Cunego: “Gilbert moet rekening met mij houden”
dinsdag 14 februari 2012 om 10:45

Cunego: “Gilbert moet rekening met mij houden”

foto: Sirotti

Damiano Cunego zal zijn seizoen dit jaar vooral richten op de eendagswedstrijden. De kleine Italiaan houdt het voor mogelijk om Philippe Gilbert te kloppen in de klimklassiekers. “In de Ardennen en in de Amstel zal Gilbert met me rekening moeten houden”, zei Cunego tegen de Gazzetta dello Sport.

Cunego zal dit jaar niet in de Ronde van Italië van start gaan, de ronde die hij in 2004 nog won. Net zo goed slaat hij de Olympische Spelen over, omdat het parcours hem niet ligt. De Ronde van Frankrijk heeft hij wel in zijn programma opgenomen. Zijn vizier staat dit jaar vooral op het WK en de klimklassiekers gericht. “Dit jaar heb ik twee dagen met rood aangestipt: Luik-Bastenaken-Luik en het WK in Valkenburg.”

Bij deze wedstrijden zal Il Piccolo Principe het op moeten nemen tegen Philippe Gilbert, de Belg heerste vorig jaar in dit soort wedstrijden. De Italiaan (30) ziet zeker kansen voor zichzelf. “In de Ardennen en in de Amstel zal Philippe Gilbert met me rekening moeten houden. Ik kan dit jaar één van zijn uitdagers worden. Al zal hij heel moeilijk te kloppen zijn, dat besef ik. Maar ik geloof er alvast in.”

RIDE Magazine