Cousin blijft Politt en jagend peloton voor in Parijs-Nice

Cousin blijft Politt en jagend peloton voor in Parijs-Nice

foto: Sirotti (archief)

donderdag 8 maart 2018 om 17:15

Jérôme Cousin heeft de vijfde rit in Parijs-Nice gewonnen. De 28-jarige Fransman van Direct Energie versloeg in een sprint-a-deux zijn vluchtmakker Nils Politt. Korte tijd achter hen sprintte André Greipel naar plek drie. Mike Teunissen (achtste) en Koen de Kort (tiende) eindigden in de top-10. Luis León Sánchez blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Bijltjes dag voor LottoNL-Jumbo
Zonder Nederlanders Lars Boom en – tevens ritwinnaar – Dylan Groenewegen, vertrok het peloton voor een ietwat listige etappe naar Sisteron. Vier renners gokten erop om hun kans te wagen. Julien El Fares (Delko-Marseille Provence-KTM), Nicolas Edet (Cofidis), Politt (Katusha-Alpecin) en Cousin kozen het hazenpad. Het peloton gaf hun de ruimte en binnen en mum van tijd het het leidende kwartet een voorsprong van meer dan vijf minuten. Ondertussen raakte LottoNL-Jumbo met Amund Grøndahl Jansen nog een renner kwijt. Ook hij voelde zich niet lekker, net als ploegmaats Boom en Groenewegen. Edward Theuns (Sunweb) gaf er eveneens de brui aan.

Peloton misrekent zich
Op dertien kilometer van het einde was een lastig klimmetje opgenomen. Het peloton maakte hier tempo, waardoor een aantal sprinters het lastig kregen. Toch kwam de poging van de meute te laat. Vooraan bleven Politt en Cousin over en met een geruststellende voorsprong trokken zij de slotkilometers in. De Fransman begon te pokeren. De Duitser tuinde er met open ogen in en bleef zich geven. Het peloton kwam in de absolute slotfase nog dichtbij, maar een valpartij aldaar gaf misschien wel de beslissing. Cousin bleef in het wiel van Politt plakken, waarna hij de Duitser er in de sprint vervolgens gemakkelijk oplegde.

Dit artikel delen:

54 Reacties

sooike 9 maart 2018 om 01:30

Mag ik nog iets zeggen over “het klassement” van Gesink? Of kaapt hij morgen of overmorgen misschien de rit ?

Retro Lex 9 maart 2018 om 02:03

Nee sooike daar mag je niets over zeggen. Daar is een apart topic voor. En al helemaal niet na twaalven ;-)

wielrenner 9 maart 2018 om 06:32

@Chris, En… Koen de Kort ook sterk!!!!

assen 9 maart 2018 om 08:16

Natuurlijk staat die Fransman in zijn goed recht. Katjoesja ook goed doorgereden, beter 2e dan niets. Dus iedereen blij. ;-)
Dit hoort echt bij het wielrennen. Het maakt wielrennen juist ook mooi.

Headlines

Materiaalzone

Populair