Coronagevallen bij UAE leveren Pogacar stress op: “We proberen ons te isoleren”

vrijdag 17 juni 2022 om 16:34
Coronagevallen bij UAE leveren Pogacar stress op: “We proberen ons te isoleren”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar en Rafal Majka bezorgden UAE Emirates een mooie dag in de Ronde van Slovenië, door als eerste en tweede te eindigen in de derde etappe. Maar het begon vanochtend minder rooskleurig voor de ploeg uit de Emiraten: er waren verschillende coronagevallen. “Het is behoorlijk stressvol”, zei Pogacar voor aanvang van de door hem gewonnen rit tegen de Sloveense tv-zender Sio1.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mikkel Bjerg, een van de belangrijke knechten voor Pogacar in de Tour de France en aanwezig in de Ronde van Slovenië, bleek vanochtend corona te hebben. Hij moest de wedstrijd verlaten, net als zijn kamergenoot Vegard Stake Laengen, die mogelijk ook de Ronde van Frankrijk rijdt en uit voorzorg afstapte. In de Ronde van Zwitserland startte UAE na meerdere positieve gevallen helemaal niet. “Er is niets dat we kunnen doen. We proberen ons te isoleren en het door te komen zonder verdere besmettingen”, aldus de tweevoudig Tourwinnaar.

“Onze besmette renners zijn goed onderzocht en hebben momenteel alleen milde symptomen”, vertelt Adrian Rotunno, de teamdokter van UAE. “De renners die een kamer deelden met een positief geval hebben een hoog-risicocontact gehad, dus in het belang van de renner, het team en de gemeenschappelijke gezondheid, hebben we besloten dat het het beste is om hen terug te trekken.”

“Het is jammer, maar de realiteit is dat het virus er nog steeds in de samenleving is en we monitoren onze atleten regelmatig om zo voorzichtig mogelijk te zijn.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Quincy Adams (aka voorwiel) 17 juni 2022 om 16:43

Isoleren? Midden in een peloton van 150 man?

0
Dikke Vrouw 17 juni 2022 om 17:15

Dit gaat flink in het koppie spelen

0
lo squalo dello Stretto 17 juni 2022 om 17:30

Zou zonde zijn als de Tour op die manier onthoofd wordt

0
Jean Dumas 17 juni 2022 om 18:26

Van afstand houden met Majka, verzorgers of publiek was geen sprake.

0
Daren Cole 17 juni 2022 om 23:49

De besmette renner hebben milde symptomen. snotneusje en een kriebeltje in de keel wellicht. Onzin dat die de koers moesten verlaten… Waarom hebben ze die 3 prikken gehad als ze nog steeds hun job niet mogen doen omdat ze toevallig wat viraal materiaal in hun lichaam hebben?

0
Ditwashet 18 juni 2022 om 10:33

Jij bent dokter?

0
xistnc 18 juni 2022 om 10:58

De ploegdokters schijnen dagelijks (sommige met Google Translate) het internet af te speuren op zoek naar dit soort adviezen van Daren Cole.

0
Ypuh 18 juni 2022 om 05:58

Oei, die gaat de tour niet winnen dus

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone