bij Qhubeka. Ik snap Mader volledig, maar zo’n renner is precies 1 van die groeibriljanten die het verschil kunnen maken tussen het vinden van een sponsor en het opdoeken van een ploeg.

Caruso zit denk ik gewoon heel goed op zijn plek daar. Of hij zijn resultaten van dit jaar gaat overtreffen vraag ik me ook af, en ik denk persoonlijk ook niet dat veel andere ploegen geneigd zijn om in deze 34 jarige renner te investeren als kopman. Goede renner, te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken. En dan ineens zo’n uitschieter in de Giro…

Misschien zijn dit soort renners overigens wel precies de types die Lefevere in zijn team zou moeten toevoegen. Ervaren, waarschijnlijk net niet goed genoeg om zelf een volledige ploeg op te eisen, en vaak ook niet te beroerd om keihard te knechten voor een ander.

0
Mwielerfan 17 oktober 2021 om 19:01

Qhubeka en wanty zou wel iets voor Caruso zou, als ie vrijheid wil. Lefevre kan ook inderdaad, maar met evenepoel en alaphilippe wordt dat toch best wel knechten soms. En afgelopen 2 jaar Almeida, misschien vansevenant binnenkort

0
de adelaar 17 oktober 2021 om 16:25

Ik zie in Bahrein echt een goede uitdager , Mader is wat mij betreft een topper , ik zie geen meerwaarde in LLSanchez in het team maar verder is het een opgaande lijn

0
Mwielerfan 17 oktober 2021 om 19:02

De opgaande lijn bjj LL Sanchez (J?) is al enige tijd terug inderdaad

0

Headlines

Populair

Materiaalzone