Daan Olivier herstelt snel en mikt op Utah en Colorado

Daan Olivier herstelt snel en mikt op Utah en Colorado

foto: Sirotti

maandag 18 juni 2018 om 16:17

Daan Olivier zit weer pijnvrij op de fiets. Dat schrijft de renner van LottoNL-Jumbo op zijn eigen blog. Olivier brak begin mei zijn voet en zijn enkel tijdens een trainingsrit in de Verenigde Staten. Hij plant zijn rentree rond de Tour of Utah en de Tour of Colorado.

Olivier trok zich na zijn crash een periode terug uit het wielrennen om zijn teleurstelling te verwerken. De klimmer was namelijk net terug van een scheurtje in zijn knie, die hij in januari op had gelopen. Een operatie aan zijn voet bleek niet nodig, maar wel moet hij in het gips en op krukken lopen.

Talent voor herstellen
Na een bezoek aan de fysiotherapeut stapte Olivier weer de fiets op. “Mijn meniscus, het deel van de knie waar ik het meest bezorgd om was, voelde niet slecht en mijn knie blokkeerde niet”, schrijft de 25-jarige renner. “Toen dat goed voelde, wist ik dat ik op de goede weg was. Nadat ik langzaam meer ging trainen, ging ik naar de orthopeed voor een check up. Hij dacht dat ik nog steeds op krukken liep, maar was verrast dat ik alweer fietste. Het ziet er uit alsof ik talent heb voor herstellen, zei hij.”

Bijna pijnvrij
Olivier mocht verder opbouwen van de intensiteit. “De laatste weken voel ik mij heel goed op de fiets”, beschrijft hij. “De pijn in mijn scheenbeen is bijna weg. De pedaalbalans verbetert ook dag per dag en is bijna terug op het normale niveau. Alleen versnellen uit een bocht of sprinten lukt nog niet. De pijn in mijn kuitbeen is helemaal weg.”

In de Ardennen heeft Olivier zich met succes getest op korte klimmetjes. Hij wil met de ploeg mee naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai. “Ik ben nu terug in Girona om te beginnen met trainingen in de echte bergen. Mijn doel is om terug in het peloton te zijn voor de Amerikaanse koersen Tour of Utah en de Tour of Colorado”, blikt hij vooruit. De Tour of Utah begint op 6 augustus.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Hengacity1 18 juni 2018 om 16:26

Top nieuws.. louter positiviteit bij tlj deze dagen

kelderfan 18 juni 2018 om 16:27

Dat lijkt mij goed bericht voor hem en de ploeg. Het zou fijn zijn als hij Utah haalt.
In het Oostenrijkse Kühtai kan hij weer werken aan de intensiteit.

vlek 18 juni 2018 om 16:29

Goed nieuws! Hopelijk haalt hij die koersen en kan hij daarmee de basis leggen voor een aardig najaar.

Rhohan 18 juni 2018 om 16:59

Jammer genoeg komt zijn herstel dus te laat voor de Tour.

Scott Sunderland 18 juni 2018 om 17:13

@ Rhohan

Ook zonder blessure denk ik niet dat Olivier de Tourselectie had gehaald.

horsm 18 juni 2018 om 18:01

Fijn. Ik hoop dat het goed gaat. Verstandig dat hij even rustig aan deed na de teleurstelling van de crash. De mentale accu moet na zo’n klap ook weer worden opgeladen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair