Dagwinnaar Rui Costa: “De eindzege? Ik ga m’n best doen”

vrijdag 12 juni 2015 om 17:33
Dagwinnaar Rui Costa: “De eindzege? Ik ga m’n best doen”

foto: Sirotti

Rui Costa boekte in de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné een mooie overwinning. De Portugees van Lampre-Merida klopte Vincenzo Nibali op de slotklim en hoopt stiekem een gooi te kunnen doen naar de eindzege, al snapt hij zelf ook dat dit geen sinecure zal zijn.

“De laatste klim was erg zwaar”, zei Costa. “Nibali vloog er op twee kilometer van de streep met veel machtsvertoon vandoor en in plaats van te volgen, besloot ik mijn eigen tempo te rijden. Gemakkelijk was het niet, maar op driehonderd meter van de streep zag ik dat ik deze etappe kon winnen.”

Rui Costa is normaliter rond deze tijd te zien in de Ronde van Zwitserland, maar koos nu dus voor de Dauphiné, allemaal met het oog op de Tour de France. “Na een gesprek met de ploeg besloten we te kiezen voor de Dauphiné”, liet hij weten. “Dit, om beter in vorm te zijn voor de Tour. Vandaag kon ik mee met mannen van het kaliber Nibali en Valverde en het is heel belangrijk om een etappe als deze te winnen. of ik kans maak op de eindzege weet ik niet. De benen zijn al behoorlijk moe, maar ik zal m’n best doen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

SuperPippo 12 juni 2015 om 17:50

Klasbak! Gun hem weleens een mooie klassering in de Tour, al komt hij in het hooggebergte waarschijnlijk nèt iets tekort.

Daan° 12 juni 2015 om 17:58

Heel tactisch sterke renner waardoor een renner zoals hij (met alle respect niet de beste) al heel wat overwinningen heeft binnen gehaald.

Edit redactie: Dat gaat helaas niet zomaar. Inmiddels heeft Sirotti foto's van vandaag geopenbaard.

janwillem92 12 juni 2015 om 17:59

@daan ja maar dat mag zo maar niet

wielertje 12 juni 2015 om 19:16

Als hij in de ontsnapping zit dan is het vaak smullen. Zijn dan meestal leuke renners mee. Hij won ook in de Tour toen Gesink mee was geloof ik toch. Zou hem de overwinning hier wel gunnen.

Wheely 12 juni 2015 om 20:29

Altijd goed in deze tijd van het jaar.

LyndaLid 13 juni 2015 om 07:40

Altijd goed in elke tijd van het jaar

sven241 13 juni 2015 om 13:35

Toch wel een fenomeen die Costa. Zelf vind ik dat hij niet voor het AK moet gaan in de Tour. In elke ronde van een week die hij rijdt doet hij mee om het podium, maar een ronde van drie weken lukt hem voorlopig niet. Snap wel dat hij het nu met een andere voorbereiding nog één keer wil proberen, maar denk dat het niet veel wordt en dat hij zich daarna gaat concentreren op een paar dagzeges.

Laatste nieuws

Materiaalzone