Cunego over Gold Race: “Je moet geduld hebben”

zaterdag 19 april 2014 om 14:55

Damiano Cunego

foto: Sirotti

Het is inmiddels zes jaar geleden dat Damiano Cunego de Amstel Gold Race op zijn naam heeft geschreven. In 2008 was hij de betere van Fränk Schleck en Alejandro Valverde. Nu is de Italiaan terug en hij wil meedoen voor winst, nadat hij zijn goede benen al heeft laten zien in de Ronde van het Baskenland.

De renner van Lampre-Merida denkt dat een renner of vijftien mee gaat doen voor de zege. “Zoveel zullen er aankomen aan de voet van de Cauberg en zullen vechten om de overwinning”, zo vertelt hij tegen Gazzetta Dello Sport. “Ondanks een lange wedstrijd moet je veel geduld hebben en één explosie plaatsten in de finale.”

Voor de favorietenrol wijst Cunego vooral naar Philippe Gilbert. “In het Baskenland stak hij af en toe zijn neus aan het venster, maar ging hij weer zitten omdat hij niet geïnteresseerd was in het eindklassement. Hij zal hier in goede vorm aankomen.”

De afgelopen jaren waren wat matig voor de Kleine Prins, maar dit jaar is hij beter in vorm. Hij werd al vierde in de GP Citta de Lugano en de Strade Bianche. In het Baskenland eindigde hij vier keer in de top tien, maar werd hij na een mindere tijdrit elfde in het eindklassement.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone