Corné van Kessel: “Lars van der Haar is zondag de grote favoriet”

vrijdag 7 januari 2022 om 18:16
Corné van Kessel: “Lars van der Haar is zondag de grote favoriet”

foto: Cor Vos

Corné van Kessel schuift Lars van der Haar naar voren als de grote favoriet voor het Nederlands kampioenschap veldrijden, dat zondag in Rucphen wordt gehouden.

“Europees kampioen Lars van der Haar is de grote favoriet om zondag Mathieu van der Poel op te volgen”, stelt Van Kessel in een persbericht dat door zijn ploeg Tormans CX is rondgestuurd. Van der Poel is tijdens het NK veldrijden niet van de partij door zijn rugblessure, dus staat de rood-wit-blauwe kampioenstrui op het spel in de Noord-Brabantse plaats. Van der Haar werd dit seizoen al Europees kampioen en won vervolgens de wereldbekerwedstrijd in Tábor. Ook verzamelde hij een hele rits ereplaatsen. Voor Van Kessel is de crosser van Baloise-Trek dus de te kloppen man.

Toch verwacht de 30-jarige veldrijder een boeiende wedstrijd. “De beloften strijden met ons mee om de titel, wat zeker en vast aan de spanning zal bijdragen. Elke week zet ik in elke wedstrijd mijn beste beentje voor om zo hoog mogelijk op de tabellen te eindigen en met die mindset zak ik ook af naar Rucphen.” Van Kessel kwam op Nieuwjaarsdag hard ten val in de veldrit van Baal, maar zijn terugkeer in Herentals was bemoedigend. “Ik ben blij dat ik na mijn zware valpartij in Baal aan de beterhand ben, enkele dagen rust kunnen wonderen doen!”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 7 januari 2022 om 18:35

Van der Haar is natuurlijk topfavoriet, maar ik zou het wel grappig vinden als Ronhaar of Kamp de titel pakt. Idem bij de dames, als Puck, Fem of Shirin op het hoogste treetje komt te staan.

0
Cadellie 7 januari 2022 om 19:12

Toch gun je Corne ook wel de titel! Ik zit klaar zondag!

0
the student 7 januari 2022 om 21:28

Geloof in jezelf corne. De meest constante veldrijder. Waarom ook niet eens iets bijzonders uithalen.

0
sooike 7 januari 2022 om 23:14

Van Kessel manoeuvreert zichzelf wel erg doorzichtig als underdog. Kom op Corné, je kunt veel meer dan je vaak laat zien. Als je op je fiets blijft en je materiaal je niet in de steek laat, ben je voor mij net zo’n grote kanshebber als Van der Haar. Benieuwd naar Ronhaar trouwens.

0
Bimbo Visma 7 januari 2022 om 23:47

Lars van der Haar: “Corné van Kessel de grote favoriet”

0
notriple 8 januari 2022 om 11:21

Zou mij niets uitmaken wie van de 2. Gelukkig geen belg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone