Daan Soete wint, Mathieu van der Poel valt in Brico Cross Lokeren
Foto: Photopress.be
zaterdag 13 oktober 2018 om 16:02

Daan Soete wint, Mathieu van der Poel valt in Brico Cross Lokeren

Daan Soete is de verrassende winnaar van de Brico Cross in Lokeren. De Kempenaar van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice mocht juichen na een solo van ruim een half uur. Mathieu van der Poel viel uit na een valpartij, Wout van Aert reed lek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In Lokeren stonden vanmiddag voor het eerst de drie tenoren Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts tezamen aan het vertrek. Lang duurde dat echter niet want al in de eerste ronde ging Van der Poel onderuit in een kuiltje en daarbij bezeerde hij zijn enkel. Onze landgenoot probeerde nog wel de wedstrijd te hervatten, maar moest jammer genoeg vaststellen dat zijn blessure te ernstig was.

foto: PhotoPress.be

Voorin maakte Michael Vanthourenhout van de verwarring gebruik om een kloofje te slaan. Het zag er goed uit voor Vanthourenhout, tot hij een rondje later in dezelfde kuil als Van der Poel ten val kwam. Ook voor de sympathieke West-Vlaming was het einde verhaal.

De wereldkampioen dan maar? Nee, want juist toen Wout van Aert naar de leiding ging en een beetje afstand begon te nemen, kreeg ook hij af te rekenen met pech. De wereldkampioen had een lekke band en verloor ruim een halve minuut op de kop van de wedstrijd.

De volgende die het probeerde was Daan Soete. Onze landgenoot Corné van Kessel kon het wiel gewoon niet houden toen de Kempenaar van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice versnelde. In geen tijd reed Soete een zeven à achttal seconden bij elkaar. Een voorsprong die lange tijd constant zou blijven ten opzichte van het duo Van Kessel – Toon Aerts in de daaropvolgende rondes.

Op drie ronden van het einde was Soete toch al twintig seconden weggereden. Intussen kwam Van Aert, die Gianni Vermeersch en Laurens Sweeck met zich meebracht, aansluiten bij de achtervolgers. Van Aert zette nog alles op alles om Soete weer bij de lurven te vatten en bracht het groepje zelfs even tot op dertien seconden van Soete. Maar dan brak de veer, waardoor Soete mocht juichen.

foto: PhotoPress.be

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 3: flag-be Lokeren

1. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
2. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
5. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777)
6. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon)
7. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
9. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Fidea Lions)
10. flag-be Vincent Baestaens (individueel)

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2018 16:21
Soete maximaal geprofiteerd. Aerts goed maar toch niet zo sterk als in de VS. Van Aert reed tegen de muur op met die extra versnelling en laat het daarna lopen. En wat een val Van der Poel. Auts...
13 oktober 2018 16:35
Knap van Soete.
14 oktober 2018 05:24
En was de val van Mathieu van der Poel,er was de bandbreuk van Wout Van Aert, maar eens op kop reed Daan Soete rond alsof hij rustig eens naar de bakker onderweg was voor wat koffiekoeken bij het ontbijt.
Co commentator Sven Van Thourenhout zei dat het de temperatuur te hoog was,om echt in het rood te gaan.Van Aert bevestigt dat door zichzelf op drie kwart ronde op te blazen.
Bij Marlux kunnen ze beginnen te overwegen om Meersman te bedanken, Michael Van Thourenhout begint nog steeds sterk en heeft nog steeds zijn terugval.Voor Kevin Pauwels is een top tien plaats vandaag een top resultaat.
Top zijn in de Zwitserse EKZ cross Tour is nog geen garantie om top te zijn in de Vlaamse crossen,dit wat betreft David van der Poel.
En blijkbaar heeft er volgens de uitslag ook ene Thomas Pidcock meegereden.

Reacties zijn gesloten.